Скандал около проверка на Комисията за финансов надзор

Дянков я е назначил незаконно, заяви председателят Мавродиев
22 мар 2012 21:25,
6
Скандал около проверка на Комисията за финансов надзор
Стоян Мавродиев. Снимка: архив Булфото

Финансовата инспекция върху дейността на Комисията за финансов надзор е незаконна, заяви в писмо председателят на комисията Стоян Мавродиев.

Изявлението на Мавродиев идва, след като стана ясно, че Агенцията за държавна финансова инспекция е започнала проверка на КФН след сигнали до финансовото министерство от инвеститори и участници на пазара.

АДФИ е подчинена на Министерството на финансите. По думите на Стоян Мавродиев заповедта за проверката, издадена от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, е незаконосъобразна.

Институциите, които контролират Комисията за финансов надзор, са Народното събрание и Сметната палата и всички сигнали следва да се изпращат до тях, се посочва още в писмото.

Според Мавродиев проверката, инициирана от Дянков, е грубо погазване на независимостта и независимия статут на КФН.

Председателят й подчертава, че в докладите от проверки от Сметната палата за работата на КФН за периода 2010 - 2011 г. не са констатирани закононарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
корк преди 10 години
Над Мавродиев има политически чадър въпреки събраните безспорни доказателства за прякото му участие в пране на пари в особено големи размери от наркотрафик по няколкосъдебни дела, Прокуратурата др. отговорни институции си мълчат. Самият Мавродиев парадира публично с близостта си с ББ и ЦЦ, и затова делата срещу него нямат развитие. Кой знае може би в тях са замесени и покровителите му. Няма да ме учудят!
4
1
 
1
 
! Отговори
дядо преди 12 години
скандали скандалиние сеи четем скандалите те си гушкат мангизите20 години и тъпия българин неможе да се усети
3
0
 
1
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Нов ден, нов скандал...
2
2
 
5
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Ст.Мавродиев е напълно прав. Никой не е виновен на Дянков, че не знае, че АФН е подчинена на СП. Може би Дянков трябва да се преглежда в началото , средата и края на годината при психиатър. Младите хора в началото на пролетта тръгват по любов, а С.Д. - по ревизии...
1
2
 
8
 
! Отговори
не е верно! преди 12 години
Стояне, май се уплаши на къде си тругнал с Бибитко... И к'во са? Обратно и пак напред!