Без нов собственик на "Горубсо" заради ?12 млн. скрити дългове

Мините дължат и 8 млн. лв на НОИ и 1,5 млн. за заплати
Обновена: 23 мар 2012 09:35 | 23 мар 2012 09:33, Златко Желев
59
Без нов собственик на "Горубсо" заради ?12 млн. скрити дългове
Вече седмици миньорите чакат заплатите си. Снимка: архив Булфото

"Горубсо Мадан" засега остава без нов собственик, след като снощи евентуалният концесионер се е отказал, обяви икономическият министър Делян Добрев.

Отказът станал факт, след като се оказало, че освен за заплати (1,5 млн. лева) и дългове към НОИ (8 млн. лева), предприятието има и други допълнителни задължения за 12 милиона евро.

Още по темата

"Това, разбира се, разколеба купувачът", обяви Добрев пред БНТ.

По думите му тези 12 милиона не са задължения, а някаква форма на поръчителство.

"Нашата е цел е да осигурим финансов ресурс, с който по най-бърз начин да осигурим заплатите на работниците. В краен случай има и вариант и държавата да се намеси", призна министърът.

"Най-добрата развръзка е да се случи някакъв вид сделка, за да може работниците да не остават без работа", допълни той.

Делян Добрев обяви, че заедно с финансовия министър Симеон Дянков мислят върху варианти за промени в закона за концесиите.

Според него държавата трябва да гарантира оттук нататък да не се дават концесии на концесионери, които не са доказали, че са достатъчно отговорни.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
az преди 8 години
Какво състоянието на личното му имущуство? С какви пари е купувано? Как е декларирано? Защо нищо не се говори за собствеността на този *** Валентин Захариев? Докога ще се прикриват тези данни за личното му благосъстояние. Докога?!
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НОИ = НАЦИОНАЛЕН осигурителен институт. Заплати - осчетоводяват се и минават през НОИ и НАП (НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ).
Къде са 'СКРИТИТЕ' ДЪЛГОВЕ, НЕ РАЗБРАХ НЕЩО!!! Държавата има да си прибира 12 милиона пари от собственото си дружество, което е дала на концесия и не знае??????
51
0
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 8 години
...ми не са плащали осигуровки от години. Ако е малка фирма- ще я направят на дъвка за некви си два-триста лева + тройна глоба. Но Горубсо могло и така да си работи!
50
0
 
4
 
! Отговори
бай Петко към 777 преди 8 години
Има народна поговорка ... *** *** не хваща...!
49
0
 
4
 
! Отговори
ivza преди 8 години
Абе Делянчо, абе Симеончо, Вие гаврите ли се с нас-народа, трябва ли да питаме кой си няма хабер от управление.При 8 млн.задължения към НОИ това предприятие отдавна е държавно и бих попитал кой е този, който при толкова задължения към държавна институция ще държи този собственик, а няма да му вземе предприятието и да го прати където му е мястото.Явно много дава където трябва.За това България е на това дередже.Да се молим на Бог да ни закриля, това е.
48
1
 
5
 
! Отговори
Freedom_People преди 8 години
Долу Асад долу Тиквата до кога ще търпим време е да се освободим
Шепа са милиционерите а ние сме народ !
Тоз който падне в бой за свобода той не умира !
47
0
 
9
 
! Отговори
Spartacus преди 8 години
Политиците милиционерите и олигарсите знаят само *** и бело на царско село докато народа е в геноцид ! Тоя работодател на миньорите заслужава някой като Трактора Алексей само че не ръководен от държавата да му прати една групичка като Наглите да му режат пръстите 1 по 1 като на Ангел Бончев - ама не щеш ли олигарсите си платиха за премиер да бъде тиквата от СиБанкя!
Трябва да се направи граждански референдум за военна намеса в България като остование финанов геноцид - частично отказване от суверинитет в полза на демократичен алианс Англия,Франция и Германия - Гарантирано след няколко месеца заплатите ще станат от 1000 до 2000евро бензина 1 евро а цените ще бъдат по -малки понеже заптиетата олигарси спекуланти ще бъдат обесени наказани като Саддам Хюсеин и Кадафи
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 8 години
Проблема датира доста години назад, когато другаря Костов разпродаде цяла България! Как е възможно в собственната ни държава, тока да се държи от чужденци-визирам EVN например? Това е безумие, държавата и всяка община да плаща тока за уличното осветление на чужда фирма! Автобусния транспорт стана частен, градския транспорт в почти всеки град се държи от частници.Еми държавата от кво печели-само от нашите данъци, които 99% се крадат. Ние нямаме държава, имаме 10 частника които изсмукаха България!
45
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
А как мислите се става милионер в БГ? Ето как. Дават ти завод или мина. Хората ти работят за без пари, разбира се. Концесионера си е платил на когото трябва предварително за да не плаща после. Същото е дереджето във всички компании концесионери. Държавата блее или по-точно държава изобщо няма последните 15 години. За чий е тази агенция за след приватизационен контрол? Те само заплати май получават, но работа никаква. Проверили ли са поне в една, дадена ей така, фабрика какво се случва.
44
0
 
6
 
! Отговори
ивайло преди 8 години
Това е целта на приватизацията да се окраде всичко от богопомазаните,народа да им работи като роб за без пари.Дано бог ги накаже тях и и цялата и род до 9то коляно.
43
1
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
Няма нито една мутра в затвора, но затова пък ни управляват мутри. Затова са толкова смели последните години. Рекета се завърна. С управлението си Гроб ни върнаха в 90-те.
42
0
 
12
 
! Отговори
777 преди 8 години
ДЪРЖАВА РАБОТЕЩА ПРОТИВ ГРАЖДАНИТЕ СИ, Е ОБРЕЧЕНА НА ГИБЕЛ!СНИМКАТА Е ДОСТАТЪЧНО КРАСНОРЕЧИВА, ПРЕД НЕЯ ВСИЧКИ ДУМИ БЛЕДНЕЯТ!ПОКЛОН, ПРЕД ТЕЗИ ХОРА И ТРУДА ИМ!ДАЙТЕ ИМ ИЗРАБОТЕНОТО ОТРЕПКИ !ПОГЛЕДНЕТЕ ВЪВ ОЧИТЕ ИМ, И СЕ ЗАСРАМЕТЕ ОТ СЕБЕ СИ, АКО ВСЕ ОЩЕ ВИ Е ОСТАНАЛ СРАМ!!!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kalinka Malinka-Delqn Dobrinka!!!Specialista ot USA i UK?????
40
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Предлага се и задължителната застраховка жилище да се плаща с данъците на имотите!
всички солидарно да подкрепим дон боко да стане милиардер за 1 мандат!
Държавата това е Дон боко!

обещано от Герб!
39
1
 
8
 
! Отговори
146+541+19468461 преди 8 години
Държавата най - добре да се намеси навсякъде, да национализира и ЧЕЗ, ЕОН,МТел,Лукойл,Фармацевтичните компании и т.н. Всички приватизатори били те чужди или наши са просто едни обирджии, крадци
38
0
 
8
 
! Отговори
мен преди 8 години
кучетата си лаят, керванът си върви.
тартюф след тартюфа, картоф след картофа,
кучетата *** с езици ръката на спасителя
махат с опашка и го гледат с мокри очички
мечтаейки за кокал в купата с помия
но уви, следват нови порции бой и е$ан
отново глад, страх, и вой на умрляо
мъртви ама без да умират гаснат бавно
но не смеят да захапят ръката която ги "храни"
а когато са сами и никой не гледа кучетата лаят
и си спомнят че дедите им са били вълци
но не смеят да захапят ръката която ги "храни
37
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Пари за пенсии нема!милионера захариев дължи 8 милиона на НОИ
с 54% са се увеличили милионерите през миналата година!
НОИ си трае престъпно за тези 8 милиона вече месеци!
36
1
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
защо държавата е отново след събитията!
Как така държавата престъпно позволи да се натрупат 8 милиона задължение към НОИ?Шефа на НОИ сигнализирал ли е на по-високо за този проблем? Престъпно безотговорно ще унищожим и сребърния фонд!

обещано от Герб!
35
0
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Къде е държавата попита някой от тълпата...?

ДЪРЖАВАТА ТОВА СЪМ АЗ ! ...РЕЧЕ ДОН БОКО!

някъде да се споменава че този концесионер ще се съди че е задържан?
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НОВА КАЛИНКА?! Делян Добрев...ВИЖ На стената си във Facebook, журналистът Григор Лилов