Без нов собственик на "Горубсо" заради ?12 млн. скрити дългове

Мините дължат и 8 млн. лв на НОИ и 1,5 млн. за заплати
Обновена: 23 мар 2012 09:35 | 23 мар 2012 09:33,
59
Без нов собственик на "Горубсо" заради ?12 млн. скрити дългове
Вече седмици миньорите чакат заплатите си. Снимка: архив Булфото

"Горубсо Мадан" засега остава без нов собственик, след като снощи евентуалният концесионер се е отказал, обяви икономическият министър Делян Добрев.

Отказът станал факт, след като се оказало, че освен за заплати (1,5 млн. лева) и дългове към НОИ (8 млн. лева), предприятието има и други допълнителни задължения за 12 милиона евро.

Още по темата

"Това, разбира се, разколеба купувачът", обяви Добрев пред БНТ.

По думите му тези 12 милиона не са задължения, а някаква форма на поръчителство.

"Нашата е цел е да осигурим финансов ресурс, с който по най-бърз начин да осигурим заплатите на работниците. В краен случай има и вариант и държавата да се намеси", призна министърът.

"Най-добрата развръзка е да се случи някакъв вид сделка, за да може работниците да не остават без работа", допълни той.

Делян Добрев обяви, че заедно с финансовия министър Симеон Дянков мислят върху варианти за промени в закона за концесиите.

Според него държавата трябва да гарантира оттук нататък да не се дават концесии на концесионери, които не са доказали, че са достатъчно отговорни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Според него държавата трябва да гарантира оттук нататък да не се дават концесии на концесионери, които не са доказали, че са достатъчно отговорни."А как да докажеш, че си отговорен концесионер, ако никога досега не си бил? Или ще даваме концесиите само на стари, доказани концесионери, приятели от комунистическо време? : )
32
0
 
9
 
! Отговори
горския преди 12 години
Това едва ли може да се докаже, но всяко правителство си има апогей на корупцията ... преди да си иде. факт.
31
1
 
24
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
А се оказва, че Захариев-концесионерът, е финансирал солидно кампаниите на ГЕРБ и затова никой не го е пипал за Горубсо. Щото тия милиони задължения и неплатени заплати са от последните 2 години.
30
6
 
28
 
! Отговори
ГЕРБ ! преди 12 години
Корупцията и безхаберието по време на управлението на ГЕРБ е в апогея си ! По бездарни и некадърни управляващи и министри не е имало и се надявам в близките 1000 години да няма!!!!!!!!!!!!!!1.Безработицата е рекордна!2.Цените на горивата, храните и сметките са рекордни!3.Корупцията е по голяма от всякога!4.Мутрите се върнаха на улицата! Само с ГОЛ ПР държава не се управлява!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИКВООООООООООООООО!
29
0
 
3
 
! Отговори
пак горския преди 12 години
.... ако не знаеш точно за това те избрахме, а не да строиш магистрали.
28
0
 
25
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
държавата знае ли какви инвестиции правят ЧЕз ...ЕОН... и другите концесионери?Следи ли някой реално какво се инвестира или всичко е проформа...важно комисионните да вървят редовно!не става дума за дребви бонуси или ДМС на обикновен чиновник а за парите на акулите дето са шест цифрени!23г минаха и няма нито един кредитен милионер в затвора1 няма нито една мутра в затвора!имаме най-болните мутри и милионери1здрава е само гърбината на простия български народ дето опъва като вол и живее скотски
27
1
 
16
 
! Отговори
горския преди 12 години
Хайде бе Борисов, уж цяла държава управляваш, а с един явен мушенник - перач не можеш да се оправиш, това ще ти изяде главата! Но пък може да си на сметка!
26
3
 
16
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 12 години
КОИ са купувачите на ГОРУБСО - Мадан, за които играе ГЕРБавата мафия и правителството на мутрата ?????? Уж загрижени за работещите ..... ТЕ също са от мафията - Мултигруп, ***, Химимпорт....... МАФИЯ мафиот гони /Захариев/, на МАФИЯ слугува и даже ни управлява !!!!!
25
0
 
19
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Има една картина на Иля Репин "Бурлаки на Волге", завършена в 1873 година.Втакова състояние в момента са работницитена физическия труд в България.Страна членка на ЕС и НАТО.Ми ако бяхме в Африка,щяха да ни изядат мухите, дами и господа управляващи.ББ се радва като дете че пуска с дистанционното уличното осветление,това е шефа на послушковците-безпросветници. Ако това за дипломата се окаже верно , няма смисъл да ги чакаме до другите избори .
24
0
 
12
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Куха работа и много недоразумения, като се започне с Дянков разбира се.
23
0
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
дайте на народа поредната информация че да се отпуши вентила на недоволството...ще поплюят ден два във форума и толкова!Страшно е мълчанието!каза дон боко и пусна името на поредния кредитен милионер с имоти в Сащ
22
0
 
22
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Ето докъде води безхаберието на една държава. Ето до къде води корупцията в държавните ведомства и управление вече 22 години. Сега и въпроса дами и господа : Според Вас тук пишещите другарите които са дали тази концесия дали не са знаели за този мафиот, правителствата управлявали държавата до сега дали не са се облагодетелствали от този крадец и убиец на хора ? Трябва ли сега някои от управляващите до този момент да бъде съден за безхаберие и умишлено стимолиране на това източване и фалит ???
21
0
 
16
 
! Отговори
antiES преди 12 години
схемата е проста.Първо източвам предприятието ,после го купувам на безценица..Хем докато съм го баталясвал здраво съм каширал,хем после без пари ми го дават
20
0
 
21
 
! Отговори
John преди 12 години
Това говори само едно, че държавата не знае нищо по въпроса а го научава от потенциалния нов купувач! Ей такива умници ни управляват! ***! Цирк, няма такава държава от ***!
19
0
 
23
 
! Отговори
Къде е държавата ? преди 12 години
Абе тая многохилядна чиновническа армия къде спа, къде бля, чак сега ли разбраха за състоянието на това предприятие и за положението на хората там ! Държавата е на пълен самотек! Олигарсите точат ли точат! Бойко се почесва по мадетата и гледа тъпо - което е нормално за него де!
18
0
 
15
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
12 милиона не са задължения, а някаква форма на поръчителство.Каква форма господин министър,какво задължение.Защо купувача не знае,какво става тук.
17
0
 
11
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
Поредното осъществено източване.
16
2
 
12
 
! Отговори
Новата калинка... преди 12 години
Верни на традицията на герб, министрите лъжат и мажат, като вожда тиква, не само нищо няма да направят за работниците, а и ще загробят един от малкото печеливши бизнеси...А министъра, е ли е калинка, защото май в университета в щатите, такова лице не завършвало висше образование !Дългата скамейка на герб е най-дългият гаф в историята на администрацията на България...А "тежката им артилерия" се оказа пиратка :)
15
0
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
за заплати (1,5 млн. лева) и дългове към НОИ (8 млн. лева)!кога ще се криминализира неплащането на заплата и осигуровки!хр.ковачки дължеше данъци от 16 милиона но направи споразумение с Герб!
14
1
 
16
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Сега ли се сетихте за задълженията, а? Как може държавата да не знае кой на кого какво дължи официално? Това е супер здрав начин да си запазя предприятие. Уж взимам от баджанака 12 милиона и после му ги дължа...кой ще го вземе това предприятие? Проверки на всички, конфискация и затвор!