Първанов: Демокрацията бе подменена с премиерска република

В 75-минутна реч не спомена нито веднъж Станишев
Обновена: 24 мар 2012 20:15 | 24 мар 2012 20:15,
185
Първанов: Демокрацията бе подменена с премиерска република
Снимка: БТА

Георги Първанов потвърди категоричното си намерение да се яви на изборите за лидер на БСП по време на гостуването си в Казанлък. Но това нямало да стане с цената на интриги.

„Мен са ме избирали 2,5 милиона души, за да излезе един човек и да ме разжалва. Дайте да раждаме идеи”, призова той, цитиран от Дарик.

Пред жителите от града Първанов изнесе 75-минутна реч без да спомене нито веднъж името на настоящия лидер на червените Сергей Станишев.

Той изрази надежда, че лидерския въпрос в БСП ще се реши по съвест, а не с апаратни номера. Според него устава на партията като муден и тежък, който създава партийна аристокрация, представена от две касти на Конгреса - делегати по избор и такива по право.

Първанов определи като тревожен факта, че спада в доверието в ГЕРБ не води до по-голямо доверие в БСП. И отправи критики към ръководството на партията за пропуснати възможности да бъде поставен премиерът Борисов и неговия екип на „мястото им”.

Експрезидентът смята, че България в момента е премиерска република, а Бойко Борисов е „слаб премиер и лош стопанин”.

Голямото предизвикателство пред БСП е да дойдат кадърните хора, доказалите се в своите области, а партията ясно и отчетливо да формира своите идеи и политики.

Георги Първанов се обяви и за референдум за АЕЦ „Белене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
3
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Първанов е обигран и рафиниран подлец-комплексар,който освен да се кланя на Русия друго не направи.Къде в Европа го уважават,доказано ченге? Във втория мандат обикаляше само градовете,за да изнася безсмислени речи.Защо не каже какво точно не харесва в Станишев,какво пропусна да направи тройната коалиция,какво самият той направи за издигане авторитетът на България в ЕС?За съжалние държавата отдавна се управлява от икономически силни бекапейци,чиято единствена цел е как да станат още по-богати.
138
0
 
5
 
! Отговори
ДС преди 12 години
ДС е възможно най-сатанинската организация у нас. Всички вътре са злодеи и предатели на народа. Тези изверги нямат мило и драго, еничари на комунистическата чума, убийци, репресирали хората в годините на правешката диктатура, служителите на ДС многократно са участвали в маменето и ограбването на сънародниците си в годините на прехода. ВСички злини в България са дело на Държавна сигурност. Не е имало по-голямо бедствие за страната ни дори и от кърджалийските и башибозушките времена. Катастрофалните последици от дс-грабителството през последните трийсетина години ще тегнат още дълго и мизерстването на обикновения човек ще е вечно.
137
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце и идеи? Само си го представете. Но звучи и трагично защото този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите, точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат..."
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов е олицетворение на цялата ориенталска изостаналост, безхаберност, болшевишко интригантство и византийски модел на политическо далавераджийство, който тегли България към дъното.
135
0
 
6
 
! Отговори
$ преди 12 години
човек е подмолен, хитър, обигран в задкулисните действия, подъл и отмъстителен.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Недопустимо е да си станал доброволно сътрудник на една мракобесна структура, като комунистическата ДС за лична изгода..., а сега да се правиш на народен трибун... МНОГО цинично е нали?
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде,сега Гоце да публикува във Фейса агентурните се доклади за да се види,че е работил "на ползу роду"!
132
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма място за сравнение между Костов , Гоце и Бойко. На светлинни години е Костов от тези интриганти и шмекери! Но българските *** предпочитат андрешковистите. Затова ще си квакат в блатото!
131
0
 
9
 
! Отговори
СЕПТЕМВРИЙЧЕ преди 12 години
Така, обграден с много книги, 50-те години, показваха по вестниците др. Сталин! Как чете и пише едновременно. Да ние жив Гоце!
130
1
 
6
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 12 години
На рафта, който е зад гърба му на снимката, на вторият ред от горе на долу, 3-тата книга от ляво на дясно (след голямата) е луксозно издание на "Винету". На третият ред в средата се мъдри "История на БКП" изд. 1988 г. В момента, на снимката той работи по ново издание на Историята, което ще бъде публикувано посмъртно.
129
1
 
4
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другари,Членовете на Политбюро и лично другарят Станишев изразиха сериозна загриженост от средствата за класова борба, които някои отговорни другари, натоварени с организирането на медийното присъствие на БКП в Интернет използват! Толерирайки анонимното писане от един единствен другар под десетки различни псевдоними, тези другари въвеждат в заблуда нашите партийни ръководители по места и те не могат обективно да оценят степента на електорална подкрепа, на която Партията може да разчита. Ние казваме своето решително НЕ на тази порочна практика, другари! Кой ще понесе отговорността за провала на новата социалистическа революция, ако подведени от привидно широката подкрепа на народните маси, нашите активисти вдигнат народа на въоръжена борба, а се окажат сами на барикадите? Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!
128
1
 
9
 
! Отговори
Бай Гоце преди 12 години
Бай Гоце!Ами като се каниш да ставаш Путин, кой ще ти е Медведев?Ако е пак съветския генерал, сигурно ще получиш много гласове от престъпниците, които той амнистира!
127
2
 
6
 
! Отговори
359 преди 12 години
бла-бла-бла.......на Гоце доносника глупостите отдавна омръзнаха,надявам се Плевнелиев и Попова да проявят здрав разум като дадат BG паспорт на Кимбърли Кардашиян.На следващите избори КИМ КАРДАШИЯН-ПРЕЗИДЕНТ !!
126
2
 
7
 
! Отговори
amneziq преди 12 години
Вече стана така Гоце, че думата демокрация не хваща дикиш!Явно за теб е добре като се имат в предвид кариерата и наклонностите ти, но народа ни и държавата са в тежък колапс от 1/4 век! Либералната демокрация се оказа едно царство на покварата и скудоумието.Ама да не те занимавам с дреболии!
125
1
 
9
 
! Отговори
Глас народен преди 12 години
Гоцьо, *** червена, *** си *** Ленинова и беж при *** да ти сипе в копанята!
124
3
 
13
 
! Отговори
Към СКАЧАЩ БРАТ преди 12 години
Правилно - БСП мсъбра 8 милиарда лв. и мкато разбра, че няма да спечели изборите, ги раздаде на правилните хора. После БСП склюви безброй договори с неосигурено финансиране, после разправяше наляво и надясно, че кризата ще подмине България, а още по-преди това открадна сребърния фо9нд на пенсионерите, събиран с десетилетия, обра им и спестените парици, като фалира банките.Българинът е от уникално племе - винаги си избира за водачи своите гробокопачи и е с уникално къса памет.
123
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Голямото предизвикателство пред БСП е да дойдат кадърните хора, доказалите се в своите области, а партията ясно и отчетливо да формира своите идеи и политики." Кой ще каже кои са кадърните? Тези същите, които са некадърни и с простотията си съсипаха България?Защо не бяха ДОПУСНАТИ кадърните още от самото начало?Кадърният обикновено не е крадлив, доказва се непрекъснато.Дразни ме поучителният тон, някак отвисоко, като че ли е абониран за истината и знае всичко.Румен Петков малко рано се хили.
122
2
 
11
 
! Отговори
на Първанов преди 12 години
Ти интригантстваш, за да привлечеш внимание. Отзвукът е друг. Уставът- ти къде беше, когато го направихте? Битка е да не стоят едни и същи хора 100 години в листите за съветници! Приличат на родословно дърво. Същите муцуни, без доверие, в ненаситните ви лапи сме. Лични интереси и без идея! Нали ти имаше идеи и политики-що ние да ги раждаме? Търпим ви 23 години и се случи това, което очаквах-няма кадри, защото не позволихте.Идеи има, но не ви харесват.Различни са от тези на Златев.За всички.
121
2
 
12
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Ега си държавата, щом и аз бях президент 2 мандата!За два мандата тоя случайник не направи нищо! С какво ще го запомним? Може би с ловните му трофеи, ама и те са нагласени! Сигурно някой изкусен стрелец му е помагал при гърмежите... В Президенството като станеше 12.00 ч. и му се приспиваше, нищо, че идваше към 10.00 ч. Какво можеш да очакваш от такова същество?
120
2
 
15
 
! Отговори
777 преди 12 години
ГОЦЕ, ДЕМОКРАЦИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И ТИ ГО ЗНАЕШ. ГЛЕДАШ ХОРАТА ВЪВ ОЧИТЕ ГИ И ЛЪЖЕШ. ИМА ДИВ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ ,КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ .СВОБОДНИ ИЗБОРИ ,ОТДАВНА НЯМА.ВСИЧКИ ПАРТИИ СТЕ ЛЕШ ,АКО НЕ СА ДЪРЖАВНИТЕ СУБСИДИИ.,, ЖИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ БИТИЕТО,, ГОЦЕ .ДОВЕДОХТЕ НАРОДА ДО ГЛАДНА СМЪРТ, ГЛАДЕН НАРОД НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПОЛИТИКА. А ТИ СИ ***.,,АЛЧЕН *** КРЪВ ***,,СЪБУДИ СЕ ГОЦЕ, ПРИКАЗКАТА СВЪРШИ!