Станишев: БСП може да победи ГЕРБ

"Първанов не беше достатъчно категоричен по въпроси, свързани с ГЕРБ"
25 мар 2012 20:32, Елка Василева
126
Станишев: БСП може да победи ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

Георги Първанов като президент не беше достатъчно категоричен по въпроси, свързани с ГЕРБ като партия и с последните избори. Това каза председателят на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред Нова телевизия.

„Да, упреквал съм Първанов по отношение на ГЕРБ, с основание. По отношение на изборите, очаквах много по-ясна позиция от Първанов. Това, което се случи, е недопустимо”, каза още Станишев..

„Конгресът на БСП ще има значение не само за партията, а за цялата страна – да има силна опозиция, която да може да се противопостави на ГЕРБ. Постигнали сме немалко като опозиция, но знам, че БСП може и трябва да бъде още по-силна и категорична опозиция.

БСП трябва да си отговори на няколко политически въпроса. Първият е има ли желание да бъде истинска алтернатива на ГЕРБ? Ние по какъв начин участваме в политиката – маскирайки се или със свое лице, със своя политика? Аз предпочитам втория начин”, каза Станишев.

„Ние на конгреса трябва да кажем кои са нашите приоритети – политически, управленски. С нашето лице да се борим за доверието на хората. Аз със сигурност имам не един и не два пропуска, но съм открит човек, открито заявявам своите позиции и когато имам убеждения, ги отстоявам”, допълни Сергей Станишев.

„Най-важното е да бъдем последователни и смятам, че това е поведението на БСП. БСП може да победи ГЕРБ, защото това е партия, която е идейна, която има обща цел. Ние нямаме нужда от вожд, защото лидерските партии се появяват бързо и бързо изчезват”, каза Станишев.

По повод извършените промени в правителството лидерът на социалистите каза, че  те няма да доведат до промяна, защото няма политика. „Колкото и министри да смениш, ако няма реформи, ако няма система, ако няма визия, няма какво да се промени”, каза още Станишев.

По думите му министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е предложила всеки българин, който няма платени здравни вноски, да не му се издава лична карта.

„Това е нарушаване на други закони. Как е възможно това? Това са един милион българи с неплатени вноски. Те не могат, те не вярват, че системата работи. Накрая има едно разхищение на публичния ресурс и това не е защото са лоши вносителите и търговците на лекарства, а защото им се позволява, защото са децентрализираха търговете в 300 болници, оскъпиха се лекарствата с 40%, а някои лекарства със стотици проценти заради липса на контрол”, допълни Сергей Станишев.

Във връзка с договора с “Хохегер” Станишев каза, че е смешно парламентът да се занимава с нещо, което е проверено от Сметната палата. „Нищо съмнително няма. 2006 г. когато не беше гарантирано членството на България в Европейския съюз, имаше нужда от кампания, в която да се организират срещи, пресконференции, за да се чуе българският глас. Резултатът беше постигнат – България стана член на Европейския съюз”, допълни Станишев. На въпрос дали е уверен, че този договор е помогнал на страната, Станишев заяви „Естествено”.

Според Сергей Станишев „Сребърният фонд” е ограбване на фискалния резерв. „Скъпи приятели, парите свършват” – това означава. Това е знак за чужбина, че България вече няма пари”, каза още Станишев.

„Това правителство е платило за „Белене” 130 милиона, без да знае дали ще го има или не. Има пълна мъгла какво ще се прави или няма да се прави и междувременно се дават пари. Абсурдна е сегашната ситуация”, каза Сергей Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лудия пак ги подкара неговите си глупости.Марш Серьожа.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този шапшал още ли не се е гръмнал
84
0
 
4
 
! Отговори
мак преди 12 години
Стига вече стари вицове!
83
0
 
4
 
! Отговори
Rucifer преди 12 години
Разкарай се, съсел!
82
0
 
6
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другари,Ние не бива да вярваме на вражеската империалистическа пропаганда, която приписва на другарите Станишев и Овчаров вината за растящите цени на горивата! Това са злостни клевети, другарки и другари. Ние всички помним какво изобилие и просперитет, какво второ Възраждане преживя България под вещото управление на синовете на Работническата класа - другарите Първанов и Станишев. Днес слугите на световния империализъм, враговете на ВОСР, всячески се опитват да омаловажат ръководната роля на Партията и да разклатят устоите на работническата класа. Ние няма да позволим това! Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!(Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Гоце - Сталин - Стани - шеф!". Парче от облицовката на залата се откъртва и пада върху главата набеззъб старец, скандиращ ентусиазирано от пътеката към аварийния изход. След като го полагат окървавен на носилката, той вдига ентусиазирано ръка, правейки знака на БСП. Другарят Станишев се просълзява!).
81
0
 
6
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другари,Дори за най-запалените и ентусиазирани другари е ясно, че Партията е изправена пред реалната опасност да загуби позорно следващите избори заради вътрешни и външни врагове, слаба полит агитация и неспособността на другарите от Политбюро да се адаптират към променящата се ежедневно буржоазно-империалистическа конюнктура, другари! Другарката Пръмова, която мнозина ръководни другари приемат за силен коз, всъщност няма достатъчно подкрепа, за да измени осезаемо политическата ситуация. Какво ни остава, другари? Не е ли време най-смелите и достойни синове и дъщери на работническата класа отново да се оттеглят в планината и да започнат саботажни акции по ключови обекти на империалистическия враг? Веднага ме налягат топли спомени от шумкарските години, другарки и другари! Какви романтични вечери с другарите край огъня, какви смели и жертвоготовни атаки по враговете на Коминтерна, напълнили мандри и качета с узряло овче сирене... Какво сирене беше, другари. Сега не ядете сирене, а химии и консерванти! Само икономиката на развития социализъм може да произведе такова мазно, топящо се на езика сирене, другарки и другари. Да живее ВОСР! Ура, другари и другарки!
80
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко,защо си платил близо 90 000 000лева за уиндоус 8?Компютрите с които разполагате за така нареченото от теб "електронно правителство" не могат да работят дори и под Windows XP?Това си е чиста кражба за милиони!!!!Между другото имаш ли поне завършен първоначален курс по компютърна грамотност?ОГРАМОТИ СЕ защото Microsoff мислят,че продават операционната си система на индианци!Защо не отговори адекватно на въпросите на Сидеров и Курумбашев в парламента по време на парламентарния контрол???
79
4
 
1
 
! Отговори
outsider преди 12 години
ГЕРБ трябва да си отиде от властта, защото докара на хората толкова обедняване и безперспективност, че няма как да го търпят още един мандат. А дали Станишев е най-добрия кандидат са следващ премиер - това е друг въпрос.
78
0
 
7
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другарю Възмутен (218),Особено неприятно впечатление прави както на мен, така и на останалите другари от политбюро недопустимото морално разложение и липсата на комунистическо дръзновение и борчески дух, до които са ви довели световният империализъм и дребнобуржоазните предразсъдъци! Какви са тези капиталистически превземки, другари, какви са тези претенции и нравствена разпуснатост? Нима някой може да отрече колко добре живееше пролетариата по времето на развития социализъм? Независимо, другари, че прогресивната социалистическа икономика произвеждаше един вид кисело мляко, два вида сирене и два вида кашкавал, десетина вида салам и други малотрайни колбаси, както и два основни вида хляб, смея да твърдя, другари, че успявахме да задоволяваме все по-нарастващите нужди на населението, като при това преизпълнявахме петилетните планове и печелехме награди и отличия в името на Партията и Коминтерна! На какво сме свидетели днес, другари? Магазини и хипермаркети, пълни с хиляди и десетки хиляди видове храни, труженици с пълни до горе колички, едвам смогващи да съберат покупките в огромните багажници на западните си автомобили и като резултат, другари - недоволство, ропот и претенции. Което, другари, означава само едно - че политиката на Партията и др. Живков е била правилна и ние ще направим всичко по силите си, за да я продължим. Ще прогоним варварските империалистически фирми, ще взривим молове и хипермаркети и ще построим отново кварталните бакалии с полупразни рафтове, които правят пролетариата щастлив, усмихнат и доволен. Не на западните автомобили, другари, не на разложителните капиталистически филми и музика! На революция, другари. Ние ще победим! Да живее тринадесетия конгрес на БКП! Ура, другари и другарки!
77
3
 
9
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Може да победите плъхчо, като пръдне гущер...
76
3
 
6
 
! Отговори
Крадеца преди 12 години
Айде да си идва БЕСИПЕТУ,да си заживеем по старому,да си крадваме,да си пием и да си караме,чингитата да не ни закачат за нищо,да ни крадат колите,да си имаме истински мутри не политгейове,валутата да поскъпне и да оберем на кулаците мангата......стига с тоя Бойко-пътища,метростанции,детски градини,полицейски акции-намаляване на престъпноста,Евросъюзи незнам си кво...Анархията е най-добрия помощник на крадеца,суматохата е нейния предвестник.Идеално се справяте шумкари
75
2
 
17
 
! Отговори
Трите прасенца преди 12 години
Хамстерът от страната на чудесата ли е излязал, че нещо се е размечтал . Не мога да си го представя на бял кон в ролята на спасител, а и с този голям врат и бузки е станал на Трите прасенца взети заедно. Та трите прасенца много е сънувал тази вечер и все към народната копанка го влече, но вече направи достатъчно свинщини. Така че да му теглим ножа, а после да го направим на кайма. Много пенсионери ще засити:)
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП щяла да победи ГЕРБ уверено казал Станишев пред събралите се за конгреса съпартиици и даже нагледно показал как, събул си червените прашки, надупил се добре, хванал се здраво за палците и страстно простенал: Венсеремос другари и другарки! И в тоя миг чул възторжения глас на Доган ефенди зад себе си: машалла, аферим, ашкулсум бе Станишев, с тези нежни розови бузки ти наистина си неустоим, ааа непобедим! Зарадвал се Станишев на комплимента и почерпил всички с кадаиф и боза в близката сладкарица! Извода е: от *** може да се очакват само *** работи, от *** партия може да се очакват само *** игрички!
73
2
 
10
 
! Отговори
егати вица преди 12 години
хахахахахахахахахахахаха .....хахахахаХАМСТЕРхахахахахахахахахахахахахаха УКРАИНСКИхахахахахахахахах
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП щяла да победи ГЕРБ казал Станишев и даже показал как, като се надупил, хванал за палците и страстно простенал: Венсеремос другари и другарки!
71
5
 
15
 
! Отговори
уфффф преди 12 години
ааааааааааааа,ще повърна....:( тоя изтрещя съвсем откакто му спипаха австрийската далавера
70
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта на БСП е да "победи" ГЕРБ, а не благосъстоянието на нацията!И какво, ако "победите" бе, СерГейо? Видяхме ви какво представлявате като управленци и нямаме нужда от вас! А точно ти и партията ти да се изказвате по въпроса за "вождовете" е меко казано цинично при положение, че имате жив пример с Т. Живков и твоя милост - наследник на Дмитриевич, отглеждан от дете за "вожд" на партията!
69
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шумкарите могат да победят само мандрите
68
2
 
18
 
! Отговори
ей хамстер! преди 12 години
много си надул бузките май? а каква хърба беше преди няколко години аа.... ?! ;)
67
16
 
3
 
! Отговори
ха! преди 12 години
Колкото и да не ви се вярва, това е напълно възможно и с всеки изминал ден става още по-възможно...............:))))