Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган

Политиката не е полето на борба на ценностите, смята той
Обновена: 26 мар 2012 14:46 | 26 мар 2012 07:00,
232
Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Търсенето на морал в политиката е вредно за държавата. За качествата на един политик трябва да се съди по това какво прави за държавата, а не дали действията му са морални или не.

Това е заявил на 16 март т. г. лидерът на ДПС Ахмед Доган пред участниците в националната програма “Управленски умения” на Училището за политика “Димитър Паница”, пише в. "Труд".

Изказването за разграничението на морала от политиката Доган направил след въпрос на една от ученичките дали е редно политик от неговия ранг да получава хонорар като консултант по “Цанков камък”.

Още по темата
В отговора си лидерът на ДПС цитирал италианския философ Николо Макиавели, който пръв лансира идеята за ясно разграничение на двете сфери.

“Действията на държавниците трябва да се оценяват по това дали са допринесли за човешкото благо, а не от морална гледна точка”, припомнил тезата на Макиавели Доган.

И допълнил, че “политиката не е полето на борба на ценностите, а полето на целесъобразното, на поставянето на цели и избирането на средства за постигането им”.

На участниците в “Училището за политика” им направило силно впечатление, че Ахмед Доган не казал една лоша дума за ГЕРБ. Не разкритикувал и отделни представители на властта - министри или депутати.

На въпрос oт участник дали ще се разпадне Европейският съюз, Доган обяснил, че не прогнозира пълен разпад в следващите години, но има неблагоприятни тенденции, които могат да доведат до разделянето му на части.

“При подобен негативен сценарий въпросът за план Б и план C е фундаментален, но българската политическа класа все още не е готова да му даде отговор”, признал Ахмед Доган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 11 години
До Анонимен мощни армии във низинитетърсят начин търсят редда се токопат бързо до паритеда си направят берекетняма ценностна система и моралза убитата старицаняма кой да го е жалняма вече управияняма вече редима само разсипияи измамници наредциганите веч ликуватдават им париза това да се актуватот *** малки вриаспарух ако се събудии погледне туй сегасигурно ще се очудис примката си на врата
203
0
 
0
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 12 години
даже не споменавай думата "морал" г.д такава!!!!!!!!!!!!
202
0
 
4
 
! Отговори
ambrilo преди 12 години
ТОЗИ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ СКОПЕН И ПУБЛИЧНО АНАЛСТВАН!
201
0
 
0
 
! Отговори
denio преди 12 години
bg variant na *** produktzia - parite na bg danakoplatzi da zapushvat dupkite na edin komunisticheski filosof, ta bsp da ima orgazmus . prosto platen seks v siva ikonomika.
200
0
 
4
 
! Отговори
Балканец преди 12 години
Когато Доган открадне 1,5 милиона от парите на данъкоплатците - това е благо за данъкоплатците. А когато на Доган му бутнат барбекюто - това е вреда за хората. И кои сега са данъкоплатците и кои - хората?Изказванията на Доган са достойни за перото на Хашек.
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Елате в България - страната на абсурдите!
198
0
 
1
 
! Отговори
мимето преди 12 години
Забележете символиката - Доган пред обърнато наопаки знаме на Европейския съюз ... Жалко, че в тази зала, където е направена снимката, не е бил само той. Всъщност който и да е бил, еднакво добре се справят с гаврата на всички нас - маймуните.
197
4
 
7
 
! Отговори
коби преди 12 години
Евала му правя на тоз човек че всичко си казва и за обръча от фирми и за всичко друго - човека кат краде поне си признава :)
196
3
 
6
 
! Отговори
АНТИЦИГАН преди 12 години
Синган мръсен , има късмета , че се е родил в скапана държава , иначе щеше да се прави на умен по каторгите,,,
195
3
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...ДУГАН Е НЕМОРАЛНА СВИНСКА *** У ПУЛИТИКАТА....!
194
3
 
5
 
! Отговори
777 преди 12 години
МОРАЛЪТ И ПОЛИТИКАТА СА НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНИ!НЯМА ПОЛИТИКА БЕЗ МОРАЛ!НА ТОЗИ ХАЛ СМЕ ,ЗАЩОТО НИ РЪКОВОДЯТ ПСИХОПАТИ. МОРАЛ И ЦЕННОСТНА СИСТЕМА ЗА ТЯХ СА САМО ПРАЗНИ ДУМИ .РЕЗУЛТАТА Е ВИДИМ .САВА, НЕ ОСКВЕРНЯВАЙ ПОВЕЧЕ ТАЗИ СВЯТА ДУМА, КАТО Я ПРОИЗНАСЯШ СЪС ЛЪЖЛИВАТА СИ МУЦУНА.ТЕЖКО НА ОБЩЕСТВО ВЪВ, КОЕТО ГЛУПАЦИТЕ СА ПОЛИТИЦИ!
193
1
 
3
 
! Отговори
!? преди 12 години
Каква политическа класа във БГ???????????????? Банда крадливи ръчички
192
0
 
0
 
! Отговори
217 преди 12 години
Аз да - добре е платените клакьори предварително да бъдат обучавани в граматика.
191
6
 
9
 
! Отговори
Продължение преди 12 години
В ТОЗИ МОМЕНТ БЯХ НАЙСТИНА ДОВОЛЕН ,ЧЕ СЪМ ПОПАДНАЛ НАЙ НА КРАЯ НА ЕДНО ИНТЕЛИГЕНТНО БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО. Съответно моя втори въпрос " За кого?" и двамата в един глас отговориха "за ГЕРБ". Не бях изненадан,но продължих... - Бихте ли ми изтъкнали поне 5 причини... защо ? Тогава мъжът избърза да изпревари своята дама и ми отговори така: - Пет ли? Не знам пет ...но мога да изтъкна поне 50. В този момент той бръкна в джоба си и извади чисто нова банкнота от 50 лева. Като продължи : " ТОВА НЕ СА ЛИ ДОСТАТЪЧНИ ПРИЧИНИ" предавам думите му дословно...в този момент телефона му звънна,той ме изгледа с ехидна усмивка, а аз им пожелах приятен ден. Какво ли можехме да си кажем повече. ДА ЖИВЕЕ, ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ И ДЕМОКРАЦИЯТА В НЕЯ! АЗ НЯМАМ КОМЕНТАР ....А ВИЕ?!
190
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В изборният ден излиза семейтво от избирателна секция, видимо интелигентни и добре облечени. Питам ги аз:- Извинете, гласувахте ли и за кого ,ако не е тайна?Жената видимо доволна отговаря с "да"...и в този момент поглежда плахо към съпруга си. - Да ,разбира се ,гласувахме- отговаря съпруга и продължава: Ние винаги гласуваме ,това е наше право и разбира се всеки нормален и трезво мислещ човек в България трябва да гласува. В ТОЗИ МОМЕНТ БЯХ НАЙСТИНА ДОВОЛЕН ,ЧЕ СЪМ ПОПАДНАЛ НАЙ НА КРАЯ НА ЕДНО
189
4
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Аз пък ще поставя въпроса, така: Щом политиците ни са неморални, защото Доган не е единичен случай, то как очакваме изобщо в обществото да съществуват морални ценности? Това беше невероятно нагло изказване! Ето, за това понеже лицето ни пред света са тия пропаднали типове, като Доган целият свят гледа на нас с презрение!
188
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доганът в политиката е вреден, откровеничи моралът.
187
1
 
5
 
! Отговори
Загниване преди 12 години
Браво, Распутин, 209! Чудесен анализ!
186
2
 
5
 
! Отговори
Или те, или ние! преди 12 години
Избори ли? Едни и същи си се избират вече почти четвърт век! Сменят партиите, но не и нрава си! НЕ НА ИЗБОРИТЕ! Кога ще разбереш, народе, че се подиграват с теб? Да отидат само роднините им и лапачите! Като ще сме уникални, да сме такива докрай!
185
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглото , дребничко , лукаво турско *** е добър политик , според собствената си политическа теория. За щастие няма опасност да му падне власт скоро, ще оредее още повече косичката , ще се смачкаш скапан *** и ще си умреш.