Трайков от Twitter: Зорлем ще загубим мача!

"Смяната на директора на БЕХ е самопрострелване"
Обновена: 26 мар 2012 18:15 | 26 мар 2012 18:15, Красимир Ангелов
82
Трайков от Twitter: Зорлем ще загубим мача!
Трайков изрази недоволство от промените в БЕХ. Снимка: Impact Press Group

"Смяната на директора на БЕХ - поредно самопрострелване в решаваща фаза на големите проекти. Зорлем ще загубим мача".

Това написа в профила си в социалната мрежa Twitter бившият икономически министър Трайчо Трайков в коментар на темата за отстраняването на изпълнителния директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Йордан Георгиев.

Рокадата стана през почивните дни, а мястото на Георгиев бе заето от досегашния управител на НЕК Михаил Андонов.

Трайков обаче категорично се обяви против смяната на Георгиев и отчете в Twitter, че "проблемът в случая е най-малко за него".

Енергийният холдинг обединява държавните НЕК, "Мини Марица-изток", ТЕЦ "Марица-изток 2", АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз", "Булгартрансгаз", "Булгартел" и ЕСО.

Холдингът представя страната ни в проектите "Южен поток", "Набуко" и АЕЦ "Белене".

Уволненият Йордан Георгиев застана начело на холдинга през ноември 2011 г., след като от поста първи изпълнителен директор беше освободена Мая Христова (преди това зам.-министър на икономиката). Дотогава Георгиев беше неин главен счетоводител и член на Съвета на директорите.

Михаил Андонов пък беше назначен на поста изпълнителен директор на НЕК през юни миналата година след скандал с дотогавашния шеф на енергийното дружество Красимир Първанов.

Още по темата

За уволнението на Първанов настояваше лично икономическият ексминистър Трайчо Трайков. Повод за уволнението стана скандалът с превишаването на делегираните му права при подписването на поредното споразумение за удължаване на договора за строителството на АЕЦ "Белене" с "Атомстройекспорт".

Това бе и една от ситуациите, в които премиерът Бойко Борисов показа "жълт картон" на вече бившия икономически министър.

На този етап не е ясно кой ще поеме ръководството на НЕК. Компанията обаче остава без ръководител в момент, в който България трябва да обяви на руския премиер Владимир Путин решението си за строежа на АЕЦ "Белене".

НЕК е страната, която трябва да преговаря за отсрочване на изплащането на заем от 500 милиона лева с френската банка "БНП-Париба"  за подготовката на ядрената централа.

Срокът за покриване на заема изтича в началото на май и преди време Андонов заяви, че се търсят по-добри условия и отлагане на плащането на непосилната за момента сума за НЕК, който има редица текущи задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
22
 
! Отговори
АМИ преди 12 години
АМИ АКО ВСЕ ПАК ЗОРЛЕМ ЗАГУБИМ МАЧА! КВИ ЩЕ ГИ ПОСТВАТЕ?***!!!
34
2
 
10
 
! Отговори
спомени преди 12 години
Пролет моя, моя бяла пролет...
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зелените са еврейска международна партия....!
32
6
 
31
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
След спирането на Белене единственият логичен вариант е на негово място да се построи завод за свещи
31
26
 
7
 
! Отговори
МиТак преди 12 години
По-рано е трябвало да те разкарат. Повярвал си си брато и сега само потвърждаваш,че Бойко е бил прав кото те изрита като мръсно коте. ***.
30
13
 
14
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Това е българската *** която искаше да направи изкуствен геноцид на милиони българи с шистов газ заради няколко хиляди сиониски долара....Не пишете нищо за тоя продажник,не го четете а камо ли коментирайте
29
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-евтина от атомната енергия няма. Кунева издуха два реактора и виждате цената на тока. Зелени и други шарени енергии са ала-бала и пълнят гушите на разни търгаши. А Трайчо е агент на EVN.
28
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Замислям се, ако аз съм на Трайчо на мястото, ако съм работел само за България и нейните интереси, то след като ме уволнят, дали бих писал простотии и то точно в Туитър и Фейсбок...Едва ли. Явно има други интереси.
27
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Охоооо, я виж ти Трайчо за кой е работел. Ясна е работата. Тези които работят срещу България за чужд интерес са по долни дори от русофилите. Ех Трайчо, Траичо...и ти се оказа поредния стипендиянт на Сорос.
26
6
 
6
 
! Отговори
До Инж. А.Нейков преди 12 години
Брат ти си много ***.
25
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Костов дари ТЕЦ Марица изток1 на американците и те с цената сега ни дерат живи!Този ГАДЕН *** е купен и драпа за шистовия газ и е против евтината ел.енергия от АЕЦ.ДОРИ Бойко : Вдигането на тока идва от зелената енергия.Слънчевата е 800 лева, вятърната - 170 лева, биомасата е 360 лева.Но мръсника Мавър не го интересува България.
24
10
 
13
 
! Отговори
АзАз преди 12 години
Трайков - Премиер! Казах!
23
4
 
24
 
! Отговори
Иво Минджев преди 12 години
Някой от ГЕРБ няма интерес тока и горивата да са по-евтини,кой ли е това?
22
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези СЪСИПВАТ българската енергетика!Закривайте и АЕЦ Козлодуй, та да вдигнем белия байряк и НИКОГА да не излезем от трапа!
21
3
 
21
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Зорлем Тиквата има акъл да си направи профил в Twitter да прочете какво си написал
20
12
 
22
 
! Отговори
Инж. А.Нейков преди 12 години
ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ г-н ТРАЙКОВ!!!С Вашето отстраняване мрака над нещастната ни държава се сгъстява. Петата колона на рубладжиите спечели нова победа. Ако народа ни не припознае отново Костов и едно ново правителство с министри, като Вас, то бъдещето ни е гарантирано ТЪМНО черно...ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХИ В ПОЛИТИКАТА(!!!) И ДЪЛЪГ ЖИВОТ.
19
2
 
3
 
! Отговори
угрижен преди 12 години
Ех, Иване - а дано, ама надали... :-(
18
0
 
13
 
! Отговори
до 21 от Иван преди 12 години
Няма да успее да мине толкова набърже и ще трябва да отговори на много неудобни въпроси. Така поне в крайна сметка народа ще знае що-годе за какво става дума, а не като сега почти пълна мъгла.
17
10
 
3
 
! Отговори
бонгобонго преди 12 години
хахаха, снимката кърти, като африкански вожд е направо! :)))))))
16
0
 
10
 
! Отговори
до Иван преди 12 години
E,и? Ще го прекара през парламента за 5 минути! Плати на толкова народ...