Ученикът да уважава учителя си, съветва Костадин Паскалев

Първанов имал предимство, но и Станишев имал плюсове
26 мар 2012 10:20,
23
Ученикът да уважава учителя си, съветва Костадин Паскалев
Костадин Паскалев иска "друг лидер" на БСП. Снимка: Булфото

На конгреса на БСП трябва да се случи сериозен дебат, който да излъчи лидери. Това каза Костадин Паскалев, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и бивш кмет на Благоевград като член на БСП.

Според него е нужно да има изцяло нов Национален съвет с „друг лидер”. Това може да бъде и Първанов, и Станишев. Според Паскалев предимство в момента имал Първанов от гледна точка на опита и изборите, които е печелил.

Станишев обаче също имал плюсове от гледна точка на социалната политика, която е водил в държавата.

Още по темата

“Ако смисълът на един конгрес е едни хора да се настанят на едни кресла, няма смисъл от този конгрес. Кандидатите за лидер на партията трябва ясно да заявят какви са политиките, които предлагат“, смята Паскалев.

Относно битката Станишев-Първанов Паскалев беше категоричен, че „най-малкото ученикът трябва да уважава учителя си“. 

„Когато в една партия е доведена до това, че е важен лидерът й, тогава механизмите в партията не работят”, подчерта Костадин Паскалев.

На конгреса е важно какво ще се случи от гледна точка на идеите и политиките, които ще се предложи БСП пред обществото, каза още бившият кмет.

Според него всеки конгрес трябва да започва с оценка на настоящото управление. Като провал на управлението на страната Паскалев посочи доходите на населението, здравната реформа, бизнес климата и усвояването на еврофондовете.

Той смята, че бившият премиер Сергей Станишев е имал категорични успехи в управлението си именно по отношение на доходите и за приемането на страната ни в ЕС.

„Той обаче трябваше да каже какво се случваше в горите, пътищата, какви бяха тези групировки, които овладяваха конкретни процеси. Трябваше да има лице да застане пред обществото и да коментира сегашните групи и групировки, които се оформят от сегашното управление”, каза Паскалев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Стискам палци на др. Гоцэ, да бутне Станишката на конгреса и по този начин да го прецака като кандидат за постоянен председател на ПЕС. Е, тогава Станишката до смърт няма да миряса, докато не отмъсти и разцеплението в БСП-то е готово. И каква диалектика - баш агентина Гоцэ ще унищожи сплотеността и единството в тези потомствени съзаклятници и терористи. Никой не може да навреди на БСП-то така, както се опитва и май ще го направи агента на ДС ГОЦЭ!!! ДЕРЗАЙ, ГОЦЭ, в теб ми е надеждата!
19
0
 
1
 
! Отговори
син преди 12 години
аз съм за Станишев
18
2
 
1
 
! Отговори
ЧЕРВЕН !!! преди 12 години
ПАСАКЛЕВ - Новият Лидер !
17
2
 
1
 
! Отговори
demon преди 12 години
И така мили другарчета, напишете в чичко"Google" - четиридесетте безотговорни дни, отворете книгата ,после само четете....Книгата е за образовани, интелигентни НЕПРОГРЕСИВНИ хора! Широкоскроени хора!!! Другарчетата от сайта- така доволни ли сте? Нали не са нарушени нечии права!!?Санта самплицитас....
16
2
 
4
 
! Отговори
demon преди 12 години
И, кои правила са нарушени!!? Сукалчетата модератори да прочетат истината за комунизма , после да цензурират...всъщност вие само това можете...
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аааа демоне- чел съм тази книжка!!!Уникална е! Настръхвам, като се сетя за това.... Братя и сестри- българи, прочетете !!! Истината за ПРОГРЕСИВНИТЕ КОМУНИСТИ - УБИЙЦИ !!!
14
1
 
5
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Ангеле, като чета какво си писал си обяснявам как един полицай (и бивша мутра) с пожарникарско образование можа да стане министър-председател. Всеки народ си заслужава управниците. Който харесва мутрите за управляващи - такива и заслужава да получи.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо са толкова малко коментарите под тази статия? Социалистът на умува, той гласува!
12
3
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Какво бихме научили от "учител" който 10 години мълча, а и сега не смее да говори.Всеки друг, който се опитва да изиграе ролята на Борисов е предварително обречен,защото ще бъде смехотворно копие на оригинала.Първанов не е печелил президентски битки,защото никога не е говорил/от страх или незнание/ и правил реални неща. Първанов е историк и силата му е в миналото,а то може да се обяснява по хиляди различни начини.Кандидата за управник трябва да знае какво става днес и какво може да се случи утр
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги ще гласувам АНТИ-БСП(БКП,ДС). Хората трябва да разберат че ДС е навсякъде - фирми, предприятия, училища, университети. Не се ли отървем от тази зараза България няма да я бъде.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паскалев не иска ли да каже на ученика точно какво да слуша и точно какво да прави? Така беше на работното ми място-едни, дошли преди 20 години случайно и искат да мина по техния път.Чух една клюка, че там, където ходел Първанов на срещи с "актива", имало инструкции да не се споменава Станишев.Всички имат грешки, но ако е цел да се подобри положението в България, не бива такова демонстративно нагло поведение на Първанов. Той търси някаква застраховка. Аз няма да участвам.
9
4
 
5
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Аз съм на 30 Ако изберете Първанов няма да гласувам за вас.Групировките за горите питайте земеделския министър-ДПС и царя НДСВ Не ви харесвах здравната политика ама то тва е някаква химера Не ви харесвах Проектите на Р.Петков но за сметка на това работеха,но явно се оказаха и фал щом изгърмя.Беше по спокойно И ДА ПРАВИ СТЕ НЕ Е РАБОТАТА НА МИНИСТЪР ТА КАКВО ДА КАЗВАМ ЗА МИНИСТЪР ПРЕЦЕДАТЕЛ Да оправя бакии постоянно Найстина действа като пожарникар вече като изгори и той отива
8
8
 
9
 
! Отговори
Червени (от срам) преди 12 години
Те да си се плюят, но защо това е национална новина? Тази партия заслужава последната страница на някой жълт вестник.
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вица на деня - "Станишев обаче също имал плюсове от гледна точка на социалната политика, която е водил в държавата.". Тоя добре ли е...
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пропуснато е, че Паскалев беше съветник на Първанов и напусна от там малко сърдит. До сега не се чуваше, но изпълзяха на слънце старите муцуни. Не е правило, че ученикът ВИНАГИ трябва да уважава учителя.Сега е удобно!Когато учителят е видимо изостанал, просто ученикът трябва да върви напред, защото е друго поколение и носи нови ценности. Групировките-нека каже Първанов за своите, защо другите да са по-глупави и да нямат?Не искам старите крадливи муцуни от БСП.Не понасям архаичния им речник!
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паскалев- още един комунист, правещ се на много честен и морален.
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разстрел и за двамата. Всъщност, за цялото ИБ на БК(С)П.
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой несе интересува от БСП кой ще бъде дали Гоце или Станшев виесте минало
2
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП=БКП = атентати в църкви ,бандити с каскети обират мандри, скриване на информация от обикновения човек за Чернобилската авария , продажба на националните интереси на руската империя.... ТЕЗИ предатели НЕ заслужават дори нашето внимание!
1
6
 
16
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
кой е учител и кой е ученик нещо не ясно.а желанията и мненията на паскалев си ги слагам занеш на к'во.