Моника Йосифова гушнала близо 2 милиона за PR

Според СДС конкурсът за кампания срещу рака бил ясен предварително
Обновена: 28 мар 2012 10:13 | 27 мар 2012 19:30,
147
Моника Йосифова гушнала близо 2 милиона за PR
Според СДС Моника Йосифова е прибрала близо 2 млн. за PR. Снимка: БТА

"Моника Йосифова е прибрала близо 1 милион и 700 хиляди лева за PR по проект на здравното министерство, а договорът е подписан в последния ден на Стефан Константинов като ресорен министър", обяви в Пловдив депутатът от СДС Ваньо Шарков. 

Както е известно Йосифова живее на семейни начала с лидера на БСП Сергей Станишев.

Сумата е предназначена за информационната кампания за борба с рака "Спри и се прегледай", а конкурсът е спечелен от фирма "Актив груп" ЕООД.

"У мен буди голямо учудване, че останалите фирми не отговарят на конкурсните условия, защо тогава участват?!”, попита Шарков.

От СДС подозират, че конкурсът е бил подготвен предварително, а победителят е бил ясен доста по-рано.

"Настояваме прокуратурата и новият здравен министър Десислава Атанасова да проверят договора", заяви лидерът на сините Мартин Димитров.

Още по темата

Според СДС, последният конкурс показва, че уж различни управляващи с различен морал, всъщност работят с едни и същи фирми.

"Сините" припомниха, че Моника Йосифова се проверява от анкетна комисия в парламента в качеството й на изпълнител на договор с лобиста Хохегер.

Dnes.bg припомня, че на 22 март по предложение на ГЕРБ парламентът създаде временна анкетна комисия за скандала.

Покрай разследването в Австрия стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1.5 млн. лв., за да лъсне имиджа на България.

Част от парите, получени от българското правителство, са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в PR агенцията на Моника Янова, с която лидерът на БСП живее и имат дъщеря.

Предложението за анкетната комисия дойде от Цветан Цветанов, което беше подето от депутатите на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
0
 
! Отговори
Смехурко преди 11 години
И ГЕРБ са дали своя принос в излъскване имиджа на Станишев за Председател на ПЕС. Защо ли си играем на "Стражари и апаши"?
129
2
 
1
 
! Отговори
крадци преди 11 години
бсп винаги са били крадци и мошеници, опастни за народа.
128
2
 
2
 
! Отговори
Моника преди 12 години
Ох този кородил не мога да го гледам и търпя и слушам вече. Толкова са ми противни и тя, и гея Сергей, че направо ми се гади!!! Нахални, нагли, с маниери на селски тарикати, че и не й е неудобно на тая мухла да говори лъжи и небивалици по всички медии. Ясно е и на най-наивните, че няма морал и се е облагодетелствала от поста на меката китка, на която много й приляга поговорката "храни куче да те лае". Лицемерен неблагодарник!!!
127
3
 
7
 
! Отговори
бачкатор преди 12 години
Направих елементарна сметка. Разделих 2000000 лева на 500 лева,които са предполагаема средна работна заплата.Получиха се 4000 работни заплати.Разделени на 12 месеца се получи,че тия 2000000 лева можем да ги спечелим за 333 години.Е такава кражба в особено големи размери ,какво наказание се полага???.Ало господа управници ,много сте се РАЗПИЩОВИЛИ.Чия беше тая реплика???Ние си знаем че и тая кражба ще бъде" законна".
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрахте ли,че няма цветове сред политиците-всичко е червено оли пребоядисано .Баш майстор бояджията е БКП и техните верни кучета ДС.Парите са в тях и поръчват музиката, а ние трябва да играем според ритмите.Ако Бойко е от тях и ни излъже,следва тоягата.Комунист дипломация не признава.От комунист демократ не става.Така,че сме обречени, ако продължава това безпардонно ограбване на хазната.
125
2
 
3
 
! Отговори
breneke преди 12 години
Не ги критикувайте.Такива като Станишев провалиха комунизма т.е. "работят" за народа и за ....джоба си вече 23 години.Да живеят "реформаторите" на новия експериментален строй комуно-капиталистически,олигархично-мафиотски строй.
124
2
 
0
 
! Отговори
Крокодилa преди 12 години
Браво! Евалла! И след 100 години няма да я стигнем...
123
8
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Абе вие наистина сте много заблудени бе! Има конкурси, явява се жената, предлага цена, държавата се съгласява и сключва договор. Получава си договореното и си плаща данъците, забележете! Докато тази госпожа гербаджийката, забравих й името, даже и каза, че не е работила в такава фирма и да й проверели оборотите. Уж фирма нямаше, пък се оказа, че точно тя си е създала и да видим сега кой крие милиони обороти без да е платил данъци? Ама дума казва ли са за ГЕРБ? Като за всичките им закононарушения
122
2
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#122 и #128 - чорбаджията и чужденеца, дето със сигурност сте един и същ платен помиярски драскач - Ние работим, за разлика от тях, *** скапан! Защо не дойдеш да ми кажеш лично, че тая *** се скъсва от работа, а аз си клатя краката, червей мазен? И как да не им гледаме паничките, като за да си препълнят техните, опразват нашите?!
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моника Йосифова ли си Люински ли си добре се ориентираш и преди и сега.
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питате ли се кой е нейният учител:другаря Йосифов.Един от хората създали и след това ликвидирали десетки банки,за да стигне 1$-3000 лв.,да спечелят кредитните милионери,а инфлацията да стопи и малкото спестяваниия на хората.Набрала опит,тази госпожа продължава да работи и с днешните управници.Навързани са като свински черва,а за зрелище на публиката се джавкат от време на време.
119
4
 
6
 
! Отговори
котьо преди 12 години
Моника, прибирай докато можеш и делете със Станишката (а и не само) - народът доверчив, простоват, гласува за вашите на де що има избори, пък нека си събира стотинките по джобовете. Вие си гушете милионите - неква си анкетна комисия няма да ви бутне. Досега в бяла държава да търкахте вече наровете а парите ви да бяха раздадени на пенсионерите, ама тука си е България, споко. Ай със здраве - догодина пак за вашите ще гласуват.
118
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ДО Костов,вие май накрая ще разберете , че 22 год. ни управляват ,кланове на БКП.
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пиша по същество.Конкурсът явен ли е бил или таен,защото ако е бил явен,предложила е най ниска оферта и го е спечелила.Но ако е бил таен , как тя е разбрала за офертите на другите кандидати.?Това е по повод нейните обяснения в предаването на М.Цветков по Нова.
116
2
 
4
 
! Отговори
костов преди 12 години
Той допълни, че ОЦК-Кърджали е препродаден на Захариев от банкера Цветелина Бориславова, която е първият собственик на предприятието след приватизацията.
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еленчето Йончева като изостави Сергей сега е гола като пушка с оня безработен строителен инженер. Виж Сергей се ориентира много добре къде са парите и банките и ги източва добре, а уж ГЕРБ държаха еврофондовете.
114
12
 
7
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Може, печели конкурси , работи. Всички агенции имат това право и това им е работата. Това е политическа интрига. С отвратителното поведение към нея и направиха страхотна реклама и стана симпатична на много жени и майки, защото можа да се защити в медийното пространство и то сама. Прави и чест.Поздравления Димитрова
113
8
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
Няма да ни спрете. Никога!
112
3
 
1
 
! Отговори
anonimen1 преди 12 години
do baj Ivan,gospodinczo *** ne kradat milioni a stotinki da si kupqt hlqb,nqmate kapka czoveshczina golqm Baj Ganio si!
111
7
 
8
 
! Отговори
Бо преди 12 години
На Моника и СърГей кон да им го натресе.