Положиха края на ядрената енергетика на България!

Първанов: АЕЦ "Белене" можеше да бъде най-мощната антикризисна мярка
Обновена: 29 мар 2012 21:57 | 29 мар 2012 21:43, Бойчо Попов
294
 Положиха края на ядрената енергетика на България!
Снимка: архив Булфото

 Енергийната политика на правителството е пълен провал, каза бившият президент Георги Първанов по време на среща с членовете на Районната партийна организация на БСП „Оборище” в София и с членовете на клуб „Енергетик”, предаде “Фокус”.

„Преди няколко дни имах възможността да коментирам много обстойно смяната на двама министри – на икономиката и на здравеопазването. Тогава моята теза беше, че без съмнение Трайчо Трайков има своята отговорност за състоянието на енергийната ни политика, на икономическата ни политика като цяло”, обясни Първанов.

По думите на Първанов днес стои въпросът за бъдещето на ядрената енергетика в България.

„Моята теза е, че съдбата на „Белене” предопределя бъдещето на българската ядрена енергетика и друго мнение не може да има. Нелепи са твърденията, че ще го вземем този готов ядрен реактор и ще го пренесем в „Козлодуй”, това нито ще направи по-бърза реализацията на новата мощност, нито ще го направи по-малко руски този реактор“, добави екс президентът.

Според Първанов „Белене” е можела да бъде най-мощната антикризисна мярка с милиардите инвестиции, с хилядите работни места, с десетките съпътстващи производства, но всичко това очевидно няма как да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
0
 
! Отговори
панчогвин преди 12 години
Много ,,умни глави" са с е събрали в парламента и правителството.Как никоя не се сети да се допита до народното мнение, иска или не АЕЦ Белене.Действителните факти показват ясно че г-н Плевнелиев е просто една марионетка и поставено лице,което защитава интересите на началниците си ,но не и на държавата.Как ,,будната"' му личност,не прозря ползата на страната от АЕЦ Белене и дали се е замислял какво наследство ще остави.Предлагам бившия и настоящия президент на страната да се видят на 4 очи.
220
0
 
0
 
! Отговори
До Вероника преди 12 години
Има много какво да се критикува по действията на Първанов, но точно за срещата с Асад ли??!?!?!?!? Много по-добре е, за която и да е страна е, да има добри отношения с Асад, отколкото с Килъри и Бардак.
219
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Гоце - руско ***.
218
1
 
5
 
! Отговори
вероника преди 12 години
Първанов е най - големият ни враг може би , за 10 години като държавен глава какво направи ..... нищо .През всичките тези години поддържаше изключително ограничени външно политически контакти с екзотични страни с тъмна репутация .Поддържаше добри отношения с Башар ал Асад , даже беше на посещение в България малко преди да започнат сблъсъците в Сирия ....най - лудата идея на Първанов беше желанието му да изнася ток за Сирия и какви ли нещо още налудничави идеи
217
1
 
9
 
! Отговори
стела преди 12 години
Нищо не направи през тези 10 години .... сега да вземеш да се разкараш от полезрението на българите
216
1
 
10
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Какво направи ти Гоце по време на твоето президенство??.Само слушахме за ловните ти подвизи.И сега се сети за ядрената енергетика.Заедно със прясно изтрезнелия Р.Петков/Бурсука/.Айде се скрий някаде
215
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бих гласувал комунистите да ни управляват, но никога не бих дал гласа си и за тоталитарния режим на бойко. Няма демокрация, когато няма кой да се допита до народа.
214
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A стига бе, една ядрена централа ни стига. Щяло да създаде работни места. Аха. Не работните места, ами тъмните сделки и милионите ви бодат вас.
213
3
 
6
 
! Отговори
цезар преди 12 години
Първанов ти говориш глупости! Преди 23 години положиха края на България ти си тръгнал за атомната енергетика да скърбиш. За какво ние тази АЕЦ Виждаш че от 9 милиона население за 23 години останахме 7 милиона До като се изгради АЕЦа то няма на кого да свети.
212
3
 
3
 
! Отговори
Един "ненормале преди 12 години
Ликуйте, еко-***, жалко че и нормалните и мислещи ще живеем на вашето тъмно и ще плащаме вашата сметка. И немците го разбраха, и датчаните, и други ще го разбират, само ваще кухи кратуни не увират. А гоце и бойко и двамата ***
211
0
 
5
 
! Отговори
Asya преди 12 години
Кой въобще ти дава думата да се изказваш по каквито и да е въпроси,бе!?
210
2
 
8
 
! Отговори
traktor преди 12 години
Гоце само спокойно, и без това тебе никой няма да те избере, нито за лидер на БСП нито за лидер на нищо, освен на ловната дружинка може би! ;)
209
2
 
9
 
! Отговори
макс преди 12 години
Гоце и всички израстъци на Държавна сигурност - вън от политиката , Докога ще оставят такива хора да се местя в интересите а държавата и народа, Вижте докъде ни докараха.
208
3
 
11
 
! Отговори
Angel83 преди 12 години
С тези изказвания Първанов вреди единствено и само на себе си. Всички приветстваха новината, че се отказваме от АЕЦ "Белене", само той зае друга позиция. Явно има пръст в цялата схема и той...
207
1
 
7
 
! Отговори
shprendel преди 12 години
е това вече е прекалено изказване от негова страна! не може да има такава наглост от този пишман президент!
206
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доносника гоце какво казал?
205
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАК 10 ГОДИНИ НЕ СТИГАТ ЗА РЕФЕРЕНДУМ?КАК 30 ГОДИНИ НЕ СТИГАТ ЗА ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОР?ЗАЩО 30ГОДИНИ СМЕ В РАЗКРАЧЕНО ПОЛУЖЕНИЕ-ТУКА ИМА ТУКА НЯМА?ВЯРНО ,ЧЕ РЕШЕНИЕТО Е ТРУДНО,ВЯРНО ,ЧЕ Е СБЛЪСЪК НА МНОГО ИНТЕРЕСИ,ВЯРНО ,ЧЕ ЕДНА ЯПОНИЯ като знаем колко са дисциплинирани,отговорни ,трудолюбиви ,абе друга порода различна от нашата И СЕГА ПОСТРАДАХА ,ЗА БЕЛЕНЕ В СЕЙЗМИЧНА ЗОНА ,ЗА РЕАКТОР ПРОЕКТИРАН ЗА 6 степен по РИХТЕР КОЙ ЩЕ ПОДПИШЕ?ДА БЯХТЕ ПОДПИСАЛИ-нали вашите деца имат имоти по цял свят
204
0
 
3
 
! Отговори
яница преди 12 години
То е ясно , че Първанов няма никакви шансове да стане отново лидер на БСП , за това сега прави такива изказвания , че да привлече хора на негова страна , за да не се излага трябва прасто да се откаже от политиката
203
1
 
2
 
! Отговори
travelling man преди 12 години
Не му трябваше на Първанов да се кандидатира за лидер на БСП, при положение че има толкова кирливи ризи, които сега ще излязат наяве и това ще обезсмисли всичките му усилия.
202
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Revete komunisti kolkoto si iskate,no nqma da stane va6ta rabota.A na Goce mu e vreme da si hodi v Sireshnik!