ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева

Причина е неизпълнение на газовата директива
Обновена: 31 мар 2012 21:28 | 31 мар 2012 20:10,
187
ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева
Меглена Кунева. Снимка: Impact Press Group

След по-малко от месец Европейската комисия ще започне наказателна процедура срещу България заради неизпълнение по газовата директива, съобщи в Смолян Меглена Кунева, председател на Сдружението "България на гражданите".

„Вече са ни изпратени първите писма по т.нар. газова директива, т.е. по либерализиране на газовия ни пазар. Ние бяхме длъжни да го либерализираме. Ще ни налагат глоби всеки ден. В зависимост от Брутния вътрешен продукт на страната, за всички страни са различни. Дано правителството да се справи и да либерализира пазара”, коментира тя, цитирана от БНР.

„2008 година аз се борех в Европейската комисия, България беше най-засегнатата, България и Словакия, когато спряха доставките от Русия. Единствено на нашата страна бяха увеличени парите за газови връзки с Гърция и с Румъния. От 2008 година досега дума няма дали тези връзки са изградени. Газохранилището в Чирен пълно, празно, колко... имаме задължения за 90-дневни запаси винаги да поддържаме, къде сме. Няма никаква информация”, коментира още Кунева по повод решението да се откажем от проекта АЕЦ „Белене”.

Тя постави въпроса дали е възможно пренасянето на реактор в Козлодуй, каквито са намеренията на кабинета.

„Аз бих поставила нещата така: програма за енергийна ефективност, за да се види колко можем да спестим, второ - енергийна стратегия, за да се види какъв микс ни е необходим, и трето - цена, производство, пазар”, обобщи Кунева.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
14
 
! Отговори
Пак ли Кунева...? преди 12 години
Това същество си въобразява, че е фактор! Прави изяви и се готви да управлява! Хе-хе! Това е инфантилност! Скоро я даваха по телевизионен канал и ...кучето ми се втренчи в мяканията и! Помисли я за котка!
118
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте кунева-пръмова колко е доволна, че може да ни наложат голоба от ЕС, дали тя не ги е предизвикала???? куневица не би отказала пари срещу предателство-не еднократно го е правила в ущърб на България. Може би д-р Кунева-пръмова счита, че чрез санкции срещу България в ЕС, за които тя сезира ЕС, ще излъже българите и ще спечели изборите, и ще спечели изборите заедно с парите, които получава за предателската и роля към България????
117
1
 
11
 
! Отговори
дона преди 12 години
Нали г-жа Кунева подписа тези договори и ни закопа . Какво ни дава европейския съюз още немога да разбера . Всеки ден само глоби увеличаване на цените по искане на евро пейския съюз . Европейският съюз ни задължава да вдигнем цената на алкохола.А кога европейския съюз ще задължи това крадливо правителство да вдигне жизнения стандарт и заплатите каквито се получават там. Но уви само глобите и санкцийте са като там. А пари откъде да си платиш парното. Кунева ти си за народен съд.
116
1
 
2
 
! Отговори
ferd12 преди 12 години
Кунева ,че нестава заполитик евярно но това което казва за глобите ако е вярно лошо ни се пише.
115
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЯ Е ПЪРВОАПРИЛСКИЯ ПОДАРЪК НА МАДРИДСКИЯ МОШЕНИК ЗА БЪЛГАРИТЕ
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЯ Е ПЪРВОАПРИЛСКИЯ ПОДАРЪК НА МАДРИДСКИЯ МОШЕНИК ЗА БЪЛГАРИТЕ
113
0
 
2
 
! Отговори
ferd12 преди 12 години
Кунева,че нестава заполитик евярно но ако товакоетоказва еввярно лошо ни се пише-
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миличка предателке, ти още ли не си в затвора?
111
1
 
1
 
! Отговори
Карапичо преди 12 години
Другари Гербери, успокоите се :)А всъщност е може би само един блъска коментари.
110
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избори идат. Много недоволни хора има от Б.Б. .Недоволни ама при БСП няма да отидат щото там е още по-голяма драма.Та задачата на другарката Пръмова е да ги обере. После...........бе-се -***!..бе-се ***!! :))
109
4
 
10
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Тая нагла жена обикаля всички телевизии и постоянно лъже и заблуждава хората...иска големия кокъл,и тя да краде държавата,а как беше преди време...с бсп ендсв и дпс.Като беше комисар не спомням да е направила добро за България
108
1
 
5
 
! Отговори
Предлагам ..... преди 12 години
Що не го поеме НЕЖНО С ЕЗИЧЕ.Жената е само за Е--Е!Да си гледа хурката и да прави КЕФА на мъжете.
107
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Не знам каква е Кунева, пък и в случая не е важно.ВАЖНОТО Е, ЧЕ ВСЕ НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗА НЕКАДЪРНОСТТА И КОРУМПИРАНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ.Пък били и те бандитите от ГЕРБ.
106
2
 
12
 
! Отговори
САМУРАЙ преди 12 години
Е такава кариеристка не бях виждал.Абе Кунева що лаеш нали си взимаш 17000Еуро на месец.Какво направи за нас досега............НИЩО.
105
0
 
12
 
! Отговори
родопоа преди 12 години
Г-жа ДА.Нали така и казваха в европейския защото продаде България за жълти стотинки и не можа да защити Българските интереси пред Брюксел.*** мисирка!
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако този *** не се беше самонагодил да си затворим реакторите щеше да е все едно проекта Белене. Или са и кихнали много или са я задоволили , номер 123 вероятно е турски ***.
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая червена *** докога ще се самопредлага?!?!?
102
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давайте г-жо Кунева. Ние сме с вас ! Само вие с коалиция БСП и ДПС може да ни измъкнете от блатото.Близки отношения с запада и Турция ще ни спасят.
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пълно празно,колко-сега пък и на теб ли трябва да ти се докладва -неродена мома ,още не е влязла в политиката,отчети иска!!!!!!
100
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая се надява на ГЕРБ и БСП конкуренция да бъде.Ама дали народа е толкова ***?Дълбоко се съмнявам.Шефа и за 800 дни ни оправи та се не видя.