ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева

Причина е неизпълнение на газовата директива
Обновена: 31 мар 2012 21:28 | 31 мар 2012 20:10,
187
ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева
Меглена Кунева. Снимка: Impact Press Group

След по-малко от месец Европейската комисия ще започне наказателна процедура срещу България заради неизпълнение по газовата директива, съобщи в Смолян Меглена Кунева, председател на Сдружението "България на гражданите".

„Вече са ни изпратени първите писма по т.нар. газова директива, т.е. по либерализиране на газовия ни пазар. Ние бяхме длъжни да го либерализираме. Ще ни налагат глоби всеки ден. В зависимост от Брутния вътрешен продукт на страната, за всички страни са различни. Дано правителството да се справи и да либерализира пазара”, коментира тя, цитирана от БНР.

„2008 година аз се борех в Европейската комисия, България беше най-засегнатата, България и Словакия, когато спряха доставките от Русия. Единствено на нашата страна бяха увеличени парите за газови връзки с Гърция и с Румъния. От 2008 година досега дума няма дали тези връзки са изградени. Газохранилището в Чирен пълно, празно, колко... имаме задължения за 90-дневни запаси винаги да поддържаме, къде сме. Няма никаква информация”, коментира още Кунева по повод решението да се откажем от проекта АЕЦ „Белене”.

Тя постави въпроса дали е възможно пренасянето на реактор в Козлодуй, каквито са намеренията на кабинета.

„Аз бих поставила нещата така: програма за енергийна ефективност, за да се види колко можем да спестим, второ - енергийна стратегия, за да се види какъв микс ни е необходим, и трето - цена, производство, пазар”, обобщи Кунева.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
На 5 октомври 2011 финландското правителство взе решение за разполагането на седмия поред за страната ядрен реактор (във Финландия действат 4 ядрени реактора, приключва изграждането на петия, който трябва да влезе в експлоатация през 2013, а строителството на другите два ще стартира, съответно, през 2012 и 2014). През миналата 2011 в света са били въведени в експлоатация шест ядрени реактора, от тях един в Иран (строителството му стартира преди седем години). Пак тогава Аржентина завърши изграждането на третия си атомен реактор, чието строителство започна през 2006. През февруари 2012 пък, Южна Корея включи в своята електроразпределителна мрежа два нови ядрени реактора.Италия и Германия не са част от този общ хор. Показателно е обаче, че ние, италианците строим в чужбина това, което забраняваме да се строи на наша територия. Така, през октомври 2011 компанията Ansaldo стана партньор на британците в производството на компоненти за новите ядрени реактори от които Великобритания се нуждае. Германия пък, която закри 8 от своите 17 ядрени реактора, водена от ирационалния страх, залял страната след аварията във Фукушима, беше принудена да одобри енергиен план, предвиждащ въвеждането в експлоатация на нова ТЕЦ, работеща с въглища /т.е. изключително неекологична/, с мощност 23 гигавата до 2020, както и вноса на електроенергия, произведена от руските АЕЦ.На 27 февруари 2012 Русия стартира изграждането на нова атомна електроцентрала Балтик 1, която се намира не чак толкова далеч от Германия. Тя ще произвежда електроенергия, предназначена за износ на немския пазар. Тоест, последният парадокс на недоверието към атомните електроцентрали и, че в резултат от него ще бъде изградена поредната АЕЦ (без да броим новите неекологични ТЕЦ-ове, работещи с въглища).Втората поука от случилото се във Фукушима и Чернобил е, че светът може да бъде тероризиран и без да се налага използването на оръжие и бомби. Защото, на практика, от всеки 100 организации, твърдящи, че се борят за защита на околната среда, 99 се занимават с това да терориризат, по един или друг начин, обществото. Затова нека се опитаме да стоим по-далеч от тях, да ги изолираме и да поискаме да бъде сложен край на шантажа, който осъществяват спрямо нас т.нар. продавачи на страх
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не е за Кардашиян, ще е статия за Пръмова. Лично аз намирам Кардашиян за по-привлекателна и по-умна.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева браво, ден след ден доказваш, че не си за политиката !
16
2
 
11
 
! Отговори
prosta al4na krava преди 12 години
tazi e otvratitelna i dolna lizemerka.DS podloga
15
3
 
25
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Крайно време е да се скрие тази *** наистина, така като трябва да се скрият иКостов, и Яне и Станишев, и ББ...и много още други знайни и незнайни обирджии на тази страна и този народ!!!
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева, кажи едно нещо дето няма да сме пострадали заради тебе. Hамерила си ко да се хвалиш, нали има ЕК сега той да предупреждава.
13
0
 
13
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
Мери, ти в Отвъдното ли чу В. Хавел да обяснява за ненужността на ЕС в този му вид? Да не би да си говорила с духа на Хавел или не си в час какво пишеш? Какво е това "Вчера Хавел обясни..."? Веднага след смъртта си на 18 декември миналата година да не е дал пресконференция и ти да си била пратеник на някое от жълтурчетата на Делян Пеевски?
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
lokumeva pak zapla6va
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не кажеш за глобите които плащаме за вредни емисии от мариците? Защо не кажеш че атомната енергия е в списъка на зелените енергии? Защо говориш избирателно? Защо г-жо ЕС не кажеш колко гушна от затварянето на 3 и 4 блок? Защо не кажеш от къде смучеш та си в топ 10 на най богатите? И на края няма ли най-после да се скриеш и никога да не се показваш.
10
1
 
22
 
! Отговори
an преди 12 години
Абе, тази не я ли срам да ръси глупости? Тя какво направи когато беше на власт? Има ли съвест изобщо.
9
1
 
25
 
! Отговори
абсурд преди 12 години
Пръмова и тя тръгнала с целото си лицемерие да иска къс от баницата !!! Ех, Пръмова, Пръмова, номенклатурно чедо нагло ?!?
8
3
 
32
 
! Отговори
прр преди 12 години
Тази забрави ли какво направи за АЕЦ Козлудуй та продължава още
7
6
 
23
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Вчера В.Хавел обясни, че в този си вид ЕС е ненужен, та дори и противопоказен. Командно-административен стил на работа, силно централизиран съюз, нерядко налудничаво-бюрократични разпореждания; силно намален суверенитет на държавите-членки, особено на тези от централна и източна Европа. В същото време ББ непрекъснато пита ръководството на ЕС какво до правят и по най-дребния повод ?! Мисля, че този Съюз вече си изпява песента. Гърция , Ирландия и Португалия са почти неспасяеми. Испания и Италия набират скорост в посока тежка икономическа криза и недай си Боже, фалит. Ние с Румъния сме заварените деца на ЕС и непрекъснато ще отнасяме наказания. Вместо Куневица да ни плаши с непрекъснати санкции и ние да сме натиквани непрекъснато в ъгъла, дали не е по-добре да се ориентираме навреме към азиатските страни: Китай, Япония, Южна Корея и т.н.?! При тях криза няма и те отдавна искат да стъпят на европейския пазар. Защо не и чрез нас?
6
3
 
1
 
! Отговори
киро преди 12 години
Санираните панелки с държавни пари после са изгодни за спекула и се продават двойно по-скъпо от частните собственици.
5
2
 
27
 
! Отговори
! преди 12 години
Абе махнете я тази уроспия, че пак кошмари ще се сънуват !!!Дойде ли такова животно на власт направо изтривайте БГ от атласите.....
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Газпром изкупува тръбите на Гърция и е бесмислена нова тръба към Гърция. Румъния се дърпа за тръба, заради спора с границата по Дунава и Черно море.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакво саниране не може да се случи.Техническите паспорти на сградите които само близки фирми на Боко,Цоко и правителството издават се оказват поредното корупционно чудо,чиновнически рекет и поредния препъни камък за българската демокрация.Мога да се хвана на бас,че в следвачите 2 госини я санират 10 панелки,я не.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A Куневица вместо да се скрие, дава акъли ....
1
6
 
13
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
А нашия *** вместо да работи по европеските директиви, строи магистрали и само се фраска с тях.