Лоша дума за Бойко няма да кажа, но стиснатият Дянков...

Стефан Константинов за проблемите си в ГЕРБ и с НЗОК
Обновена: 1 апр 2012 11:11 | 1 апр 2012 11:00,
53
Лоша дума за Бойко няма да кажа, но стиснатият Дянков...
Стефан Константинов. Снимка: Булфото

Бившият министър на здравеопазването Стефан Константинов обяви, че е напуснал поста си, защото не е получавал подкрепата на управляващите.

"Сам подадох оставка, защото почувствах, че нямам подкрепата на управляващите. Просто отстъпих мястото на хора, които имат подкрепа", обяви той пред bTV.

Константинов добави, че година и половина е работил във враждебна обстановка с ГЕРБ и НЗОК.

"Към това се прибавиха и скандалите с бонусите, които завъртяха нещата", смята той.

Ексминистърът даже сезира прокуратурата за сключените договори за медикаменти от НЗОК през 2011-ва.

Попитан дали не го е грозяла опасност да последва съдбата на Божидар Нанев, който бе подсъдим заради сключени договори за ваксини, Константинов отговори, че това реално можело да се случи, ако в момента, в който е разбрал какво се случва с цените на лекарствата, е замълчал.

Още по темата

Държавата има достатъчно механизми да се противопостави на всяко едно лоби, категоричен бе той по повод милионите повече, похарчени от здравната каса за лекарства през миналата година.

"А парите, които са дадени в повече, са "отишли някъде", лаконичен бе Константинов като отказа да посочи дали има облагодетелствани фармацевтични компании и лобита.

Той уточни обаче, че има думата на премиера Бойко Борисов, че никой от ГЕРБ не е взел стотинка, и му вярва.

"За Бойко Борисов лоша дума няма да кажа. Той ме подкрепяше до последния момент", каза Константинов.

"Стиснатият финансов министър, който цепи стотинката на две, ме упреква, че не съм си гледал заместниците си", учуди се Константинов по повод коментарите на Дянков след скадала.

"В този скандал той трябваше лекичко да замълчи, това ми говори, че е предубеден, повече не мога да кажа", каза той и уточни, че за да посочи нещо конкретно, трябва да разполага с повече факти.

"Учудвам се на поведението му", посочи Стефан Константинов.

Бившият министър пожела успех на всички, които работят в здравеопазването - да не се гледа напред, а не назад, за да се продължава работата по хубавите неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
@????? преди 12 години
КЪМ ЛАМБО,МНОГО СИ ПРАВ ПРИЯТЕЛЮ ВЧЕРА КОМЕНТИРАХМЕ ЧЕ ПО СЕЛАТА НИТО ЕДИН *** НЕ РАБОТИ И КАК ЖИВЕЯТ СЕ ЧУДЕХМЕ,В ПОВЕЧЕТО СЕЛА ПОЛОВИНАТА СА *** НА МЕСТА ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ!ЗАЩО НЕ ИСКАРАТ ЗАКОН ДА НЕ РАЖДАТ ПОД 18 ГОД.?ИЛИ ПОЛИТИЦИТЕ ГИ ПАЗЯТ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ КАК СЕ ОПАЗВАТ ОТ ТАЯ ***!
31
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Аз пък хубава дума не мога да кажа....ПО-ГОЛЯМ *** НЕ Е УПРАВЛЯВАЛ БЪЛГАРИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА ЦАР ИВАЙЛО-БЪРДОКВАТА....
30
0
 
4
 
! Отговори
без коментар преди 12 години
Точно 59 870 лв. е взела чиновничката от Министерството на здравеопазването Снежана Динева
29
0
 
3
 
! Отговори
До maykul преди 12 години
Присмял се хърбел на щърбел... Като коментираш грамотността на редакторите, поне не пиши на маймуница.
28
1
 
9
 
! Отговори
MMG преди 12 години
Смее ли да каже лоша дума за Боко завалията :)
27
6
 
4
 
! Отговори
явертъ преди 12 години
тоя пич никакви реформи не предложи и затова си отиде. а ако се оправдае че не са искали да му приемат предложенията, е трябвало сам да си подаде оставката по-рано.
26
2
 
13
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Дянков не е стиснат: той си е такъв по рождение! Човек, който не е съвсем наред, а смята, че другите са прости и са мръднали с акъла си. Лошото е,че премиерът не се усети и не му тегли сиктира. Предаде на прокурор Нанев, изгони д-р Константинов, който най-малко беше виновен и допусна Дянков да плямпа зад гърба му, че ще вземе на работа Гергана Павлова, понеже била професионалист като него... Професионалист в какво ?!
25
3
 
11
 
! Отговори
Ър преди 12 години
Затваряй си устата че нали видя какво стана с Мишо бирата. Току виж си получил някой инфаркт. С мутрите шега не бива.
24
3
 
26
 
! Отговори
Наивен преди 12 години
Стефчооооооо, кажи кой прибира парите от десетократно увеличените лекарства?Само не казвай, че тивената банда не пълни джобове!Кажи си и ще ти олекне.Другите глупости си ги говори на бабите, като дойдат да ги преглеждаш.Милиарди крадете Стефчо, от този изстрадал и наивен народ.Дано да се задавите , *** с ***.
23
5
 
19
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
Тоя *** е част от тъпотията, наречена "ГЕРБ"! Щом селски доктор ще прави реформа, значи всеки може.Сега сложиха една дуловска *** и разлика няма.Предишната куха лейка Ана-Мария я хванаха направо от паркинга.Държавата е на автопилот , който е повреден от управляващите милиционери-неграмотници.А този грозньо е поредното недоразумение.
22
0
 
7
 
! Отговори
до 36-ламбо преди 12 години
Аууу, това звучи страшно!Не знам дали е вярно,ще го проверя,но ми обяснява един факт.Преди време *** разказа как е построила къща 600 кв.м.Имала 10 деца и се водела самотна майка.Поне на документи.Ако къщата не я бях видял с очите си не бих повярвал.Тя самата не е работела никога.Дъщеря и също се води самотна майка,въпреки,че там бе и съпруга и и много роднини и помагаха за децата.Пиша само факти,без да ги коментирам.
21
4
 
17
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Как ще кажеш. Нали после мутрата ще ти счупи главата. Не се рипа срещу boss-а.
20
7
 
10
 
! Отговори
мангоджери преди 12 години
не се занимавайте с *** стотинки, ами дръжте отчетност на управляващите си, те крадът от вас милиони, лъжат ви като деца и се подиграват с малодушието ви. Всеки ден плащате глоби към ЕС, а сега и всеки един от вас ще кихне по 500 лв. на калпак от населението за Белене, щото някой се нагуши от проруските интереси.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков не е ли подчинен на Борисов?Аз с такова впечетление съм останал, за взаимоотношенията между министър и премиер.Дянков просто изпълнява нарежданията на началника.Как тогава може да кажеш,че не си доволен от подчиненият който само изпълнява нареждания на Борисов (началството).(тези хора говорят толкова нелогично, че сигурно психиатрите ги гледат и пишат цели учебници от техните бисери)
18
3
 
25
 
! Отговори
докторска преди 12 години
Пламене но кого ги разправяш тия - ГЕРБ не взел и стотинка..., как като парите са в тях.Добре кой ги е вззел тогава? Ако са от опозицията следва или сте им ги дали, или са ги откраднали. Ако са ги откраднали значи ГЕРб са гола вода щом не могат да опазят народните пари.Но истината повече накланя към това - който ги е съхранявал, той и да ги е взел.Уверихме се доста във възможностите на ГЕРБ да не могат да управляват и да далаверстват
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито ти, нито зелен Трайчо ще кажете нещо напреки Бойко, защото чакате някой ден той пак да ви подаде кокалче!А простосмъртният българин да дава мнение само след "като се е посъветвал с джоба си"!
16
0
 
25
 
! Отговори
Народно събрание преди 12 години
От трибуната:- Другари, следващата петилетка ние ще живеем по-добре!Глас от залата:- Ами ние?
15
1
 
19
 
! Отговори
Лозунги_комунистичес преди 12 години
Проблясъци от миналото - любими лозунги:При директора се влиза само по голяма нужда!(Надпис на вратата на директорски кабинет)20 години плодотворна размяна на циркови номера между СССР и България!(Лозунг в цирка)25 години народна власт - 25 години цирк.(Светлинен надпис над купола на цирка)Студенти, икономисвайте отпадъците! Те са за вас.(Лозунг в студентски стол)Дръж маркуча си в изправност!(Надпис в ТКЗС)Да покрием навреме младите кобилки!(Надпис в ТКЗС)Да не оставим неодрусана слива в нашето село!(Надпис в ТКЗС)Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу империалистическите агресори!(Лозунг в птицеферма)Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията.(Тодор Живков)Водачи, бъдете осторожни! Секунда невнимание, иначе - цял живот мъртъв.(Крайпътен надпис във Видинско)Който не познава Сибир, не познава СССР!(Лозунг от "Интурист")Болните в социалистическа България: най-здравите болни в света!(Лозунг в болница)Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!(Лозунг в болница)На партията - вярност, на народа - чиста вода.(Надпис в служба "Водоснабдяване и канализация")Всички луди - на борба за мир и световен комунизъм!(Агиттабло в лудница)Един допуснат брак - беда за целия колектив!(Лозунг в предприятие)
14
0
 
2
 
! Отговори
perry преди 12 години
Защото си доктор и знаеш, че не е здравословно.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ликуй, народе! Старо и младохвалете и днес бога и царят!Днес е Гергьовден. От овце стадотъй блейше вчера подир овчарят,когато тоз цар, безгрижен, глупав,както и всички царьове земни,поведе стадо с кривакът хубави с умни *** - министри верни,без портфейли, но и без заплата,на кои същ цар и да погледне,"Блазе й - би казал, - живей овцатаи от народът мой по-честито!"И тръгна стадо с агнета дребни,върви и крета от път убито,та сичко младо под нож да легнеза свети Гергя - божи разбойник...Бездушен, глуп, изгнил покойникжертви ли иска? Иска овчарят,гладното гърло, попът пиени,както от тебе, народе, царятиска за свойте гнусни харемии за тез, що те мъчат, обират;а ти им даваш потът, кръвта сии играйш даже, кога те бият!На` - днес богати и сиромаси,пиени там - те песни пеяти хвалят с попът бога и царят...Ликуй, народе! Тъй овце блеяти вървят с *** подир овчарят.