Пазарът на петрол бил ”непредсказуем”

"Лукойл" готов да работи при нулева печалба, обясни Златев
Обновена: 5 апр 2012 21:21 | 5 апр 2012 20:10,
89
Пазарът на петрол бил ”непредсказуем”
Валентин Златев. Снимка: БТА

С 24 процента е намаляло потреблението на горива от началото на годината, заяви генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев след среща с министрите на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и на транспорта, съобщенията и информационните технологии Ивайло Московски.

На срещата тримата обсъждаха мерки за намаляване на цените на горивата, които достигат рекордни нива. По думите на Златев ”Лукойл” е заинтересован от нормални цени на горивата и може да работи дори при нулева печалба.

Златев поясни, че при поскъпване на нефта с 34 процента цените у нас са се повишили съответно с 13 процента и 16 процента за бензин и за дизел.

Според шефа на предприятието обаче нито ”Лукойл”, нито държавата имат големи възможности да влияят върху цените на бензина и дизела.

Той определи пазара на нефт като ”непредсказуем” и допълни, че при евентуални военни действия в страна основен износител, може цените на суровия петрол да тръгнат рязко нагоре.

Според Златев при сценарий, при който цената е от $123 до към $145 за барел, би могло да се намерят мерки, които да допринесат за намаляване на цените у нас.

По думите на шефа на "Лукойл" тези мерки са намаляване на себестойността на преработката на нефта, фиксиране за определен период от време на цените, както бе направено миналата година, и недобавянето на оскъпяващи компоненти към горивата.

Златев обяви, че е била уговорена следваща среща най-вероятно в присъствието на премиера Бойко Борисов, на която ще се изчисли с колко би могла да се намали стойността на литър гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ся, ко праим?
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При производствена цена от 65 ст. с печалбата, дори да стане 55 ст. без печалбата. Акциза които е с твърда стоност независеща от цената и ДДС, ефекта ще е 2-3 ст.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де колко е производствената цена, сигурен съм че е стотинки с печалбата. Запитали ли сте се как ствава 3 лева? Ами с акциза и ДДС, които са 80% от тези 3 лева.
42
0
 
15
 
! Отговори
Сватовник преди 12 години
Това симпатично момче е почти толкова симпатично, колкото и и ирен кръстева.Недоумявам, защо не са се взели досега ?Ще са си лика-прилика, пък и като им се пръкне едно чеденце,то ще ни е следващият "оправяч".Между другото - не зареждайте в бензиностанциите на този ***.
41
1
 
11
 
! Отговори
премиер в сянка преди 12 години
Трябва да има парички за изборите,дано спечелим(купим) втори мандат.Всеки който зарежда гориво внася членски внос в партия ГЕП
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков вдига и акциза върху бензина всяка година от 2008 г.
39
1
 
8
 
! Отговори
Жалостива преди 12 години
Жив да го ожалиш,горките...Хей В.З.,имам спестени левчета за 2-3 литра бензин,кажи къде да ти ги изпратя,за да вържеш гащите
38
9
 
2
 
! Отговори
Tacho преди 12 години
Наистина цената на бензина изобщо не зависи от българия а от цена на барел и курса на долара. Някои хора казват че юли 2008 бензина е бил $147 за барел а сега е $125 но е по скъп на бензиностанцийте. Ами 2008 юли долъра беше 1.28 за лев сега е 1.5 и оттам е разликата. Колкото повече се вдигат барела и долара толкова повече ни се *** мамата на нас в бг. Извод ел коли и втори аец те това е.
37
0
 
15
 
! Отговори
Пешеходец преди 12 години
Хора,не зареждайте в бензиностанции на лукойл,само пълните гушата на този ***!!!
36
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
ABE TI GLEDAI DA NE SE PRASNE6 OT GY6ENE ,,,,,,,,,,DANO SE ZADAVI6
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в хазната. Така е то, като не можете да измислите как да я напълните, давайте да съдерем народа от данъци.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даааа, колко глупости се бълват всеки ден, направо не ми се вярва. Какво му е недпредсказуемото на пазара? Вие в лукойл мениджъри нямате ли си? Статистика на НСИ и евростат не гледате ли? При минимална заплата 270 лв. и средна малко повече (което се равнява на около 100 литра гориво), при официални 12% безработица, какво потребление очаквате??? Цената не можела да се свали? Айде бе, ние пасем трева от асфалта. Ми махнете петрола от акцизните стоки и хоп-50% надолу цената. Ама няма да има пари
33
2
 
16
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
Вижте добре тази правешка мутра на снимката...НОРМАЛЕН БИЗНЕСМЕН БИ ЛИ "ПРЕГОВАРЯЛ" С ТАКЪВ ???..............ИЗКУПУВАНЕ обратно на рафинерията - спасението от червени мутри е САМО това ..След като "няма" печалба - държавата ни да си го купи обратно Нефтохима..Докога руски агенти ще ни обират - и правнуците им , ли ???Бихте ли повярвали и на една дума- на този ??Коя цена , на кой нефт??Колко му е себестойността- на литър бензин - колкото в Германия - с 2-3 цента разлика ..) При немски заплати - доставка -по- отдалече и ЕКОЛОГИЯ- не като в Бургас ..От този тип ли ще зависи ВАШЕТО благосъстояние ???Кой е баща му ?? Кой е той ?? Не знаете ли ???Какъв му е гена и наглостта му ?? Не знаете ли ??Рапонът не знае ..Вие не знаете ли ???И страхливият Танов вече говори, че делът им трябва да е 30 %.....от всички горива в България ..Не ги ли познавате вече - него , *** , герговци , баневци , манджуковци , цветита , василевци .. и сие ??Искат да се бетонират ПАК във властта - за десетилетия - тези типове- за ВАША сметка и джоб ..)От такива типове ще зависи бъдещия ви живот , планове , работа , дори карането на кола ..От този - от Правец пак - горе на снимката ...И на тази мутра - другата мутра Боко - още няма всички измервателни уреди на Росенец..И кога ще има българска митница - нон стоп и гранични ТАМ - български - на руския анклав ???
32
1
 
11
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Затова ли се бориха хората като Левски,Ботев,Раковски за да може днес да си мълчите докато банките ви съдират финансово по-лошо от пашибозуците през турско робствоЗа това ли се бориха днес султана от Си Банкя и заптиетата му от НСО да газят с мерцедеси като с танкове!За това ли се бориха и загинаха за да може днес конака от пармалента след заседание да уножда и деградира младите българки !А ти плати ли си кръвния данък ?Добре ли ви е да ви наричат лош материал и "свободни" роби
31
0
 
9
 
! Отговори
Spartacus преди 12 години
Шепа са милиционерине а ние сме народ ! Докога ще търпим време е да се освободим от геноцида наложен от бизнесмените олигарси - заптиетата на новото време
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НУЛЕВА ПЕЧАЛБА-ЩО Е ТО,ХА-ХА-ХА-ХА
29
1
 
12
 
! Отговори
наглеци преди 12 години
Тези наглеци, които скубят безжалостно българина, подкрепяни от корумпираните ни политици и мафиотизираните ни правителства.....дано бог да ги накаже! След време този период на прехода ще бъде обявен, като период на геноцид.........
28
2
 
1
 
! Отговори
хаха преди 12 години
алоо....28 номер.....ахаххаааа
27
3
 
0
 
! Отговори
хаха преди 12 години
и кой ще ти даде власт па на тебе бе...ахахахахааааа....
26
2
 
10
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
Само да вметна че есента ЮРОС сибирския нефт беше 86 долара на порт Иличовск! Проста сметка направете и не се цупете!