Сидеров подаде ръка на БСП за вота

Да им е честита новата коалиция, отвърна ГЕРБ
Обновена: 5 апр 2012 17:30 | 5 апр 2012 17:30,
172
Сидеров подаде ръка на БСП за вота
"Атака" щастлива от подкрепата си за БСП. Снимка: Impact Press Group

„Атака“ ще подкрепи вота на недоверие на БСП за АЕЦ "Белене", обяви  в парламента лидерът на националистите Волен Сидеров.

Така БСП намери подкрепа и ще събере нужните подписи, за да може да бъде внесен вота.

За внасянето на вот на недоверие са нужни  48 подписа. БСП има 40 депутати, а "Атака" - 10. Левицата имаше опасност да остане в изолация, след като досегашният й партньор ДПС се обяви против вот заради АЕЦ „Белене“. Сините също бяха категорични, че няма да го подкрепят.

Позицията на "Атака" е и "за" "Белене", и "за" нови мощности в АЕЦ "Козлодуй", припомни Сидеров.

След решението на правителството за спиране на проекта "Белене" "Атака" смята, че тази политика е на национално предателство.

Сидеров коментира, че след 2021 г. България ще остане без нито един ядрен реактор и ще започне да купува ток от Турция, която през това време щяла да построи не една, а две-три ядрени централи с руски реактори.

Още по темата
„Така правителството на ГЕРБ ни вкарва в енергийна зависимост от Турция“, смята Сидеров.

Според него неслучайно премиерът Бойко Борисов е обявил решението си за спиране на строителството на "Белене" веднага след посещението си в Турция, както и не било случайно, че ДПС не подкрепя вота.

Той обяви още , че партията му започва събиране и на подписи за внасяне на проекторешение в парламента за свикване на референдум по темата „Белене“, за което днес Сидеров призова и президента Росен Плевнелиев. БСП също заяви, че искат допитване за втората ядрена централа.

От ГЕРБ веднага обявиха, че се е зародила нова коалиция между левицата и "Атака".  

„Искаме да честитим политическото инженерство в 41-то Народно събрание - нова коалиция между Сергей Станишев и Волен Сидеров“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Той определи опита за вот на недоверие като жалък. „Очевидно няма нужда от архитекти на нови коалиции, достатъчно е да се провежда принципна политика и те сами се самоорганизират“, допълни заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Според него по различни теми се оформят най-различни коалиции, насочени срещу принципната политика на ГЕРБ. „Различното е, че ние носим отговорност и вземаме решение, докато преди това имаше само говорене“, заяви той.

ГЕРБ не приема и искането на референдум за АЕЦ "Белене". „Най-лесно е някой да каже да се направи референдум, друг е въпросът на кого му стиска да поеме политическата отговорност и да вземе решение“, отбеляза Ненков.

Очаква се БСП и „Атака“ да внесат вота на недоверие утре, а дебатите да минат преди великденските празници. Предварително обаче той е обречен на неуспех, тъй като двете партии няма как да съберат нужните 121 гласа, за да падне правителството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ беше създадено от Борисов и Костов като новото американско-турско СДС.
18
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"АТАКА"- проект на КГБ. ДПС- проект на БСП. БКП/БСП- проект на КГБ. НДСВ ги докара ДС. И КВО ИЗЛИЗА, ЧЕ НЯМАМЕ БЪЛГАРСКА ПАРТЕЯ (освен ГЕРБ) КОЯТО ДА ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ
17
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение кой с кого се коалира..Важно е естеството.Аз смятам че всички трябва да са срещу това некомпетентно правителство! Хора, който за 2-3 години направиха толкова гафове и в личен и в политически план....Най-големите некадърници честно!!!! Долу ГЕРБ!
16
6
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
дано правителсвото да падне по-скоро че не се живее вече! Ясно ми е че с този вот няма да се получи !
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
У нас има 1300 ДЖАМИИ при 6 милиона население , в САЩ има 1250 ДЖАМИИ при 300 милиона население
14
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе анти-руси защо хамериканския тец ни продава най-скъпия ток а? Много плюете по Русия, но в тая държава който западняк е дошъл само се е гаврил!
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия вотове през 6 месеца трябва да ги забранят или да накарат групата която го внася да си плаща надниците за дните в които са дебати, гласуване и т.н. До тук това е 4 или 5 вот, по 3-4 дни отделени за всеки и сметката излиза, че плащаме данъци и заплати на депутатите да си правят политическия пиар. 5 вота по 4 работни дни и 20 дена или 1 месец плащаме заплати на 240 кретена за да се занимават с глупости. Внасят вота - плащат си парите иначе не става. Какво да му слушам за Волен и на Сергей глуп
12
5
 
9
 
! Отговори
до 3 от славянин преди 12 години
ДПС беше създадено от БКП, но по ЗАПОВЕД на американското и английското посолства, извечните ''приятели'' на България, жалко че не го знаеш!
11
2
 
7
 
! Отговори
гордо червен преди 12 години
въпроса е на кого интереса се гледа в момента, като им пука толкова защо не свалят цената на тока? ние си го произвеждаме , за нас трябва да е много ефтин но не е така! всичките са еднакви - пълни мазници, за нищо не стават.
10
9
 
5
 
! Отговори
dan преди 12 години
коалиция на нещастните лошото че обявилия се за нещастен нород няма да ви се върже
9
23
 
7
 
! Отговори
www преди 12 години
ВОЛЕН СИ Е БОЛЕН ПО РОЖДЕНИЕ ..........
8
4
 
19
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Явно тогава и ГЕРБ е руски проект, щом толкова време се гушкаха с "Атака" :))
7
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Позицията на Сидеров заслужава уважение и адмирации. Това е позиция на достоен българин и политик, който защитава българските национални интереси. ГЕРБ, СДС, ДСБ и ДПС са протурски партии и това си личи от вота за закриване на АЕЦ Белене и коалицията им с протурската ГЕРБ.
6
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"АТАКА" МАЙ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ РУСКИ ПРОЕКТ
5
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА! АТАКА ПОБЕДА! ЗА АЕЦ!!!
4
21
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на АТАКА!!!
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кое му е доброто в цялата работа? Атака в коалиция с БСП, но ГЕРБ в коалиция с ДПС???? Кое от двете е по-лошо? Нали досега гербаджиите плюеха по БСП, че се съюзявали с ДПС, викаха "не на турците" и т.н. А ето сега те се съюзяват с тях...... Да им е честита коалицията ГЕРБ-ДПС.
2
5
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Ахах виновен ти е Уорлик че нашите са продажни и най-вероятно са прибрали подкупи от Шеврон и други фирми за да станат нещата *** сега народа като се заинати ония питат кво стаа бе кво стаа.И те не са тикви като булгаристанското стадо ще си търсят правата а са силни имат и влияние и тн.
1
29
 
16
 
! Отговори
jo преди 12 години
Волене, тук вече сгреши .