Схватка по латински. В ролите: Нинова и Борисов

Двамата се счепкаха за зърнопроизводителите
Обновена: 6 апр 2012 14:48 | 6 апр 2012 14:45,
101
Схватка по латински. В ролите: Нинова и Борисов

Премиерът Бойко Борисов и червеният депутат Корнелия Нинова демонстрираха от парламентарната трибуна знанията си на латински сентенции.

Повод за разменените реплики стана въпросът на Нинова за ангажиментите за държавна помощ за зърнопроизводителите.

От левицата обвиняват премиера, че правителството не е изпълнило обещанието си към зърнопроизводителите за намаляване на акциза на горивата им.

„Verba Volant, Scripta Manent”, което означава „Думите отлитат, написаното остава”, обърна се към премиера Корнелия Нинова.

„Има и друга латинска поговорка „Veritas Odium Pdrit”, "истината поражда омраза", отвърна й премиерът Борисов от трибуната на парламента.

„Всяка година даваме около 1 млрд. лв. на зърнопроизводителите и до сега не съм видял хлябът да поевтинее”, каза Бойко Борисов.

„Истината е такава, че вие си приехте закон и не давате възможност на прокурорите да ви разследват, и всичките тези хора, които са дошли трябва да знаят, че вие приехте закон, който да не позволява, след като дойде друго правителство на власт, да ви разследва.

Знаете ли, че приехте този закон да важи за времето на вашето управление? И сега, когато разследваме “Белене“, знаете ли какво се получава? Че всъщност и да ви обвинят прокурорите, вие сте си приели закон, който да действа по това време”, обясни по адрес на бившите управляващи Бойко Борисов.

Нинова обаче го контрира, че ГЕРБ от три години управлява и е имала време да промени законите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
мсјоицекхалифа преди 11 години
(мсоицекхалифа***иахоо.цомВ)Мое име е МС ос, а молим да ова е-маил вас испуава добро, мада нисмо срели или видели едни друге пре, али а веруем да природа има начина да повезуемо уде за одреени пурпосе.оице
69
1
 
0
 
! Отговори
micki преди 12 години
Drugarkata Ninova reshi da izloji lingvisti4nite si poznania po latinski s namerenieto da pokaje na horata 4e Boiko Borisov e edin elementaren 4ovek, no NOMERA NE I MINA.
68
2
 
1
 
! Отговори
марин преди 12 години
Тази Корнелия Нинова да не е влюбена в Бойко?Нейното поведение , което не нито на дама , нито на депутатка не само е дразнещо , но и противно. Стар изпитан метод да накараш някого да те забележи е да го критикуваш и тормозиш.по татово време така правеха партийните секретари , когато си харесат някоя засукана булка.нищо ново не са научили , нищо старо не са забравили.
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП говори за разследване на управление???.Нали точно те приеха поправките които освобождават от одговорност по време на управление. Опасяваха се че иначе ще влязат в затвора.
66
1
 
4
 
! Отговори
dialekta преди 12 години
Redno li e Ministar da govori na ''DIALEKT''
65
2
 
10
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 12 години
"ИСТИНАТА ПОРАЖДА ОМРАЗА У ВИНОВНИТЕ". ИНАЧЕ, КАЗАНОТО ОТ МУТРАТА Е ПЪЛНА БЕЗСМИСЛИЦА. ТОВА Е СЕНТЕНЦИЯТА. САМО ЧЕ БОКО. КАКТО ВИНАГИ Е ЧЕЛ, АМА НЕ Е ДОЧЕЛ И ОТТАМ - НИЩО НЕ Е РАЗБРАЛ. АМА ГОВОРИ ЛИ, ГОВОРИ И ЗАМЪРСЯВА И ЕФИРА, И ДУШИТЕ, И СЪЗНАНИЕТО НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ. А ОТ НЕГО ПО- ГРУБ И ДЕМОНСТРАТИВНО МРАЗЕЩ И ЛЕВИ, И УЧЕНИ, И РАБОТНИЦИ, И НАРОДА, И ВЪОБЩЕ ВСЕКИ, КОЙТО ГО ПРЕЗИРА, ПОРАДИ ПРОСТОТИЯТА И КРИМИНАЛНОТО МУ МИНАЛО, ЗА ПОСТА, КОЙТО ЗАЕМА.
64
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Товарищ Бойко, вы большой ученый........
63
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Я, то Пожарникаря и езиковед бил! Не знаех, че пожарникарската рота цяла Магнаурска школа била, че чак и латински да учат. Как ли е на латински огнеборец?
62
3
 
1
 
! Отговори
apisman преди 12 години
До 82Пу за мене Кардашиян! Гепнах я!!! :)))))))
61
12
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
К*рнелия е синьо-червен крадлив ***.......
60
9
 
7
 
! Отговори
Анкета преди 12 години
Коя е по-противна ?к*рнелия +Кардашиян -
59
10
 
2
 
! Отговори
Червена Добруджа преди 12 години
Ако не сме ние зрънчовците ше ми ядете ху... Какво завиждате че печелим милиони. Наши са си, и ше си ходим всяко лято на о.Пукет и Хавай и къде си искаме и ше си купуваме яхти и хотели на Златни и Албена шот си искаме и ше си карами майбаси и ройсройси кво ше ви са обиснявам бе
58
3
 
2
 
! Отговори
dolu bsp преди 12 години
bsp e gnila i skapana partiq,mutirala do dolni kradzi i prostazi. no nqma da gi ogree pak da davqt bulgariq,spokoino
57
3
 
3
 
! Отговори
kurva преди 12 години
drugarkata ninova e k...va
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарката Нинова колко ли *** е строшила?
55
0
 
16
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Бойче ами като не ти изнася някой закон ,промени го бе ,*** ! Имаш 117 депутата ,можеш да приемеш или промениш всеки закон и алинея. Обаче нещо не ти се ще да променяш. Е това *** гербери не могат да го проумеят. Цветанов реве против съдиите че отървали престъпниците. Ми приемете такива закони че да не ги пускат, а?
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
българските политици са causa perduta /изгубена кауза, неспасяем случай/
53
12
 
7
 
! Отговори
факт преди 12 години
гошо що се чудиш на червените брътвежи в тоя сайт писани от двама трима ахмака.нали виждаш каква е голата истина .тия баламурници тука си пишат народа отива на избори и им с.ре в устата на червените.остави ги да си пишат тука и да се правят на велики.никой не го еня за тяхното мнение
52
16
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Добре де. Ако той - Борисов не Ви харесва и толкова много е лош и глупав, как по дяволите се получава факта , че този човек е бил главен секретар на МВР, кмет на София, Мин. председател на България а освен това беше избран и за депутат ...Пъво Борисов не глупав човек, който изхожда от тази позиция ще бъде наказан. Приятелите от БСП вече някойко пъти би бъхти по избори като стой че гледай. Има харизма определено. За него се говори постоянно .. нищо общо с стареца от Мадрид или стерилният Станишев
51
8
 
8
 
! Отговори
швепс преди 12 години
кво ли си вика курнелчето-бат бойко ако ме пришпори ох кеф градската баня кеф