Вотът на недоверие – след Великден

Дебатите вероятно ще започнат на 23 април
90
Вотът на недоверие – след Великден
Депутатите първо ще почиват и после ще гледат вота на недоверие към кабинета. Снимка: Impact Press Group

Вотът на недоверие към кабинета “Борисов” заради спирането на строежа на АЕЦ “Белене” по всяка вероятност ще бъде гласуван в Народното събрание след депутатската ваканция за Великден.

Очакванията са дебатите да започнат на извънредно заседание на 23 април, когато е първият работен ден след сериозната депутатска ваканция за най-светлия християнски празник.

Нагласата е дебатите по вота да са след почивката за празниците, призна зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев пред “Фокус”.

Все пак окончателната дата за дебатите по вота ще стане ясна във вторник или в сряда.

Dnes.bg припомня, че в петък Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Още по темата

Под искането са подписите на 48 депутати - 39 от левицата, 8 "Атака" и един независим - Георги Терзийски.

"Мотивите за вота са много солидни, но можехме да минем и без тях", коментира след това лидерът на БСП Сергей Станишев.

Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ "Белене", посочи той.

Според Станишев сегашното решение на правителството, подкрепено от ново мнозинство в Народното събрание, е фатално за България, за ядрената ни енергетика и за хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
Idat Izbori преди 12 години
Бойко Борисов за апокалипсиса, ако няма АЕЦ "Белене" - "Панорама" 08.04.2011youtube/watch?v=QSE2grkfYOkГледайте помии герберски
60
0
 
2
 
! Отговори
ss преди 12 години
до iq 146.*** много би се зарадвала на един голям червен *** тъпо ***.такава *** като теб не заслужава да живее
59
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Тъпойко Подрисов и Аутиста тея са ми любимите!
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Drugiat e glavniat geroi ot seralat na Zezko - ALO-ALO
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Her Flik i drugiat koi e do nego na snimkata
56
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Най евтиното производство на ток това е АЕЦ но това изобщо не значи че ще ни продават евтино ток цената е завишена заради енергийните пиявици това са хора приближени до БСП и КГБ които просто смучкат и завишават цената това че Бойко не иска да строи Белене също нищо не значи това не го прави антикомунист той просто не получи очаквания рушвет от руснаците с този си ход пак ни поставя в ситуция да изберем Шаврон а там рушвета е голям ситуацията е доста сложна а и премиерът ни е доста проста мутра
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу ферб иначе *** завзеха България,аз не искам повече да работя за 300лв и да живея като ***,искам добър живот,искам в затвора всички които продадоха България,искам Волен Сидеров Министър председател
54
6
 
5
 
! Отговори
do 66 преди 12 години
Kolko ti plati BSP za taia prostashka poezia?
53
11
 
6
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 12 години
Боико им скъса памперсите на другарите!!! Какво ли няма да измислят другарите само и само герб да не правят закони защото ще спрат всичките им незаконни приходи и кражби. Поредния безмислен вот- една предварително загубена кауза, за да не се работи в парламента за благото на страната
52
11
 
6
 
! Отговори
Anonimka преди 12 години
Bravo bate Boiko ,natapvai i gazi sekvai im banditskite kasi4ki kef oooo male kef.
51
8
 
8
 
! Отговори
Go6o преди 12 години
AEC belene e edna kradliva perespektiva na rusko-BG komunisti,kade sa parite otkradnati za centralata nima ne vizdate v tova selo Belene kakvi zilista novi sa izdignati,magazini seli6ta i kakvo li ne eto tam sa parite gospozi i gospodaedin kamion za centralata 10 kamiona v 4astnite zili6tni kooperacii.Za6toto gospodata 4ervenoarmeici misljat za vas da kradat non stop.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 741. Точно реакторите във Фокушима ли трябва да са пример за бъдешо строителство на АЕЦ?2. Не е вярно, че вина за гьола и откраднатите милиарди имат всички, а тези, които са ги ограбили-следва да ги върнат.3. Строежа в сеизмичен район е многократно по-скъпо.4. Явно не разбираш от енергетика и не знаеш колко скъп е преноса, разпределението и поддръжката им/централи, мрежи и т.н./нито, че при АЕЦ"Козлодуй"има зенитна батарея.5. Козлодуй не беше евтин, сега вече цената на тока от него е.
49
15
 
10
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
А на следващите избори - Борисов-35%, КОМУНОИДИТЕ-15% и Доган - 6%. Друг я влезе, я не влезе...И Борисов-с конституционно мнозинство! И ако и тогава не разчисти КРАДЛИВАТА КОМУНОИДНА *** - наистина няма да има бъдеще за България...
48
2
 
12
 
! Отговори
До 72 преди 12 години
1. Не е по-стар от този във Фукушима, плод на напредналата Американска технология. По мнение на световните експерти, вкл САЩ, това са най-безопасните от всички модерни ядрени реактори2. Да няма нищо направено, защото докато един ще строи, друг пречи - орел, рак и щука, дирижирани от чужди интереси.3. И като е сеизмична, какво ще кажеш за Ромънската АЕЦ и четирите турски, едната се строи в Резово. Те в каква зона са?4. Дрън, дрън ярини - от къде извади тази сметка?5. Цената е като в Козлодуй!
47
1
 
2
 
! Отговори
do 71 преди 12 години
Kolko si oburkan priateliu, хич няма надежда за теб да прогледнеш в живота, дано се оправиш!!!!!!!!!!!!!!!!
46
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета, май всички разбирате от ядрена енергетика?? А, знаете ли, че:1. Закупения реактор е стар модел,2. За 30 г- и милиарди лева има гьол и две постоени стени, 3. Зоната около Беляне е сеизмична,4.Цената на обслужващите съоръжения за пренос и трансформация на ел. енергия, земетръсните пръстени, инфраструктората, отбраната на АЕЦ, жилишния фонд и т.н. ще струват повече от цената на АЕЦ,5.Цената за отработеното и ново гориво е огромна.Пита се: Защо 30 г. лъгаха и крадоха, а Вие вярвате?
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да работят и създават закони в полза на гражданите, депутатити които получават заплати от данъците ни, правят цирк-БСП и Атака ще загубят работни дни с искането за вот на недоверие поради отказа на правителството да съсипе България със строяжа на АЕЦ"Беляне", за което, ако се построи трябва да плащат и пра-внуците ни, и което е желано само от крадливите депутата и енергийната мафия, за да могат да откраднат още няколко милиарда следващите години. А кога ще върнат откраднатите милиарди???
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Силна държава -> добро образование, добър ред, Умен народ -> мечти за още по-добро бъдеще -> "демократизация и гласност" -> СДС и сие предатели -> "реформи" & съсипия -> лошо образование, лошо здрвеопазване, слаба власт -> *** народ & просто управление -> слаба държава -> враговете се считат за приятели, приятелите за врагове -> ограбване и унищожение на всички ценности, духовна нищета -> няма народ, няма държава... Товъ е пътят за никъде
43
0
 
3
 
! Отговори
До Фенол преди 12 години
За коя атака? Ако всекяка която е спала с някого почне да прави партия, до къде ще стигнем?
42
9
 
12
 
! Отговори
ода за ТИКВАТА преди 12 години
ода за ТикватаБоко Тиквата ни газиродната полиция го пази,заедно крадат с *** и Пашатаи оставят във мизерия страната !!!Боко Тиквата е страшен лицемер,"мръсни комунисти" на Съселовите и Гоцевите вика,а той самият е отроче на същата тазикомунистическо номенклатурна клика !!!за Тиквата гласуват само *** крадат по селата и Шестака ги жали,държавата е станала мафиотско-*** гетоама Боко Тиквата го боли парчето.Боко Тиквата дерибейства,обрекъл е на глад хиляди семейства.но някой ден ще се събуди народаи Боко Тиквата ще гние в затвора.