Левицата си призна: Вотът за "Белене" е бита карта

Правим го, за да не потъне темата, обясни Ангел Найденов
Обновена: 9 апр 2012 15:01 | 9 апр 2012 14:05,
77
Левицата си призна: Вотът за "Белене" е бита карта
Ангел Найденов. Снимка: архив Булфото

Вотът на недоверие към правителството няма да мине, убеден е зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов.

По думите му математическото съотношение на гласовете на парламентарните сили е ясно и е малко вероятно да има изненади.

Найденов обаче уточни, че вотът е внесен, защото това е най-силното парламентарно средство, чрез което може да се изрази несъгласие.

Според народния представител няма нищо притеснително ако само БСП или само левицата и партия “Атака“ подкрепят вота.

Найденов заяви още, че според него вотът е трябвало да бъде по-широко формулиран, а не само заради спирането на проекта АЕЦ "Белене".

При разискванията обаче надделяло схващането, че сега е важно да се изрази позиция по спирането на проекта за втора атомна централа, в противен случай тя би могла да потъне.

Миналата седмица столетницата внесе вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ заради отказа на управляващите от АЕЦ "Белене".

Още по темата

Решението на БСП беше подкрепено само от "Атака", след като ДПС отказа да участва във внасянето на вота.

Според левицата спирането на "Белене" ще нанесе тежки поражения върху икономиката ни и на практика ще сложи край на ядрената енергетика в страната.

"Атака" пък изрази сериозни притеснения, че ще се наложи България да внася електроенергия от Турция.

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че партията му ще възобнови АЕЦ "Белене", когато се върне на власт.

Той заяви още, че не вижда проблем в подкрепата на "Атака", въпреки че двете партии са политически опоненти.

ГЕРБ пък привидяха в сближаването на двете партии нова коалиция и побързаха да честитят обединението.

Това е четвъртият вот, който внася опозицията срещу правителството на премиера Бойко Борисов. Предните три обаче бяха подкрепени и от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отвратителна червена мутра ! Бойко бил мутра а я да видим червените дали не са всички подред мутри ,в тях беше власта 65 години, в тях са сега парите и всичките им палати и пълни банкови сметки са пак тяхни. Не слечайно сме на опашката,защото само в България оставихме комунистите на власт толковма дълго а не ги шутирахме още 1989 година ,ккакто направиха другите европейски народи и затова сега там са далеч по-добре от нас.
15
12
 
6
 
! Отговори
КОце Зъбаров преди 12 години
БСП хапят нежно и страстно побратимите си от ГЕРБ нали са от едно котило БКП . Захапали са темата за Беляне страстно като страстна мадама мъжки биберон . Кланят се на САЩ и несмеят да обидят Уорлик . Една протестна нота нямат . Гадаят дали ще има воина с Иран или не а не кажат мнението си и да се противопоставим е ако има война туко ни пратят ракиетка и на нас а както знаем БСП с ухота съкращаваха , рязаха или продаваха армията ни . Бесило трябва да има за тия смешници
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Държавното" ЦРУ също знае много за Борисов През 2006 г. американският посланик в София Джон Байърли пише в секретен доклад, че Борисов е силно зависим от тъмното си минало и е участвал в контрабанда на горива и трафик на амфетамини. За разлика от СТРАТФОР, официалните служби на САЩ виждат зависимост на Борисов не от московската мафия и Лужков, а от "свързания с руското разузнаване и организирана престъпност" олигарх Валентин Златев, шеф на Лукойл. Информацията за Борисов е получена от няколко независими канала, уточнява посланикът, включително и от американска тайна служба с кодово име SIMO [06SOFIA647], за която публичната информация е изключително оскъдна. Борисов отхвърли информацията за доклада на Байърли с аргумента, че не чете жълта преса. Руската мафия дърпа конците в София? В коментар към една от черновите Марко Папич развива виждането си за отношенията на Борисов с московската мафия като намесва и Първанов. "Този проблем (б.ред. отказването от руските енергийни проекти) ще бъде решен точно по същия начин, както всеки сериозен ход на Борисов... Московският кмет Юри Лужков, шеф на московската мафия, който изглежда е добър приятел на Борисов (което потвърждава гледната ми точка), сяда с Първанов и му казва, че руската организирана престъпност ще подпали София ако Първанов оплеска работата" - пише Марко Папич. В други доклади на СТРАТФОР Лужков недвусмислено е обрисуван като "министър на организираната престъпност", натоварен от Кремъл
13
6
 
7
 
! Отговори
бат Сали преди 12 години
Тъй,тъй Станийшеф дай на мангу риферендум,да земи някой леф...мангу най-убича келепир и масраф...ний ша гласуваме какту кажити,без туй ни плащаме ни ток......ни вода ни дявол
12
8
 
10
 
! Отговори
от мамата преди 12 години
тез червени доомати кой ги мама разклати-кой ги мама разклати тез червени дооматийй
11
0
 
9
 
! Отговори
bivol.bg преди 12 години
"Трябва да пропусна МНОГО информация, която имаме за Борисов (б.ред. главните букви са в оригинала), просто защото не съм сигурен коя част от нея може да ни навлече юридически проблеми" - пише старши анализаторът Марко Папич във вътрешна дискусия на СТРАТФОР, изтекла в сайта Wikileaks.
10
8
 
6
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Левицата е бита карта история както и побратимите си от СДС и НДСВ а съвсем скоро и ГЕРБ . Ако могат да съберат хора за протест ще го направят на момента .БСП отдавна е бутафорна партия която се класира за парламента само с купен вот и измами . Те както ДПС иСДС влизат с гласове от етноса и измама удобни са като упозиция защото са като бабичка без челюсти а и наличието на голямото число хомосексуалисти ги прави по-атрактивни за управляващите
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я...герберчета,нещо сте много малко бе...
8
5
 
10
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Сега мутрите тържествуват,после ние ще плачеме
7
9
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
от 10-ти ноември насам по-големи комунисти от тия дето са на власт сега няма
6
7
 
7
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Остава и да не го възобновиш Станишефф....иначе нали трябва да връщаме комисионните!!! Надявам се този народ да е достатъчно умен и паметлив за да не ви избере никога....и вас и Доган бей и цар Симеон - Българокрадец
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ah vei cherveni bokluciiiiii
4
9
 
12
 
! Отговори
Той е преди 12 години
Комунистически сайт комунистическа зган!!
3
11
 
16
 
! Отговори
u 239 преди 12 години
искам референдум ЗА белене който е против за му дърпат шалтера и да си свети със свещи
2
11
 
13
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Ха ха ха ха ха ха ха..........Смешни червени крадци
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** .БИТА КАРТА Е БЪЛГАРИЯ И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС! МРЪСТНИЦИ !