Левицата си призна: Вотът за "Белене" е бита карта

Правим го, за да не потъне темата, обясни Ангел Найденов
Обновена: 9 апр 2012 15:01 | 9 апр 2012 14:05,
77
Левицата си призна: Вотът за "Белене" е бита карта
Ангел Найденов. Снимка: архив Булфото

Вотът на недоверие към правителството няма да мине, убеден е зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов.

По думите му математическото съотношение на гласовете на парламентарните сили е ясно и е малко вероятно да има изненади.

Найденов обаче уточни, че вотът е внесен, защото това е най-силното парламентарно средство, чрез което може да се изрази несъгласие.

Според народния представител няма нищо притеснително ако само БСП или само левицата и партия “Атака“ подкрепят вота.

Найденов заяви още, че според него вотът е трябвало да бъде по-широко формулиран, а не само заради спирането на проекта АЕЦ "Белене".

При разискванията обаче надделяло схващането, че сега е важно да се изрази позиция по спирането на проекта за втора атомна централа, в противен случай тя би могла да потъне.

Миналата седмица столетницата внесе вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ заради отказа на управляващите от АЕЦ "Белене".

Още по темата

Решението на БСП беше подкрепено само от "Атака", след като ДПС отказа да участва във внасянето на вота.

Според левицата спирането на "Белене" ще нанесе тежки поражения върху икономиката ни и на практика ще сложи край на ядрената енергетика в страната.

"Атака" пък изрази сериозни притеснения, че ще се наложи България да внася електроенергия от Турция.

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че партията му ще възобнови АЕЦ "Белене", когато се върне на власт.

Той заяви още, че не вижда проблем в подкрепата на "Атака", въпреки че двете партии са политически опоненти.

ГЕРБ пък привидяха в сближаването на двете партии нова коалиция и побързаха да честитят обединението.

Това е четвъртият вот, който внася опозицията срещу правителството на премиера Бойко Борисов. Предните три обаче бяха подкрепени и от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Ще се строи газова централа като започне добив на шистов газ според американците.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо Б.Б. като специалист в енергртиката не каже на народа колко ще струва построяването на 7-ми блок?Кой е инвеститора,проучена ли е площадката и има ли консултант?Кога ще започне строителството на така желаната от ГЕРБ газова централа на площадката на АЕЦ-Белене?
54
1
 
6
 
! Отговори
фЕС преди 12 години
Май наистина се надупваме на турците ,щом ДПС не участват във вота ? Но-о-о , да му мислят десните предатели на България -включително и ДПС !
53
3
 
7
 
! Отговори
акуд преди 12 години
аин, цвайн дрън, дрън :) опозицията е смешна
52
3
 
6
 
! Отговори
До Безпартиен преди 12 години
Хаха - хареса ми как се накова. Работата ми е свързана именно с проектирането на процесори, микроконтролери и многопроцесорни системи. Освен това познавам повечето специалисти в ТУ и Су в областта на ядрената електроника. Някои от тях работещи за ЦЕРН. Познавам и много работещи в Козлодуй, както и международни одитори в ядрения сектор. И за разлика от теб не си измислям глупости. Казах само, че си зле, защото просто ми е беден речника да опиша какво мисля за такива като теб.
51
2
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
До 60: По междуметието се разбира, че си "развил" не само ядрената но и електронната технология, тъй като ползваш не само ел. ток, но и компютър...сега опитай да се образоваш,... да се възпиташ е късно !
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Вотът няма да мине, ама тряба да покажем на "братушките" , че правим нещо, щото вече треперим не за рублите , а за живота си!"
49
2
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ ръководител преди 12 години
Аййййдеее платените - статия за Белене - налазвайте - и 5-мата!!! Ако не помните какво трябва да пишете - може да прибегнете до следните думи: Позитано, Русия, Комунисти, Рушвети. Тези думи или по възможност словосъчетания с тях са много подходящи за всяка една тема. Дерзайте......
48
1
 
3
 
! Отговори
До безпартиен преди 12 години
ох колко си зле.......
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правим го, за да не потъне темата, обясни Ангел Найденов, тя темата ще потъне,но дано преди темата да потъне цялата ви шайка наречена партия,а най отдолу сложете Гоце, Р.***, Р, фонтана и *** Нинова за тежест,а като бонус вземете Искра Фидосова за да сме сигурни че няма да изплавате.
46
5
 
9
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Твърдението на Позитано, че спирането на АЕЦ "Белене", ..цитатирам: "ще сложи край на ядрената енергетика в страната" е фалшиво, тъй като България никога не е имала ядрена енергетика !...АЕЦ "Козлодуй" е руска атомна централа на българска територия/същото се предвиждаше и за АЕЦ "Белене"/ в която работят няколко българи завършили по специалноста в Русия !
45
10
 
6
 
! Отговори
до чалгарчетата преди 12 години
Потърсете в нета какво е казал Цветан Василев на лекцията в УНСС. В резюме критика на Дянков заради заема и на ББ заради Белене. Ако не знаете кой е той, там пише колко пъти е лауреат на банковия оскар и банкер на годината. Освен, че е абсолютно прав, той има и силата и възможността да сгромоляса ББ, ама така както не е сънувал и в най - кошмарните си сънища. И сигурно ББ го знае прекрасно, защото сутринта го мярнах по БТВ, той беше направо неадекватен - като боксьор в нокдаун. Ясно му е, че това което направи за АЕЦ Белене и шистовия газ, ще му коства изборите, но като ЦРУ го държи с компромати - просто няма полезен ход.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VIE I ZA DRUGI NESHTA TRQBVA DA PRIZNAVATE
43
4
 
18
 
! Отговори
някои преди 12 години
зомбирани комунистически драскачи откровено си пишат глупости по съдържание и пълна граматическа неграмотност. Мааай бабите само останаха верни на БКП.:)))))
42
3
 
14
 
! Отговори
Тодор Живков преди 12 години
Тука, в този вестник, само *** комунисти ли четат и коментират???!!!
41
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа комунняги, не виждате ли , че бабите са на привършване и няма кой да заблуждавате?
40
1
 
19
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
Кога ПРОКУРАТУРАТА ще се занимае с газовите и атомните престъпници на България? Кога ще започнат да вдяват колко е 2х2? Докога разбойническата пасмина, оглозгала държавата, нагло и ехидно ще се смее, скрила се зад бездействието на прокуратурата и съда? Скрила се зад ИМПОТЕНТНИТЕ ЗАКОНИ, приети за да НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ КРАДЦИТЕ? Тоя грабеж, ГАЗОВО-ЯДРЕНИЯ, ако беше в нормална държава, щеше да докара десетилетни присъди на ГАЗОВО-ЯДРЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, начело с Р.Овч. и ГОЦЭ! Справка - Украйна - Тимошенко със 7 годишна присъда! И то в страна, където президента е проруски! Къде е ДАНС, къде е ПРОКУРАТУРАТА? Кой ще защити България и ще раздаде правосъдие на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ???Цитат:Юлия Тимошенко беше осъдена на 7 години затвор заради обвинения в злоупотреби с власт при подписването на сделките за доставка на природен газ от Русия. Ако този текст се приложи в България, КОЛКО годинки могат да се дадат на националния ПРЕДАТЕЛ Р.Овч., който, заедно с предателската клика на тройната коалиция, осъди България на газов геноцид? ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ, СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ КУПУВА РУСКАТА ГАЗ 2 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ ГЕРМАНИЯ? Да им пресметна ли щетите? 6 години х $500 млн./година = $3.000.000.000=4.500.000.000 лева! ЩЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ! КОЛКО ТРЯБВА ДА СТАНЕ, ЗА ДА НАЗНАЧИ ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРКА И ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ? КОГО ОБСЛУЖВА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС ИЛИ КЛИКАТА ОКОЛО ГОЦЭ?
39
17
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
С вот,без...вот,Боко да...духа супата,нищо не направи за народа,който го избра;само глади по...косъма приятелите си...милионери.
38
8
 
10
 
! Отговори
ivza преди 12 години
На ляво, на ляво и накрая в кръг.Ами излзте с открито чело пред народа, признайте си грешките и ни убедете, че без Белене след години ще внасяме ток от партньорите на сегашните управляващи, които правят всичко възможно да станем енергийно зависими.Питайте ББ Турция колко АЕЦ-а строи.Оказва се че само Атака трезво мисли и изказва свястно мнение и то подкрепено от факти.Давайте все така и ще внасяме ток от Турция и централите, където управляващите имат акции.
37
4
 
21
 
! Отговори
веве преди 12 години
Добре нали бяха на власт толкова години - защо не подписаха договора? А сега ще рестартират проекта ако дойдат пак на власт. Нещо не мога да разбера логиката.