Сините твърдо зад ГЕРБ при вота на недоверие

Искаме пълен одит на проекта "Белене", каза Мартин Димитров
Обновена: 10 апр 2012 14:13 | 10 апр 2012 14:12,
70
Сините твърдо зад ГЕРБ при вота на недоверие
Снимка: архив, БТА

Синята коалиция ще гласува против вота на недоверие, иницииран от БСП и "Атака" след решението за спирането на проекта АЕЦ "Белене". Това заяви на пресконференция съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

"Ние сме на мнение, че проектът "Белене" е неефективен и опасен. Никой друг участник не е имал ясна и категорична позиция през целия период", каза Димитров след среща между СДС и ДСБ, на която са обсъдили вота на недоверие.

Сините настояват да се направи пълен одит на проекта за втора ядрена централа у нас.

"Има нарушение във всяка една обществена поръчка по проекта. Всяка една процедура по Закона за обществените поръчки е нарушена и трябва да им бъде потърсена отговорност", посочи Димитров.

Още по темата

Той цитира доклад на БАН, според който АЕЦ "Белене" не отговаря на изискванията и на тази площадка не може да се строи атомна централа. С какво се е променила сеизмологичната обстановка, защо някой иска да строи нова Фукушима, попита Димитров.

Отговорността на НДСВ, ДПС, и на Меглена Кунева е, че не е имало нужда от такъв проект, допълнителният блок на Козлодуй е струвал в пъти по-малко, а се е търсил много скъп проект, за да се вземат комисионни, смята Димитров.

Другият съпредседател на коалицията Иван Костов посочи, че с този вот на недоверие БСП и "Атака" искат останалите парламентарни групи да ревизират своето отношение към "Белене". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
3
 
! Отговори
коко преди 12 години
Кунева е виновна за АЕЦ Козлодуй, така е
41
4
 
4
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
По-голяма *** от "българските" политици няма.В мен се загнездва усещането,че всички партии ще се слеят с ГЕРБ (то и сега жална ни майка)
40
0
 
0
 
! Отговори
C.CVETANOV преди 12 години
Sled kato ne na iaslat da ne se stroi AEC BELENE
39
4
 
2
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
IZMETI.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гъзоблизци
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спирането на АЕЦ Белене ще напълни затвора в Белене с костовисти и седесари.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Национални предатели!
35
1
 
8
 
! Отговори
вероника преди 12 години
От много хора трябва да се търси отговорност за проекта Белене , но се съмнявам това да се случи
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алооо Атакистите, до кога ще търпите тоя шестак Воленчо Сидерович, вече стана ясно и на децата, че той е поредния човек на ДС! Аман от продажници в тая държава ей, за пари са готови на всичко! Какво още трябва да направи това комунистическо *** за да стане ясно и на най-заблудените, че е ортак на БСП и марионетка на червените кукловоди на прехода от социализъм към див червен капитализъм! Някои ще кажат, че подкрепял ГЕРБ да, но това беше замисъла на БСП, която й трябваше някой да извади горещите кестени, да преведе държавата през кризата и червените пак да се върнат наготово във властта. Но Бат Бойко ги изигра напълно, не само спаси БГ в кризата, но повиши рейтинга на държавата ни и сега вече сме европейска държава, а не като при управлението на ТройнО крадливата коалиция, когато ежедневно ставаха отвличания за откупи, магистрални грабежи, убийства насред центъра на София и мафията си имаше държава. А сега като удари и енергийната мафия с Белене още повече ги заболя, за това и реват като дърти магарета и плюят като дръгливи камили след всяко негово изказване. Това показва колко много ги настъпи по крадливите, оцапани с кръв комунистически ръце! Сега Атака трябва да изгони мекерето Сидерович и да се запази като истинска националистическа партия, ако ли не Збогом както каза един велик червен актьор!
33
9
 
5
 
! Отговори
! преди 12 години
Единствено Сините имат ясна и точна,непроменена от 20 години позиция по отношение на атомния самовар БелеНЕ.Поздравления!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...едно смислено нещо да направят...
31
3
 
8
 
! Отговори
мога да разчитам преди 12 години
Пожарникарят: Винаги мога да разчитам на Ването Костов!
30
3
 
7
 
! Отговори
сините или свините преди 12 години
Не разбрах - сините или свините?
29
5
 
6
 
! Отговори
СДС преди 12 години
Докато сините не се отърват от Костов и Мартинчо ще си стоят само тия двамата ,защото това ги устройва.Не виждате ли ,че са ***.Жалко е дори да ги гледаш , а който ги поддържа е ***.Били опозиция? нищо подобно -търсят си поводи да оправдаят безпринципността си.Щели да са против вота-***!Долни лопати , ***!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕДЕРУГИ ,НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ ,СМЪРТ ЗА ВАС ЦИОНИСТКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сините са застанали твърдо зад ГЕРБ, но не много близо, да не стане грешка!
26
4
 
11
 
! Отговори
топала преди 12 години
вие пиклювци разсипахте сдс следващата ви *** стъпка е коалиция с боко тиквата иначе не ще и помиришете парламента мръсни ***
25
3
 
18
 
! Отговори
Въпрос? Най-важният! преди 12 години
Колко ви платиха за подкрепата?
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янето твърдо стана Янка, ами Мартинката като каква булка ке го кръстим?
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ОООООх патриоте патриоте , защо за вас комуноидите патриотизма ви винаги минава през Москва"Ами консомоците от ГЕРБСП от години така са възпитавани, какво очакваш ...