Сините твърдо зад ГЕРБ при вота на недоверие

Искаме пълен одит на проекта "Белене", каза Мартин Димитров
Обновена: 10 апр 2012 14:13 | 10 апр 2012 14:12,
70
Сините твърдо зад ГЕРБ при вота на недоверие
Снимка: архив, БТА

Синята коалиция ще гласува против вота на недоверие, иницииран от БСП и "Атака" след решението за спирането на проекта АЕЦ "Белене". Това заяви на пресконференция съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

"Ние сме на мнение, че проектът "Белене" е неефективен и опасен. Никой друг участник не е имал ясна и категорична позиция през целия период", каза Димитров след среща между СДС и ДСБ, на която са обсъдили вота на недоверие.

Сините настояват да се направи пълен одит на проекта за втора ядрена централа у нас.

"Има нарушение във всяка една обществена поръчка по проекта. Всяка една процедура по Закона за обществените поръчки е нарушена и трябва да им бъде потърсена отговорност", посочи Димитров.

Още по темата

Той цитира доклад на БАН, според който АЕЦ "Белене" не отговаря на изискванията и на тази площадка не може да се строи атомна централа. С какво се е променила сеизмологичната обстановка, защо някой иска да строи нова Фукушима, попита Димитров.

Отговорността на НДСВ, ДПС, и на Меглена Кунева е, че не е имало нужда от такъв проект, допълнителният блок на Козлодуй е струвал в пъти по-малко, а се е търсил много скъп проект, за да се вземат комисионни, смята Димитров.

Другият съпредседател на коалицията Иван Костов посочи, че с този вот на недоверие БСП и "Атака" искат останалите парламентарни групи да ревизират своето отношение към "Белене". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
25
 
! Отговори
to преди 12 години
Малтично, с теб или без теб - все тая! В следващия парламент със сигурност няма да си в парламента.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TE TIQ POMQRI INA4E KAKVO DRUGO DA NAPRAVQT DA SI DADAT ZADIKA DA GI POSHIBAT OT GERB ETO TOVA SA TE