Следващият кабинет ще е лявоцентристки, твърди Първанов

Натискат структурите на БСП, които ме предлагат за лидер, оплака се той
Обновена: 10 апр 2012 19:40 | 10 апр 2012 19:31,
194
Следващият кабинет ще е лявоцентристки, твърди Първанов
Георги Първанов Снимка: архив, БТА

„Забелязвам безпрецедентен натиск по отношение на онези структури в партията и големи областни центрове, които са издигнали моята кандидатура за лидер на БСП”. Това заяви в Пловдив доскорошният президент Георги Първанов.

Той е обезпокоен, че такива лостове се ползват от неговите опоненти и индиректно обвини соцлидера Сергей Станишев.

„Намирам това за непочтено и некоректно, защото няма друг такъв случай в историята на партията за тези 22 години, в който апаратът да се е намесвал пряко в решаването на лидерския въпрос”, коментира Първанов.

Експрезидентът бе лаконичен в отговора на въпроса как вижда бъдещето на Станишев в политиката:
„Станишев ще се развива като лидер на европейските социалисти”, коментира конкурентът му за председател на  БСП.

Още по темата
По думите на Първанов следващото правителство ще бъде лявоцентристко, а БСП ще успее да спечели парламентарните избори.

„Докато през годините ГЕРБ е направила една машина за избори, на "Позитано" са формирали машина за правене на конгреси, това е много лошо”, смята експрезидентът.

По думите му тази е една много ниска изходна точка в голямата битка с ГЕРБ. Първанов даде заявка, че е готов да оглави едно бъдещо правителство и да замени Бойко Борисов на поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO KOGA 6TE MU DAVATE NEKROLOGA NA FONA NA SIMVOLITE NA ZADUNAIKATA!?...DAITE GO NA FONA NA SARPA I *** NA LILIPUTINSKOTO ZNAME I WAOB6TE NA KREMAL,ZA KOITO TOI I OSTANALITE "POLITICI"SE SKASVAT DA RABOTQT.
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще натискат Я!! На тебе на тепсия властта да ти подарят... мърляч!
159
1
 
0
 
! Отговори
бъдеще преди 12 години
когато милиардите в евро говорят всички партийки в българия мълчат.эащо.эащо.эащо.
158
1
 
3
 
! Отговори
teofil1964 преди 12 години
БСП никога няма да се върне като управляваща партия.Получих съобщение от БОГ,Господ ми се яви във сън и ми каза че,след 2013 год. остава само една партия.БСП ще бъде забранена и всички ще бъдат съдени.Дано дае така .Ще се моля на ГОСПОД.
157
1
 
3
 
! Отговори
до 185 преди 12 години
Защото трудно се пада от кон на магаре и още по-трудно се преживява падението..
156
1
 
2
 
! Отговори
ЛИли преди 12 години
Защото някой го кара да си мисли,че има шанс...се е юрнал кат вратОглав по градовете нда събира срам само!*** страшен
155
0
 
4
 
! Отговори
Мангал преди 12 години
Бат Гоци шъ съ упрай, шъ видити вий.Сичкуту *** шъ сми зъ негу,ама в Брюксил няа да *** искът, чи той е *** старъ комуниска кузъ яри.
154
1
 
3
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
Аз пък искам ГОЦЭ да спечели, искам го ГОЦЭТО за лидер! Белким се разпадне тоя тумор в снагата на България - БСП-то...
153
2
 
4
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
АКО КАБИНЕТА Е ЛЯВО-ЦЕНТЪР, АЗ ЩЕ СЪМ МИНИСТЪР НА ВОДОПАД!!
152
1
 
2
 
! Отговори
Ludogorsko Pile преди 12 години
Ще ти се! Намерил кой да говори за морал и да обвинява Герб, че са машина за избори. Експрезидентът пък е 100% машина за компромати и за набиране на празни гласове в негова подкрепа. Е, питам аз, с какво е по-добър от сега управляващите, на които е толкова наточен? Същият *** е.
151
1
 
2
 
! Отговори
Вай вай преди 12 години
Боже боже, жива да не бях...Що така бре Първанка.. *** ти съвсем като селски бег го подкара..*** те селските пръчки по умело свалят звезди от тебе бре... :)Много си паднал батка.. да вземеш да се покриеш някъде ли за известно време.. ей така за 15-20 годинки.. после ще ти направим едно опело и.. айде в заслужена почивка..Със здраве... и намини пак след уговореното време за последно..
150
0
 
2
 
! Отговори
masha преди 12 години
Какви прогнози, какво нещо! А за двата си мандата не успя да реализира нито една от тях:) Раздаваше щедри обещания и ордени Стара планина, както бездомните кучека сеят бълхите си. Няма място за такива търтеи в политиката!
149
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Недей да мрънкаш...натиска е основното средство за постигане на желаното в политиката....ама той Гоце отдЕ да знае,като беше зает да завръзва връзки с Русия ...Кога българските властелини ще заработят за България питам аз...?
148
0
 
1
 
! Отговори
perfektnata_burq преди 12 години
първанка, какви са тия прогнози бе мой? защо не вземеш да се приземиш на планетата земя?
147
0
 
2
 
! Отговори
Мики преди 12 години
Този човек живее в някакъв илюзорен свят, който няма нищо общо с реалността:( Няма ли кой да го разтърси и да му каже, че вече прекалява с излагацията. Нито има силите, нито потенциала да направи следващото правителство лявоцентристко. БКП отдавна не са на власт и няма повече да бъде. време е да го проумее и да се оттегли.
146
0
 
1
 
! Отговори
иВАН преди 12 години
Първанов просто трябваше да се откаже от политиката , а сега само се излага и става за смях даже на червените
145
0
 
0
 
! Отговори
Rangel_55 преди 12 години
Гоце скрии се бе!*** си обстрелвай архари и не се занимавай повече с политика, че нещо взе много да издишаш! Май се амортизираш!! Гледай си живота и не подавай глава!
144
0
 
2
 
! Отговори
Деян Иванов преди 12 години
За съжаление Първанов ми падна в очите много рязко след като отъпи президентския пост. Никой президент завърнал се в политиката не е успявал по-скоро се е излагал и е губил уважението и авторитета, които е изградил. Пример - Петър Стоянов. Със всяка следваща изява Първанов говори наистина парадоксални неща. Например когато говори, че Плевнелиев трябва да направи референдум за "Белене". Ами Гоце кгоато имаше лостовете да го направи, ЗАЩО не го пусна а сега опява орталъка?
143
0
 
2
 
! Отговори
Drakula72 преди 12 години
Много се заблуждава този човек и той дори не знае какво говори в момента. Според мен много скоро ще разбере горчивата истина, защото на конгреса няма да бъде избран за лидер на партията си.
142
1
 
2
 
! Отговори
Криса преди 12 години
По думите на Първанов следващото правителство ще бъде лявоцентристко, а БСП ще успее да спечели парламентарните избори. - Мисля , че Първанов нещо не е наред ... как не разбра този човек първо , че първо няма никакви шансове за лидерският пост и второ , че БСП няма как да спечелят изборите