370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното

Управляващите разчитат на членски внос, лихви и държавна субсидия
Обновена: 12 апр 2012 20:58 | 12 апр 2012 20:56,
223
370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното
Партията на Станишев е привлякла най-много дарения. Снимка: БТА

БСП е партията, която се радва на най-голямо внимание от страна на дарители. Това сочат данните на Сметната палата от подадените от партиите годишните си финансови отчети за 2011 г.

С почти 370 000 лева са попълнили бюджета си "червените", с което са лидери по приходи в тази графа. Сред най-крупните дарители личат имената на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, Илияна Йотова и Евгени Кирилов.

Сумите, които са получили БСП варират, като най-големите достигат 10 000 лева. БСП е лидер и по приходи от членски внос с близо 1,3 милиона лева.

ГЕРБ пък се намират в дъното на класацията, като даренията при тях са под 10 000 лева. Управляващите разчитат най-вече на членския внос, от който са постъпили 155 000 лева, лихви по банкови депозити - 1,1 милиона лева. Държавната субсидия за ГЕРБ се е увеличила с близо 4 милиона и достига 22,1 млн. лв.. Това се дължи основно на депутати, които прехвърлиха субсидията си към управляващата партия през 2011 година.

ДПС пък не са декларирали и лев от дарители, партията на Доган разчита на държавната субсидия - 6,9 млн. лв. и собствени приходи. От членски внос са прибавили 708 000 лв.

Иван Костов е сред най-щедрите към хазната на ДСБ. Той е внесъл в касата 10 000, същата лепта са превели и Асен Агов и Иван Иванов. Общо в партията са постъпили близо 126 000 лева.

СДС също са разчитали на солидна сума макар тя да намалява в сравнение с 2010 година. Мартин Димитров и съпартийците му са привлекли дарения малко над 110 000.

„Атака” пък е имала само трима дарители. Венко Великов, Денка Великова и Мирослав Славчев са внесли в партийната каса по 10 000 лева.

Сто четиридесет и шест политически  партии спазиха законовия срок и изискванията на Закона за политическите партии за формата, съдържанието и начина на подаване на годишните си финансови отчети за 2011 г. пред Сметната палата.
 
Четири партии са подали отчети, но те не отговарят на изискванията, а тридесет партии не са се отчели пред Сметната палата. Сред тях е и партия, която е участвала в изборите за кметове и общински съветници през 2011 г. – „Другата България”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
10
 
20
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
През 2009г. в българския парламент влезе нова партия (ГЕРБ), чийто лидер Бойко Борисов бе представян на обществото години наред като спасителят на България. Той открито заявяваше, че е време държавата да поеме по нов път в своето развитие. Обещанията за по-добър живот, за по-високи заплати и пенсии се чуваха ежедневно от сутрин до вечер по всички възможни медии, обслужващи интересите на партия ГЕРБ. Борисов обясняваше как предишните управляващи са довели държавата до дъното и той е човека, който ще я измъкне от там. Хората, ежедневно манипулирани от медиите повярваха на уж мъжкото му поведение и му гласуваха доверие той да бъде начело на българското правителство. Днес, три години след заемането на поста министър председател на Република България, Борисов със всяко свое действие или бездействие доказва, че партия ГЕРБ няма за цел България да се развива и да достигне нивото на повечето европейски държави. Колкото и да се опитват медиите да прикриват и да манипулират случващото се в държавата, хората вече усещат, че нещата не са такива, каквито им се представят. Правителството се интересува единствено от това, какво казват от Брюксел и от САЩ, с оправданието, че в противен случай ЕС ще спре така ценните за България еврофондове и ще си развалим отношенията с Америка. Наскоро обаче се разбра че отпускането на европари ще бъде замразено и похарчените милиони във време на криза за така прехвалените магистрали на Борисов остават за сметка на българският данъкоплатец. Е щом е така, защо тогава правителството трябва да се съобразява със всяко едно нареждане и с всяка една забележка на еврокомисията и на представителите на САЩ, в лицето на посланник Уорлик, вместо да отстоява националният ни интерес. Отговорът е много ***, това е неговата мисия, да довърши започнатата преди 20 години политика на геноцид над българския народ. Защото как освен геноцид можем да наречем действията спрямо българските пенсионери, селскостопански производители, учители, лекари и т.н. Нека не забравяме, че през 1989 г. бе изготвен черния за България план Ран-Ът, в който са заложени цели като тази, че в България трябва да останат 5 милиона души население. В него се обяснява още как хората ще бъдат принудени да продадат имуществото си, за да живеят цял живот на кредит, следователно ще бъдат и роби на банките. Според плана трябва да бъде закрита и българската промишленост, транспорт, телекомуникации, енергетика, селско стопанство и много други сфери на икономиката в България.
2
12
 
21
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Някой вярва ли че ГРОБ са се разминали със 10 000 лв ???Там явно се действа на принципа, дарителите директно да превеждат парите по сметка на МИЛИАРДЕРА !!!
1
21
 
19
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Е няма по-голяма наглост от тази на червените ***. Първо разпродадоха България посредством червената си *** - драгалевския *** Костов, и сега се хвалят, че червената мафия им е дала - официално - 37 хиляди лева, окрадени от обикновените българи! Ашколсун, станишефф, евала, Първанов!