370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното

Управляващите разчитат на членски внос, лихви и държавна субсидия
Обновена: 12 апр 2012 20:58 | 12 апр 2012 20:56,
223
370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното
Партията на Станишев е привлякла най-много дарения. Снимка: БТА

БСП е партията, която се радва на най-голямо внимание от страна на дарители. Това сочат данните на Сметната палата от подадените от партиите годишните си финансови отчети за 2011 г.

С почти 370 000 лева са попълнили бюджета си "червените", с което са лидери по приходи в тази графа. Сред най-крупните дарители личат имената на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, Илияна Йотова и Евгени Кирилов.

Сумите, които са получили БСП варират, като най-големите достигат 10 000 лева. БСП е лидер и по приходи от членски внос с близо 1,3 милиона лева.

ГЕРБ пък се намират в дъното на класацията, като даренията при тях са под 10 000 лева. Управляващите разчитат най-вече на членския внос, от който са постъпили 155 000 лева, лихви по банкови депозити - 1,1 милиона лева. Държавната субсидия за ГЕРБ се е увеличила с близо 4 милиона и достига 22,1 млн. лв.. Това се дължи основно на депутати, които прехвърлиха субсидията си към управляващата партия през 2011 година.

ДПС пък не са декларирали и лев от дарители, партията на Доган разчита на държавната субсидия - 6,9 млн. лв. и собствени приходи. От членски внос са прибавили 708 000 лв.

Иван Костов е сред най-щедрите към хазната на ДСБ. Той е внесъл в касата 10 000, същата лепта са превели и Асен Агов и Иван Иванов. Общо в партията са постъпили близо 126 000 лева.

СДС също са разчитали на солидна сума макар тя да намалява в сравнение с 2010 година. Мартин Димитров и съпартийците му са привлекли дарения малко над 110 000.

„Атака” пък е имала само трима дарители. Венко Великов, Денка Великова и Мирослав Славчев са внесли в партийната каса по 10 000 лева.

Сто четиридесет и шест политически  партии спазиха законовия срок и изискванията на Закона за политическите партии за формата, съдържанието и начина на подаване на годишните си финансови отчети за 2011 г. пред Сметната палата.
 
Четири партии са подали отчети, но те не отговарят на изискванията, а тридесет партии не са се отчели пред Сметната палата. Сред тях е и партия, която е участвала в изборите за кметове и общински съветници през 2011 г. – „Другата България”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че на ГЕРБ за какво са им официални документирани дарения за партията? Те си имат цигарената контрабанда, дарения от престъпници за МВР, и най-важното - могат 'законно' да грабят от хорските данъци и от държавния резерв (който вече съвсем го няма).....
162
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
razberete hora byl. vsi4ki partiiiiiiiiiiii sa aidyci ne vjarvaite te rabotjat za tjah i biznes,mafijata praznik li eeeeeeee naroda beden ta po beden
161
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешен и нещастен Не печеля от това и се кефя на жалкото ти удоволствие - да изглеждаш все по-***.
160
11
 
18
 
! Отговори
ШЕФА преди 12 години
Аватарчо парите ги окраде ТИКВУНЯ :)))) Справка резерва, резерва на здравната каса и сребърния фонд !
159
14
 
8
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Анонимен 190 - как може да ме засегне анонимна комунистическа мижитурка, изкарваща по 20 ст'инки на постинг от окрадените от червените кръвопийци народни пари? Смешна работа :)))
158
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля ви не обръщайте внимание на Аватар, не подхранвайте болният му мозък и всеобхватна простотия. Аватар не цитирай библията, недей да я оскверняваш особено днес. Тя не е виновна за твоята простотия и идиотизъм.
157
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сто четиридесет и шест политически партии...
156
14
 
7
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
ШЕФАТи се погледни как пишеш, неграмотнико червен, и тогава ми обяснявай кой бил *** и кой - не! П.С. Не знаех, че изразът "По делата(им) ще ги познаете" е твой :)) Все съм си мислил, че е от Библията - (Матей 7:20). Неграмотни *** :)))
155
6
 
9
 
! Отговори
Смях преди 12 години
А бе АВАТАРЕ ***, то е видно на кой му плащат ТРИ поста един след друг.И всичко е копи пейст. И това се повтаря всеки ден. Явно добре заработваш :)
154
7
 
11
 
! Отговори
ШЕФА преди 12 години
Аватарчо чадо мое ти май си единствения заблуден в тази държава !!!Както съм казал по делата ще ги познаете... А теб по писанията... Колко ти плащат МУТРОМИЛИЦИОНЕРИТЕ за да пишеш неща във който сам не вярваш :))))Има и друг варинат да си по *** от ТИКВАТА но едва ли :))))
153
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аватар отиди на лекар. Безпокоим се за теб и душевното ти здраве. Бликаш от малоумие и простотия. Сигурно си горд със себе си в болния си мозък и спри с твота помия. Ако няма къде да избиваш комплекси и демонстрираш идиотизъм, не го прави тук.
152
11
 
7
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Тук останаха само двамата червени амбразурчици на Кутев - да кесят празни мъди в очакване на поредната порция нефертилна *** от меките *** на евроцоциалистите на Позитано :)))
151
14
 
6
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Е няма по-голяма наглост от тази на червените ***. Първо разпродадоха България посредством червената си *** - драгалевския *** Костов, а сега се хвалят, че червената мафия им е дала - официално - 370 хиляди лева, окрадени от обикновените българи! Ашколсун, Станишефф, евала, Първанов! Кога ще се похвалите и колко милиона са ви бутнали, без да минават през официалните канали?
150
14
 
6
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
До всички дръгливи *** на *** податливия Кутев, пишещи за жълти ст'инки по десет постинга в минута:Вие, комунистчета гнусави, кога ще се регистрирате и ще излезете от дълбоката нелегалност на червени партизани, които цвъкат по десет постинга с различни никове, за да имитират червена масовка? За всеки е ясно, че сте подли душици и мръсни предатели. Ясно е още от взривовете в "Света неделя", Народния съд, лагерите в Белене и Скравена, където *** като вас хранеха свинете с труповете на убитите от тях българи, както и от "възродителния процес" - последния диамант в короната на стоКлетницата БКП!
149
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Черни каси за червени ***...
148
9
 
20
 
! Отговори
Рап за Рапона преди 12 години
Рап за РапонаБоко Рапона нагло ни газиродната полиция яко го пази,заедно крадат с *** и Пашатаи във мизерия тъне страната !!!Боко Рапона е страшен лицемер,"мръсни комунисти" на Съселовите и Гоцевите вика,а той самият е отроче на същата тазикомунистическо-номенклатурна престъпна клика !!!за Рапона гласуват само *** крадат по селата и Шестака ги жали,държавата е станала мафиотско-*** гетоа Боко Рапона със Златев на Обзор преяждат с кюфтета .Боко контролира всякакви контрабадни каналинаркотици, прституция, алкохол и цигари,пие уиски, пуши пури и го боли шнура,а парите ги пере банкерката Цура !Боко Рапона краде и деребейства,обрекъл е на глад хиляди български семейства,но някой ден ще се събуди народаи Боко Тиквата ще гние в ЗАТВОРА.
147
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да съберем помощи за нещастнии аватараст,хапчетата да Му купим. На поста да стои - герберасти да крепи.
146
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ордо, герберска, привет!Стани! Върви със ГРОБ напред!Той води ни към трудностипрез лъчезарни, светли дни.
145
4
 
8
 
! Отговори
Някой преди 12 години
Аватар, моля ти се стига с *** си простотии. Под всяка статия болният ти коментар.Нека прочетем нещо и някой смислен коментар. Ако имаш проблем има и квалифицирана помощ. Писна ми от помията ти и простотията ти.
144
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, ти си надежда,С теб е наш'та вяра,фидоска, България е в Теб.И ни зове в този час.цвъки нас ни повеждаплевню евронадежда,С теб изгрява светлинаВ нашия дом и сърца.