370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното

Управляващите разчитат на членски внос, лихви и държавна субсидия
Обновена: 12 апр 2012 20:58 | 12 апр 2012 20:56,
223
370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното
Партията на Станишев е привлякла най-много дарения. Снимка: БТА

БСП е партията, която се радва на най-голямо внимание от страна на дарители. Това сочат данните на Сметната палата от подадените от партиите годишните си финансови отчети за 2011 г.

С почти 370 000 лева са попълнили бюджета си "червените", с което са лидери по приходи в тази графа. Сред най-крупните дарители личат имената на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, Илияна Йотова и Евгени Кирилов.

Сумите, които са получили БСП варират, като най-големите достигат 10 000 лева. БСП е лидер и по приходи от членски внос с близо 1,3 милиона лева.

ГЕРБ пък се намират в дъното на класацията, като даренията при тях са под 10 000 лева. Управляващите разчитат най-вече на членския внос, от който са постъпили 155 000 лева, лихви по банкови депозити - 1,1 милиона лева. Държавната субсидия за ГЕРБ се е увеличила с близо 4 милиона и достига 22,1 млн. лв.. Това се дължи основно на депутати, които прехвърлиха субсидията си към управляващата партия през 2011 година.

ДПС пък не са декларирали и лев от дарители, партията на Доган разчита на държавната субсидия - 6,9 млн. лв. и собствени приходи. От членски внос са прибавили 708 000 лв.

Иван Костов е сред най-щедрите към хазната на ДСБ. Той е внесъл в касата 10 000, същата лепта са превели и Асен Агов и Иван Иванов. Общо в партията са постъпили близо 126 000 лева.

СДС също са разчитали на солидна сума макар тя да намалява в сравнение с 2010 година. Мартин Димитров и съпартийците му са привлекли дарения малко над 110 000.

„Атака” пък е имала само трима дарители. Венко Великов, Денка Великова и Мирослав Славчев са внесли в партийната каса по 10 000 лева.

Сто четиридесет и шест политически  партии спазиха законовия срок и изискванията на Закона за политическите партии за формата, съдържанието и начина на подаване на годишните си финансови отчети за 2011 г. пред Сметната палата.
 
Четири партии са подали отчети, но те не отговарят на изискванията, а тридесет партии не са се отчели пред Сметната палата. Сред тях е и партия, която е участвала в изборите за кметове и общински съветници през 2011 г. – „Другата България”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
6
 
! Отговори
Милена преди 12 години
Като чета коментарите на Аватар е ясно къде отива част от 20 милиона на ГЕРБ.
142
11
 
3
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
И да флудите, мили ми червени, нискочели ***, с цел да избутате постингите ми - нямате шанс. Цял ден съм на компа, такава ми е работата. Ще ви качвам тъй, както ви качва Премиерът, а и Гоцко не ви прощава, нали, червенотиквеничковчета.:)))
141
3
 
5
 
! Отговори
Coca-Cola do Avatar преди 12 години
Хахаха Ти чуваш ли се какво говориш!!! Цецко позволил на "НАП да оповести публично резултатите от проверката на имуществото му"!!! Това е все едно лявата ръка на Бойко да разследва далаверите на дясната. :))) Много си плосък Аватаре или просто финансово заинтересован :) Не забравяй, че днес е разпети петък и не се работи, та престани да меткаш платени съобщения. Колкото до Гоце - да връща мезонета ВЕДНАГА, както Цецко Шестодомника апартаментите, а ти заплатата ти за платено келеменце :)
140
6
 
2
 
! Отговори
върл гербер разцветя преди 12 години
урааа, герб!!!!
139
7
 
3
 
! Отговори
баба герберастка преди 12 години
Народе български, привет!Стани! Върви със ГЕРБ напред!Той води ни през трудностикъм лъчезарни, светли дни.Добрите сили да сплотим в борба със враговете зли!Държавата да защитим срещу престъпниците зли!Във Европейския съюз да бъдем горди и със чест!България да поведем, обляна в звездна светлина към нова светла бъднина. Творението на 75-годишната русенiка пенсионерка е в сол минор, такт 4/4.Джипките *** герберомутрите съща са 4х4.
138
10
 
3
 
! Отговори
дилема тиквенова рап преди 12 години
ГЕРБ, ти си надежда,С теб е наш'та вяра,ГЕРБ, България е в нас.И ни зове в този час.ГЕРБ нас ни повеждаГЕРБ евронадежда,С теб изгрява светлинаВ нашия дом и сърца.
137
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бяхте написали ГЕРБ с 22 млн.от парите на данъкоплатците и само 155 000 от членски внос,а БСП с 1,3 млн от членски внос та да стане ясно как точно са на дъното ,а :)
136
1
 
10
 
! Отговори
Кънчо преди 12 години
" Управляващите разчитат най-вече на членския внос , от който са постъпили 155 000 лева, лихви по банкови депозити - 1,1 милиона лева. Държавната субсидия за ГЕРБ се е увеличила с близо 4 милиона и достига 22,1 млн. лв."Мдааааа само на членски внос разчитат,да *** и наведените ***
135
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде,комунистите -писерушки да отиват да си взимат хонорарите,че това ако не правят ,друго не могат и ще умрат от глад!(от заграбените пари ще ви платят) Айде ,бегайте бе,още ли сте тука !
134
11
 
3
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Е няма по-голяма наглост от тази на червените ***. Първо разпродадоха България посредством червената си *** - драгалевския *** Костов, а сега се хвалят, че червената мафия им е дала - официално - 370 хиляди лева, окрадени от обикновените българи! Ашколсун, Станишефф, евала, Първанов! Кога ще се похвалите и колко милиона са ви бутнали, без да минават през официалните канали?
133
9
 
4
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
До всички дръгливи *** на *** податливия Кутев, пишещи за жълти ст'инки по десет постинга в минута:Вие, комунистчета гнусави, кога ще се регистрирате и ще излезете от дълбоката нелегалност на червени партизани, които цвъкат по десет постинга с различни никове, за да имитират червена масовка? За всеки е ясно, че сте подли душици и мръсни предатели. Ясно е още от взривовете в "Света неделя", Народния съд, лагерите в Белене и Скравена, където *** като вас хранеха свинете с труповете на убитите от тях българи, както и от "възродителния процес" - последния диамант в короната на стоКлетницата БКП!
132
1
 
5
 
! Отговори
Духът на луканов преди 12 години
Аз инвестирах правилно на *** на народа отам идват сега всички приходи в мафиотската ни организация.
131
8
 
3
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Coca-ColaНе ми се пързаляй като ***, комунасте нискочел! Цветанов беше единственият министър, който позволи НАП да оповести публично резултатите от проверката на имуществото му и се установи, че няма никакви нарушения. Кога Гоце ще направи същото? Защо иначе червеният *** Инджев беше изхвърлен позорно от бТВ, като само спомена за имотите на агент Гоце? Кога всички червени *** ще постъпят достойно и ще оповестят придобитото по време на управлението им имущество?
130
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ е честна партия и не се оповава на дарения. Хората ги харесват и ще спечелят отново изборите. Да живее ГЕРБ!
129
4
 
3
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 12 години
Това по времето на тройната коалиция беше месечната вноска на братя галеви. А може би се връщат проценти от раздадените куфарчета с народни пари. Дс инвестира правилно с парите на отруденоте българи.
128
4
 
3
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
ВСИЧКИТЕ СА ЗА ЗАТВОРА И ЗА ПУБЛИЧЕН РАЗСТРЕЛ КАТО ЗАПОЧНЕМ ОТ ЕЙ ТОЯ НА СНИМКАТА И СВЪРШИМ С ОНЯ БОКО!!!МАХАЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ *** ТАКИВА!!!
127
4
 
5
 
! Отговори
Coca-Cola do Avatar преди 12 години
Аватарчо, много си загрижен за апартаментите на Цецко а !? Да не си засукал от мощната партийна гръд на Фидосова или направо смучеш "щастливите яйца" на Найденов та си толкова ентусиазиран адвокат на Цецко Многодомеца. Това, че той накисна тъщата си, бе достатъчно гнусно а ти с готовност се омазваш с тази помия и защитаваш авторите и. Недей така бе момче, не се принизявай до нивото им.Но както се казва "интереса клати феса".
126
4
 
7
 
! Отговори
Мистър ГЕРБ 10% преди 12 години
Управляващите от ГЕРБ не се нуждаят от дарения, защото събират милиарди от бонуси, рушвети, рекет и хиперинфлация със спекулативни цени на лекарства, парно, бензин и т.н.
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А, че колко трябва да имат депозирани милиони и/или какъв % лихва трябва да са им дали /ба си банката - кажете я коя е/ че да имат толкова лихва / 1 100 000,00 лв.!!!!
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Захариев е платил милиони левове рекет на ГЕРБ да не го закачат 3 години, за да може да не плаща на работниците си в Горубсо и ОЦК.