370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното

Управляващите разчитат на членски внос, лихви и държавна субсидия
Обновена: 12 апр 2012 20:58 | 12 апр 2012 20:56,
223
370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното
Партията на Станишев е привлякла най-много дарения. Снимка: БТА

БСП е партията, която се радва на най-голямо внимание от страна на дарители. Това сочат данните на Сметната палата от подадените от партиите годишните си финансови отчети за 2011 г.

С почти 370 000 лева са попълнили бюджета си "червените", с което са лидери по приходи в тази графа. Сред най-крупните дарители личат имената на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, Илияна Йотова и Евгени Кирилов.

Сумите, които са получили БСП варират, като най-големите достигат 10 000 лева. БСП е лидер и по приходи от членски внос с близо 1,3 милиона лева.

ГЕРБ пък се намират в дъното на класацията, като даренията при тях са под 10 000 лева. Управляващите разчитат най-вече на членския внос, от който са постъпили 155 000 лева, лихви по банкови депозити - 1,1 милиона лева. Държавната субсидия за ГЕРБ се е увеличила с близо 4 милиона и достига 22,1 млн. лв.. Това се дължи основно на депутати, които прехвърлиха субсидията си към управляващата партия през 2011 година.

ДПС пък не са декларирали и лев от дарители, партията на Доган разчита на държавната субсидия - 6,9 млн. лв. и собствени приходи. От членски внос са прибавили 708 000 лв.

Иван Костов е сред най-щедрите към хазната на ДСБ. Той е внесъл в касата 10 000, същата лепта са превели и Асен Агов и Иван Иванов. Общо в партията са постъпили близо 126 000 лева.

СДС също са разчитали на солидна сума макар тя да намалява в сравнение с 2010 година. Мартин Димитров и съпартийците му са привлекли дарения малко над 110 000.

„Атака” пък е имала само трима дарители. Венко Великов, Денка Великова и Мирослав Славчев са внесли в партийната каса по 10 000 лева.

Сто четиридесет и шест политически  партии спазиха законовия срок и изискванията на Закона за политическите партии за формата, съдържанието и начина на подаване на годишните си финансови отчети за 2011 г. пред Сметната палата.
 
Четири партии са подали отчети, но те не отговарят на изискванията, а тридесет партии не са се отчели пред Сметната палата. Сред тях е и партия, която е участвала в изборите за кметове и общински съветници през 2011 г. – „Другата България”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
10
 
6
 
! Отговори
micki преди 12 години
GERB, GERB I SAMO GERB -BSP OUT.
122
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ГЕРБ пък се намират в дъното на класацията...Управляващите разчитат на... лихви по банкови депозити - 1,1 милиона лева. Държавната субсидия за ГЕРБ се е увеличила с близо 4 милиона и достига 22,1 млн. лв.. " ногу бедни, са горките НАГЛЕЦИ. Да им помогнем - като ги изритаме, лапачите Му ненаситни.
121
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ на дъното с 22 милиона лева субсидия :)22 милиона от нашите пари + открадната субсидия на АТАКА.
120
5
 
5
 
! Отговори
В,Василев преди 12 години
А Вие *** *** трябва да правите , и без това беше Връбница !
119
7
 
9
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Coca-Cola, комунасте беден и оръфан, 6-те апартамента - на цялата фамилия на Цветанов, не могат да се сравнят само с единия мезонет на Гоце. Не мисли, че сме *** като вас - червените колхозници и всеки може да ни заблуди!
118
6
 
5
 
! Отговори
До 147 преди 12 години
Така е брат, затова Боко е толкова добър в "краденето и лапането" , но освен школовкатата при бай Тошо и мутренската закалка от прехода Борисов е овладял и тарикатлъците Царя. На това му се вика 3 в 1 :)))
117
9
 
3
 
! Отговори
Coca-Cola преди 12 години
Абе що говорите глупости!!!! Борисов вече почерпи за първия си милиард, половинката му е най-богатата жена в БГ, Цветанов има повече апартаменти от "Студентски общежития", а вие за някакви 20 милиона се карате. Това са си "джобни пари" за размаха на ГЕРБ и амбициите на Бойко. Краденето продължава с пълна сила и всеки, който е обективен и не е на Герберджийската хранилка го признава!
116
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стига сте се карали!!!Така или -иначе комунистите никой не може да ги достигне в краденето и лапането - те са шампиони !
115
6
 
3
 
! Отговори
Хайлазин до 140 преди 12 години
:)))) Използването на чужди никове и идеи е кражба на интелектуална собственост :). Дължиш ми процент от парите, който ти дава Цветанов :)) Аре, продължавай, но после ми прати част от гербаджийското имане :0
114
7
 
4
 
! Отговори
МАФИЯ преди 12 години
Много ясно, че шуробаджанаците ще се издържат от членски внос. Нали парите остават в семейството. Те не излизат от него само се въртят м/у членовете му.А на Тиквата препоръчвам да си купи бастунче като на Кръстника - ще изглежда още по-гъзарски и влиятелен.
113
7
 
10
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
До всички дръгливи *** на *** податливия Кутев, пишещи за жълти ст'инки по десет постинга в минута:Вие, комунистчета гнусави, кога ще се регистрирате и ще излезете от дълбоката нелегалност на червени партизани, които цвъкат по десет постинга с различни никове, за да имитират червена масовка? За всеки е ясно, че сте подли душици и мръсни предатели. Ясно е още от взривовете в "Света неделя", Народния съд, лагерите в Белене и Скравена, където *** като вас хранеха свинете с труповете на убитите от тях българи, както и от "възродителния процес" - последния диамант в короната на стоКлетницата БКП!
112
6
 
14
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Е няма по-голяма наглост от тази на червените ***. Първо разпродадоха България посредством червената си *** - драгалевския *** Костов, а сега се хвалят, че червената мафия им е дала - официално - 370 хиляди лева, окрадени от обикновените българи! Ашколсун, Станишефф, евала, Първанов! Кога ще се похвалите и колко милиона са ви бутнали, без да минават през официалните канали?
111
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Управляващите няма от какво да се оплакват,нали парите на данъкоплатците с в техните ръце.Досега грабеха с пълни шепи,стопиха държавния резерв и никой не казва къде са отишли парите.Вероятно голяма част от тях в бездънните им джобове.Така,че на тях дарения не им трябват.
110
10
 
6
 
! Отговори
Хайлазин преди 12 години
А ако прибавим към 22 000 000 на ГЕРБ и целия властови ресурс, който управляващите използват за политически цели (МВР, ДАНС, Прокуратура, БНТ, БНР и др) ще се окаже, че неофициално, годишния бюджет на ГЕРБ е няколкостотин милиона държавни пари!!!
109
4
 
7
 
! Отговори
до АЗ- АЛКАМААР преди 12 години
идеята на комунистите???????-АХА-ааа,искаш да кажеш че идеята им е да крадат ,колкото се може повече!
108
9
 
6
 
! Отговори
Сърфист преди 12 години
Хахаха По умесно заглавие на това инфо би било - "ГЕРБ *** 20 милиона държавни пари. 4 милиона от независим депутати" .Комедията става пълна, като се има в предвид, че по-голямата част от гласоподавателите на т.нар. "независими" не биха гласували за ГЕРБ, :)"Което е морално грешно, не може да е политически правилно"
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ-АЛКАМААР,как щяха твоите хора да се самофинансират ако ги нямаше заграбените пари в червените куфарчета!?!Благодарение на тези куфарчета е има още твоята партия !
106
1
 
7
 
! Отговори
мера според мера преди 12 години
В България има над 90 партии които получават от държавата субсидии това са стотици милиони народни пари За да останат няколко партии с повече членове партиите трябва да се само издържат от членски внос А сега някой съществуват само от държавната субсидия
105
5
 
5
 
! Отговори
alooo преди 12 години
В коя идея по точно вярват комуноидите как да крадат повече и повече ли .......опропастихте тази страна но това не значи че симпатизирам на гроб........фа;оф
104
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
DO 129 AZ ALKMAR NE ZABLUJDAVAI XORATA BSP SIE ROJBA NA BKP ISE IZDRAJA OT NAZNA4ENITE SI MILIONERI TOVA SA QVNITE PARI A TAINITE NA 4ERVENATA MAFIQ NIKOI NE ZNAE JALKO 4E MNOGO BALAMI *** I STARI XORA I NE6TASTNICI SE VRAZVAT NA BSP VSE O6TE