370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното

Управляващите разчитат на членски внос, лихви и държавна субсидия
Обновена: 12 апр 2012 20:58 | 12 апр 2012 20:56,
223
370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното
Партията на Станишев е привлякла най-много дарения. Снимка: БТА

БСП е партията, която се радва на най-голямо внимание от страна на дарители. Това сочат данните на Сметната палата от подадените от партиите годишните си финансови отчети за 2011 г.

С почти 370 000 лева са попълнили бюджета си "червените", с което са лидери по приходи в тази графа. Сред най-крупните дарители личат имената на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, Илияна Йотова и Евгени Кирилов.

Сумите, които са получили БСП варират, като най-големите достигат 10 000 лева. БСП е лидер и по приходи от членски внос с близо 1,3 милиона лева.

ГЕРБ пък се намират в дъното на класацията, като даренията при тях са под 10 000 лева. Управляващите разчитат най-вече на членския внос, от който са постъпили 155 000 лева, лихви по банкови депозити - 1,1 милиона лева. Държавната субсидия за ГЕРБ се е увеличила с близо 4 милиона и достига 22,1 млн. лв.. Това се дължи основно на депутати, които прехвърлиха субсидията си към управляващата партия през 2011 година.

ДПС пък не са декларирали и лев от дарители, партията на Доган разчита на държавната субсидия - 6,9 млн. лв. и собствени приходи. От членски внос са прибавили 708 000 лв.

Иван Костов е сред най-щедрите към хазната на ДСБ. Той е внесъл в касата 10 000, същата лепта са превели и Асен Агов и Иван Иванов. Общо в партията са постъпили близо 126 000 лева.

СДС също са разчитали на солидна сума макар тя да намалява в сравнение с 2010 година. Мартин Димитров и съпартийците му са привлекли дарения малко над 110 000.

„Атака” пък е имала само трима дарители. Венко Великов, Денка Великова и Мирослав Славчев са внесли в партийната каса по 10 000 лева.

Сто четиридесет и шест политически  партии спазиха законовия срок и изискванията на Закона за политическите партии за формата, съдържанието и начина на подаване на годишните си финансови отчети за 2011 г. пред Сметната палата.
 
Четири партии са подали отчети, но те не отговарят на изискванията, а тридесет партии не са се отчели пред Сметната палата. Сред тях е и партия, която е участвала в изборите за кметове и общински съветници през 2011 г. – „Другата България”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
3
 
! Отговори
До 215 преди 12 години
Пиши на КИРИЛИЦА бе ***.
182
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
teroristichnata grypirovka BSP polychila mizata ot darenia ot kradlivite oblastni partiini sekretari i komsomolci narecheni drygari edn za vsichki i vseki za sebe si .
181
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунистите са пълни до козирката си с крадени пари,сега ще почнат от преяждане да ги повръщат!
180
1
 
4
 
! Отговори
ГЕОРГИ Г преди 12 години
ДА ВИ ВИДЯ МИНУСИТЕ
179
4
 
7
 
! Отговори
георги Г преди 12 години
всички комунисти и други уж различни политици са за Белене И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУщЕСТВОТО И НА ДЕЦАТА ИМ СЪщО
178
1
 
1
 
! Отговори
evelina преди 12 години
do 198. 1-vo ne sam AVATAR. 2-RO nikoga ne sam go vidiala, neznam dali e maj ili jena, no sam 100 prozenta za tova koeto kazva, za razlika ot teb NESHTASNI POETE. S tvoiata velika poezia mojesh da omaivash samo 4erveni babi4ki i hora s podobno IQ.
177
3
 
10
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
БСП е партията, която се радва на най-голямо внимание от страна на дарители -казва Станишев. Как няма да й даряват големи суми такива "дарители"? Та нали тя ги направи мултимилионери! На В.Златев баща му беше по времето на Тато дългогодишен кмет на Правец, бащата на Н.Бинев беше важна клечка в ДС-Хасково, а самият той - комсомолски кадър в ОкрК на Комсомола Хасково, Батков беше член на районния комитет на Комсомола ако не се лъжа на Благоевградския район София, Г .Гергов Свинята също беше активен комсомолец - Пловдив, Кр.Гергов беше правчански червен изтърсак; Темида се напълни с хора с БКП минало и номенклатурни кадри на БКП Марковска, Солакова, Пенгезов, Б.Велчев и стотици др.верни чеда на Партията! Няма да дават пари за БСП та нали тя ги е откърмила! Нали и президент Гоце беше сътрудник на ДС! Сега си връщат част от парите, които са вземали и богатствата, които БКП им осигури!
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kak niama da ima darenia izkradaxte parite razsipaxte predpriatia iznesoxte zlatoto ,izkypixte gi na bezcenica sega ste socialistikapitalisti s nagrabenoto eksploatirate naroda lajite i mamite drygarki i drygari komsomolski i partitini bivshi sekretari i mijavi direktorcheta na starata vlast .izmenici i predateli boklyci dolni.
175
1
 
0
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 12 години
умната с даренията
174
5
 
7
 
! Отговори
А стига бре преди 12 години
Много честни са гробарите. Живеят от фотосинтеза. Бре, бре, бреееееее.
173
5
 
6
 
! Отговори
mark37 преди 12 години
От 3 -те милиарда $ , раздадени от Луканов на другарите партийни секретари да правят капитализъм , това ли остана???
172
5
 
9
 
! Отговори
дядо Боцко преди 12 години
Нали % от раздадените пари с куфарчета трябва да се върнат под някаква законна форма !
171
10
 
10
 
! Отговори
БОДРО ГЕРБЕРЧЕ преди 12 години
БСП ПОНЕ СИ КАЗВА РЕАЛНО КАКВО Е ПОЛУЧИЛА. ДРУГИТЕ ПАРТИИ СЪС СИГУРНОСТ КРИЯТ ИСТИНАТА. ОСОБЕНО ГЕРБ. ВСИЧКИ СИ СПОМНЯМЕ КАКВИ ПАРИ СЕ ЛЕЕХА ЗА ГЕРБ ПО ИЗБОРИТЕ.
170
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da ,dareniata sa ot zagrabenite predpriatia ot komsomolski i partiini sekretarcheta pri pravitizaciata moshenici nagli boklyci.
169
9
 
7
 
! Отговори
qwer преди 12 години
От кога рекетът стана дарение ? А може би простаците са се увеличили в държавата за да дават пари на най-античовешката партия на планетата ? На къде вървиш Българийо с този противен *** от снимката ?
168
1
 
6
 
! Отговори
До 197 Аватар преди 12 години
Нараних ти чувствата ли Аватарчо, та започна да пишеш на латиница, като анонимен:) Интелектуална амеба си ми ти, а освен това жалко,страхливо мишленце. Аватаре, ти си долен спамер, който не заслужава друго отношение освен, презрение, сърказъм и ирония.А на въпроса защо стихчето е навсякъде, отговорът -ЗАЩОТО СИ ПЛАТЕНА *** И ЩЕ СЕ ПОГРИЖА ВСИЧКИ ДА ГО НАУЧАТ. А дори и да си смениш ника, както очаквам, ще те изобличавам отново и отново, защото форумни тумори като теб се изрязват до дъно.
167
2
 
0
 
! Отговори
do 194 преди 12 години
Kolko ti platiha za bezdarnata ti poezia sreshtu AVATAR? Tova stihotvorenie si go napissal vav vseki side.
166
15
 
13
 
! Отговори
Умник преди 12 години
Никога повече БСП! Който гласува за тях да знае, че гласува за лъжци крадци и предатели. Най-големите предатели в историята ни... няма ли край този бесепарски ад?!
165
13
 
11
 
! Отговори
пак преди 12 години
Червените маймуни пак оакаха форума !
164
9
 
11
 
! Отговори
До Аватар преди 12 години
Tук вилнее жалка твар,никът и е - "Аватар".Пише за парици той,на Фидоска пръв геройПостинги дебилни пуска,имиджа на ГЕРБ да лъска.В форумите жлъч изливаи компекси той избива.Аватар е май,ъндеркавър полицайИнтелектът му доказва,че си е фурашка мазнаАватаре *** си многоИ личи ти Слава БогуМалък, слузест гей си ти,та да пишеш за пари.Няма по смрадлива тварот драскача Аватар