Скок на пенсиите и този юли, и предизборния юли 2013

Увеличението било заложено в бюджета, обясни Дянков
12 апр 2012 10:00,
194
Скок на пенсиите и този юли, и предизборния юли 2013
Данков гарантира пенсиите. Снимка: Булфото

Увеличението на минималните пенсии от 1 юли тази година и от средата на следващата година е сигурно и парите са заложени в бюджета, обяви пред БНТ финансовият министър Симеон Дянков.

"От следващата година, в средата на годината, всички пенсии без изключение ще се вдигнат с индекс, който в миналото е бил известен като "швейцарското правило" - смес от инфлация и ръст на производителността", каза той.

Министърът заяви, че това не е обещание, а задължение в закона.

Още по темата

"През последните години в политиката съм научил, че всеки ден е предизборен ден", коментира той обвиненията, че се опитва да "купи" пенсионерите предизборно.

Все още не е ясно дали през пролетта на 2013 година може да има друго, допълнително увеличение за всички пенсии, обясни финансист №1.

Симеон Дянков уточни, че това ще зависи от ръста на икономиката, който трябва да е над 1% от заложения в бюджета, както и от възможността държавата да продаде свои активи.

Според министъра с колко ще се повишат икономическите показатели ще стане ясно в края на тази година.

Колкото до упреците от страна на БНБ и декларацията им, че решението му за Сребърния фонд граничи с некомпетентност, вицепремиерът заяви: "Времето ще покаже кой е компетентен и кой не".

"Сребърният фонд ни изравнява с европейските практики", категоричен бе министърът и допълни, че е нормално да има противоречия между него и банкерите.

"Това е европейска практика, причини за притеснение няма. Сребърният фонд ни трябва, за да може да имаме доходност за пенсионерите", повтори той тезата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
1
 
! Отговори
джумалия преди 12 години
Какъв скок това направо е подигравка,Въпросът е ако в края на годината има дефлация какво ще правим?
184
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е този неграмотен журналист, който не знае, че бюджета за 2013 г. се приема в края на на 2012 г и още не е приет?
183
1
 
1
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Още като го видиш този недорасляк и веднага разбираш , че е изписан с подобрение. С тоз човек Бойко най се компрометира.
182
1
 
8
 
! Отговори
дянков преди 12 години
Май размислих.Най добре е да не ги вдигна.
181
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те яйцата изядоха преди един месец тези 8 лева!Дянков живееш със закъснение!
180
1
 
18
 
! Отговори
гъзолизците на Днес преди 12 години
Скок на пенсиите.... с 8 Лева ! ! ! направо да се пребиеш...... Пратокрацията и нейните комунистиочески мекерета продължават да грабят.... А за народа не останаха места в гробищните паркове.... Тъжно и зловещо на един от светлите християнски празници.......
179
1
 
11
 
! Отговори
opop преди 12 години
Дянков нищо не свърши досега
178
1
 
7
 
! Отговори
Минарет Калян преди 12 години
Нямам доверие в мутри!
177
3
 
18
 
! Отговори
Дейл Карнеги преди 12 години
Герб искат само да спечелят пенсионерите като гласоподаватели. Иначе дали ще стане, ще видим. Досега Бойко само говореше и нищо не вършеше. Според мен е по-вероятно глупакът-премиер да каже още утре "трябва да затегнем коланите" и да не даде ни една стотинка нито на пенсионери, нито на социално слабите. Хора, колкото и да не ви харесваше БСП, те имаха социална политика и поне малко мислеха за хората.
176
2
 
16
 
! Отговори
Кольо Добичето преди 12 години
Този пич вместо швейцарското правило, ще приложи заедно с ББ приомите на шведската тройка, при които двойно дефлориран за пореден път ще е заспалият БГ народ :-) Вервайте му, тея ще ви оправят в продължение на 800 дни, а не след тях, както поне обещаваше друг :-D
175
2
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 12 години
Не мойш ме прелъга вече дядовото.Дядо на Дянков не вярва.И за Дянков не гласува!
174
2
 
18
 
! Отговори
хм преди 12 години
Вдига се мин заплата и мин пенсия - общо взето предимно за *** . Оставам с впечатление , че *** са галениците в тази държава , заради невероятни заслуги предполагам . И въпреки това се опитват да изкарат в медиите , че това е някакъв голям успех и ще го тиражират сега 10 месеца . Колко помагали , въпреки кризата , как българите са били лош матрял и не разбирал какво са правели ГЕРБ за тях и бла бла.Онзи кафевия *** и мъжленцето на еврейката от САЩ са лошия матрял.Цвъ Цвъ и той.
173
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще обновяват "Трай Дянко"Община Ловеч е получила одобрение на проект "Подобряване на физическата и жизнена градска среда в Община Ловеч" на стойност 9 326 479 лв., съобщи кметът Минчо Казанджиев.Дянков не забравя родата си и отпуска пари за паметната местност...
172
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Местността "Трйдянко" в Ловеч е кръстена на е пра-дядо на Данков. Удавил се е в р.Осъм, където се опитвал да издържи дълго под водата. Другарите му го окуражавали, викайки "Трай, Дянко, трай Дянко.."И той траял, траял, накрая се удавил! Както виждаме, правнукът му също е толкова гламав.
171
2
 
6
 
! Отговори
до аватар преди 12 години
нямаме нищо общо с Кутев,просто отново се разочаровахме от поредния експеримент с народа,умръзна ни от тъпите физиономии на ГЕРБЕРИТЕ.НЕ ИСКАМЕ И ДУГАН И ЧЕРВЕНИТЕ-ОТЧАЯНИ СМЕ
170
1
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Е за кого да гласуваме вече бе братле,няма, нищо не остана вече,много ни е лош ,,материяла .,,наречен ,,политически елит,,
169
1
 
13
 
! Отговори
яна преди 12 години
Мандатите на правителствата трябва да са по 1 год.,като ги видиш че не,стават- хайде при ндсв и да пробваме следващите ***,а сега в случая говедата сме ние за съжаление
168
1
 
8
 
! Отговори
му преди 12 години
хеи хора не се врьзваите.поредни предизборни обе6тания .
167
3
 
22
 
! Отговори
Благодарим ти ГЕРБ ! преди 12 години
Скокът на пенсиите от началото на м. юли т.г. е сериозен, с 8.80 лв. на глава. Следващата година пенсионерите могат да очакват най малко 9-10 лв. отгоре всеки месец. Така вече няма да има пенсии по 68 евро. Хак им е на пенсионерите във фалирала Гърция, оставиха ги с 561 евро минимални пенсии, намалиха им Великденските и Коледните надбавки от 400 на по 180 евро. Нашите пенсии ще минат 70 евро през следващата година и това благодарение само на ГЕРБ. Да благодарим на тази сбирщина.
166
3
 
19
 
! Отговори
морски преди 12 години
ГЕРБ лъжат,лъжат,лъжат и крадат.Само това умеят.