За Лиляна драма няма, само леко слягане по "Тракия"

На всеки две седмици министърката щяла да ходи на магистралата
Обновена: 12 апр 2012 17:55 | 12 апр 2012 17:55,
211
За Лиляна драма няма, само леко слягане по "Тракия"
Министър Павлова дава наставление на шеха на АПИ Лазар Лазаров. Снимка: БТА

Строителният министър Лиляна Павлова бе категорична, че няма сериозни дефекти по доизграждането на автомагистрала "Тракия".

Все пак има неустойчиви пластове при строежа й, призна Павлова, която вчера провери строителните работи по аутобана.

По думите й винаги има дефекти в процеса на строителството, които обаче се отстранявали в хода на работата.

Още по темата
"Няма драма. Всеки един обект има пропуски, неслучайно има контролни органи, които да го проверяват и контролират. Важно е, че дефектите се отстраняват в процеса на строителство, а не след като го пуснем в експлоатация", каза тя и допълни, че именно затова е разпоредила всеки ден да се правят проби.

"Там, където са вземани пробите – и преди, и сега, пластовете са устойчиви. Вземахме проби там, където са основните пластове", каза Павлова.

Министърът бе категорична, че ще прави проверка по магистралата на всеки две седмици.

Тя обаче обори вчерашните си думи, че има вълни по магистралата, защото все още Лот 2 и Лот 3 не били асфалтирани.

"На Лот "2" има слягане, а не нагъване. Има слягане и на три от двайсетте съоръжения и трябва да  бъдат довършени насипите по тях", каза тя.

Павлова уточни, че в момента върху пътните участъци "2" и "3" на магистралата е положен последният пласт преди асфалта - биндер, и по тази причина не може да се говори за нагъване.

"Строителите препотвърдиха, че ще пуснем Лот 2 и Лот 3 на 1 юли", похвали се обаче тя.

Лиляна Павлова обяви още, че има сериозен напредък и по Лот 4.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
6
 
! Отговори
Е КАК НЯМА ДА ИМА СЛ преди 12 години
Тези са уникални, то имаше крадци във властта но тези са първенци, никой за тези 20 години не успя за 4 години да открадне и фискалните резерви ,и запасите в здравна каса, сега са се нагласили да гепят и парите за пенсии, а догодина ще вземат и заеми. Общо Бойко Борисов ще струва на България 12 милиарда лева , което е 9 милиарда долара само за 4 години. Тодор Живков успя да натрупа дълг 9 милиарда долара за 30 години. и си отиде с едно одеяло докато Боко е абсолютен шампион по кадене
170
0
 
4
 
! Отговори
байо от село преди 12 години
Освен за снегорин тази става ли за друго ?
169
0
 
2
 
! Отговори
ico33 преди 12 години
Ами тя сигурно се чуди горката как при токова окрадени пари има толкова малко слягвания !:)
168
1
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Най-голямата и скъпа гордост на бат Боко- магистрала Тракия се оказа една излагация. Както и почти цялото управление на ГЕРБ.
167
1
 
21
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
За Герб въобще драма няма, тук магистралата малко се понагънала, там изхарчихме 5 милиарда и оставихме държавата без пукнат лев , на друго място пари за лекарства няма щото на Софарма се плащат 5 пъти по-скъпо от колкото в Германия, тук монополче в горивата , там контрабанда на цигари като за 5 държави накуп, на третето място фалирали фирми , безработица 12% официално а не официално 25% на четвърто място , ще опукаме и парите за пенсии и накрая ще вземем едно заемче, въобще няма никаква драма
166
0
 
18
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Министърката е гола вода по магистралните въпроса,ама па как риеше сняг зимата.....а ????????
165
0
 
21
 
! Отговори
Инженер-конструктор преди 12 години
"Има слягане, а не нагъване, има вълни...Там, където са взети пробите и преди и сега, пластовете са устойчиви. Вземахме проби, там където са основните пластове".Божее...Тая жена да спре да говори глупости, защото НЕРАЗБИРА И НЕЗНАЕ НИЩО!Тотална НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. След, като това е технологията за изграждане на магистралите...Тежко ни.Нема нищо общо с нормативната уредба и с технологията на СМР.Има слягания!Защо? Пробите не се взимат избирателно, а за всеки пласт. Прави се протокол за скрити работи
164
0
 
18
 
! Отговори
дамата преди 12 години
Това са легнали милиционери бе.
163
0
 
18
 
! Отговори
вълнение преди 12 години
Като не е драма, е комедия. Ама на шофьорите няма да им е до смях.
162
0
 
19
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 12 години
Какво Ви пука, при тези цени на горивата и тенденцията на повишаване,благодарение на ненормалната политика на правителството на ГЕРБ,магистралите ще се използват САМО от управляващите.
161
1
 
16
 
! Отговори
ХАХА преди 12 години
АКО ТАЯ ДЕБЕЛАНА МИНАВА ЧЕСТО ПО МАГИСТРАЛАТА СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА ОЩЕ ДОСТА РАЗМЕСТЕНИ ПЛАСТОВЕ
160
0
 
21
 
! Отговори
Акъл море, глава шам преди 12 години
Акъл море, глава шамандура! "Там, където са вземани пробите и преди, и сега, пластовете са устойчиви. Вземахме проби там, където са основните пластове" какви основни пластове бе моме Лиляно, където за взети пробите...навсякъде се изследва почвата и после биндера и асфалта, не по желание а по норми...за всеки елемент от строежа има стандарти, които трябва да се достигнат ззадължително!
159
0
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Ясно, тия дет правят магистралата са същите дет превърнаха Цариградско във вълнолом :))). Кво да се прави Тиквата други няма. Сега ще ги накажат, като ги накарат да го оправят за да им платят пак :)))
158
0
 
3
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Do godina q zatwarqme ot kam Sofiq za cqlosten remont i taka do 2016 shte e gotova,a sled tova i leki kozmetichni podpalvaniq tam kadeto e propadnalo....Opasni sme nie ....
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Икономистка начело на строително министерство
156
0
 
41
 
! Отговори
ОТ ГЕОЛОЖКИЯ преди 12 години
ТАЗ ГОДИНА МАЛКИ СЛЯГАНИЯ ДОГОДИНА КАПИТАЛЕН РЕМОНТ ЗАРАДИ ГОЛЕМИ СЛЯГАНИЯ - ТОВА Е ГЕРБЕСКОТО СТРОИТЕЛСТВО- ТО НЕ ОСТАНАХА КАДЪРНИ ПЪТНИ СТРОИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ИЗБЕГАХА ОТ МУТРАФОНСКАТА ДЪРЖАВА. НЕДОПУСТИМО Е ПРИ НОВО СТРОИТЕЛСТВО ДА ИМА СЛЯГАНИЯ-ТОВА ОЗНАЧАВА НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО- ЯВО ПРОБИ НЕ СА ВЗЕМАНИ ИЛИ Е ЛЪГАНО ТИПИЧНО ЗА ГЕРБ ПЕПЕЛТА НЕ Е ПЯСЪК И ЧАКЪЛ.
155
0
 
41
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Уважаема г-жо / г-це (може и гуце) министър, не знам за какви слягания говорите. По принцип при изграждане на насипи има една такава операция, наречена уплътняване - прави се с цел да се разкарат въздушните *** от почвата, изграждаща насипа, за да не сляга в граници извън нормативно допустимите. Ако това не е направено като хората имате не насип, ами купчина! А след като са се появили недопустими слягания, без да е имало сериозно натоварване, работата е доста лоша
154
0
 
9
 
! Отговори
тракия преди 12 години
Данете хвани морска болест морски
153
0
 
15
 
! Отговори
морски преди 12 години
Е голяма работа малко вълни като морето
152
0
 
17
 
! Отговори
тракиец преди 12 години
Там е античен път археолозите го искат така малко ретро