Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев

Държавата е в разпад, твърди лидерът на БСП
17 апр 2012 20:00,
424
Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Държавата е блокирала и е в разпад, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той обясни, че това си личи от случващото се през последните наколко седмици.

Още по темата

Като пример Станишев даде идеята на Министерство на финансите за инвестиране на средствата от Сребърния фонд.

Миналата седмица опозицията се обедини срещу решението на финансовия министър Симеон Дянков.

Представители на БСП, Синята коалиция и ДПС заявиха, че средствата от Сребърния фонд, който е основен стълб на пенсионната система, не трябва да се пипат.

Станишев припомни и острата реакция на БНБ срещу идеята на Дянков.

Миналата седмица от Българска народна банка излязоха с "безпрецедентно остра", както я определи опозицията, позиция и призоваха финансовия министър да оттегли предложението си.

Станишев днес обясни още, че правителството на ГЕРБ е изхарчило всички средства и с решението за Сребърния фонд "панически търси свеж ресурс".

Лидерът на БСП алармира, че изхарчването на Сребърния фонд ще намали опасно фискалния резерв на страната под всякакъв минимум.

Станишев определи като "подигравка" и планираното от правителството увеличение на пенсиите.

Той обърна внимание на факта, че Министерство на финансите планира да увеличи пенсиите от юли 2013 г,, точно преди изборите.

Според Станишев правителството, което по същество е отменило действието на швейцарското правило, според което пенсиите се индексират ежегодно на базата на 50% от инфлацията и 50% от ръста на осигурителния доход, изведнъж се е сетило за него.

По думите на лидера на левицата ГЕРБ се опитва да подкупи предизборно възрастните хора.

"Това е демагогия", скочи червеният лидер.

Станишев уточни още, че ако швейцарското правило се е спазвало досега, пенсиите са щели да скочат с 20% за 3 години.

Председателят на БСП заяви още, че левицата започва консултации с политически сили, сред които НДСВ и ВМРО, за организиране на подписка за референдум за АЕЦ "Белене".

Сергей Станишев обясни, че партията му се подготвя за дебатите за вота на недоверие срещу правителството заради отказа на ГЕРБ от проекта за втора атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
2
 
! Отговори
trol преди 12 години
Az ot godini prizovavam na tozi sait..HORA NE PLASHTAITE OSIGUROVKI !! Davate si parite,a pensii niama da ima.Kolko pati kazah..vnasiaite si gi v banka vseki mesec,i nakraia znaete che sa si vashi.A kolkoto do zdravnite osigurovki....vseki si preceniava,no spored men sa si pari investirani v kosmicheska cherna dupka. Hubav den :)
219
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката е на жалко същество, обречено да краде и лъже за да оцелее!
218
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ееее голям плямпар .....Вече не свикна ли с това че си никой....
217
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя папагало-хамстер заложи най-големите капани в икономиката, че трепането му е малко... Сега усеща, че провала му на следващите избори, пак ще е катастрофален и се опитва да всява старх сред народа...
216
9
 
7
 
! Отговори
до 246 преди 12 години
Станишев и сие крадоха, но оставаше и за народеца! По това се различават червените от другите айдуци, дето се пишат "десни". О по бай Тошово време се крадеше, ама раздаваха апартаменти на дребните хорица, а не им ги взимаха часни изпълнители!Станишев краде, краде, и остави 6 млрд. лева резерв и пълен бюджет, като вдигаше всяка година пенсии и заплати.Нека сега да видим борецът с кражбите Боко какво направи? Искам пак с Гърция да ни сравни - вместо 14 пенсии х 700 еврака щели да вземат само 13!
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до Ех ... прехвърли коментара си до ... тъпир , а не до архар ... 242...
214
2
 
6
 
! Отговори
архар преди 12 години
5 12 ОтговориАрхар не, а тъпир..... Приятел , ти сигурно си от кликата на другаря ти Станишев и добре си си поживял през тия години , затова ги защитаваш ...Тогава просто нямаше Държава, ако си прочел доклада на STRATFOR , защото другарите крадяха тотално, затова им спряха всички проекти от ЕС и всички Еврофондове ...Вътрешният министър,ако си спомняш се договаряше с наркотрафикантите за % от бизнеса, напиваше се и пикаеше в фонтани , окрадоха парите за проекта БЕЛЕНЕ и т.н и т. н. ...
213
1
 
4
 
! Отговори
razgradski pop преди 12 години
20% скок...от 200 на 240 лева...чакай че свят ми се зави...такъв главоломен скок...по-полека трябва...
212
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоцко милиардерчето още ли не е триперясал гъзната *** на тоя ***, та постоянно си държи *** уста отворена и ръси глупости по медиите!
211
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отвратен съм от лицемерието и лъжите на Станишев.Най- подмолното , най-циничното крадене е ставало от хора на неговата партия,сега тръгнал акъл да дава?!?Др. Станишев ние ви изхвърлихме,изритахме,,пратихме ви на ***,а вие подавате глава от мръсотиите и си позволявате "акъл "да давате.
210
8
 
8
 
! Отговори
истина е преди 12 години
Колкото и да не им се вярва на ГЕРБавите, това което казва Станишев си е самата истина!!Видя се тяхната, простотия и некадърие отвсякъде. Само в две неща ги бива - крадене и лъжи!Не сме имали по-смешно правителство!
209
1
 
7
 
! Отговори
Ех преди 12 години
Архаре, Каде ги видя тия хубави години,като беше толкоз хубаво защо не е на власт и тези златни години да продължат.
208
10
 
16
 
! Отговори
Архар не, а тъпир преди 12 години
2005-та до 2009-та бяха най-добрите ни години! Съсел или гей, не знам, но Станишев, въпреки намесата на Цар и Доган се справяше в пъти по добре от тези ченгета -комунисти от ГЕРБ!Ква икономока бе, за първо тримесечие сме в рецесия, а ГЕРБавите крадът като за последно!
207
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
страх го е .че ако му вземат пенсионерите няма кой да гласува за него.
206
11
 
3
 
! Отговори
топала преди 12 години
и станишев и боко тиквата са комунистически *** и ***
205
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А да бе все едно ти не го правеше това!!!!!
204
6
 
8
 
! Отговори
батето преди 12 години
Е, сега други подкупват както вас преди....
203
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТАНИШЕВ , МАИ СИ ПРОПУСНАЛ ДА КОМЕНТИРАШ ТОЗИ ДОКЛАД ???
202
4
 
21
 
! Отговори
?????? преди 12 години
STRATFOR...Проучването й за България се отнася за периода до 2008 г. и е актуализирано до юни 2009 г. преди последните парламентарни избори....България е център за проституция, трафик на хора и наркогрупи. Организираните криминални групи са активни и влиятелни. Бизнесът често е обект на изнудване и имуществено разграбване. Също така организираната престъпност е инвазивна (проникваща) и играе голяма роля в правителството и бизнес операциите.Сигурността в пристанищата е нулева.Мафията владее портовете и ги ползва постоянно за контрабанда и други престъпления, които не се докладват и остават без противодействие.Сигурността по пътищата и железниците е отчайваща контрабандата и други престъпления не се докладват и няма противодействие. Кражбите на карго са чести, включват насилие и са значителен проблем за прекъсването на веригата на доставките. Корупцията в правителството и полицията е всеобхватна, виртуално безнаказана, част от обществото. Организираната престъпност контролира изцяло веригата за доставки. Чуждестранните компании са редовна мишена за организираната престъпност. Поне веднъж месечно те са жертва на рекет, негативни пиар кампании, физически нападения срещу компанията и нейните служители.
201
7
 
6
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 12 години
за аец белене