Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев

Държавата е в разпад, твърди лидерът на БСП
17 апр 2012 20:00,
424
Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Държавата е блокирала и е в разпад, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той обясни, че това си личи от случващото се през последните наколко седмици.

Още по темата

Като пример Станишев даде идеята на Министерство на финансите за инвестиране на средствата от Сребърния фонд.

Миналата седмица опозицията се обедини срещу решението на финансовия министър Симеон Дянков.

Представители на БСП, Синята коалиция и ДПС заявиха, че средствата от Сребърния фонд, който е основен стълб на пенсионната система, не трябва да се пипат.

Станишев припомни и острата реакция на БНБ срещу идеята на Дянков.

Миналата седмица от Българска народна банка излязоха с "безпрецедентно остра", както я определи опозицията, позиция и призоваха финансовия министър да оттегли предложението си.

Станишев днес обясни още, че правителството на ГЕРБ е изхарчило всички средства и с решението за Сребърния фонд "панически търси свеж ресурс".

Лидерът на БСП алармира, че изхарчването на Сребърния фонд ще намали опасно фискалния резерв на страната под всякакъв минимум.

Станишев определи като "подигравка" и планираното от правителството увеличение на пенсиите.

Той обърна внимание на факта, че Министерство на финансите планира да увеличи пенсиите от юли 2013 г,, точно преди изборите.

Според Станишев правителството, което по същество е отменило действието на швейцарското правило, според което пенсиите се индексират ежегодно на базата на 50% от инфлацията и 50% от ръста на осигурителния доход, изведнъж се е сетило за него.

По думите на лидера на левицата ГЕРБ се опитва да подкупи предизборно възрастните хора.

"Това е демагогия", скочи червеният лидер.

Станишев уточни още, че ако швейцарското правило се е спазвало досега, пенсиите са щели да скочат с 20% за 3 години.

Председателят на БСП заяви още, че левицата започва консултации с политически сили, сред които НДСВ и ВМРО, за организиране на подписка за референдум за АЕЦ "Белене".

Сергей Станишев обясни, че партията му се подготвя за дебатите за вота на недоверие срещу правителството заради отказа на ГЕРБ от проекта за втора атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
6
 
10
 
! Отговори
читател преди 11 години
БСП свенливо крият, че са се превърнали в соцалдемократическа партия от западноевропески тип, /е това го казват само на Запад/ защото носталгично настроените възрастни хора няма да ги разберат. Искат да седят на няколко стола, но знаем как става накрая. Не могат да се определят с електората си, има много бизнесмени там. Както казва другаря Борисов - "чантаджии". Имат своята вина за сегашното дередже. Първанов ни вкара в НАТО, Станишев разреши американски бази. Ами то за кого да гласува човек?
179
8
 
10
 
! Отговори
До283 преди 11 години
Много доже си закъснял! Колкото повече КОМУНОИДА изчезнат от България, толкова по-добре! Марш в цивилизована Европа или Америка да се научиш да работиш, а не само ДА КРАДЕШ! КЪШ, КРАДЕЦО!!!
178
2
 
9
 
! Отговори
до DAD и не само ... преди 11 години
Определено много къса памет има народа :)
177
9
 
7
 
! Отговори
Dad преди 11 години
Ето защо политиката в *** съвсем се омаскари и почти няма значение за кой подлец ще се гласува. Нима БС(К)П забравиха как пуснаха по 120лв бонус на пенсионерите 6 месеца преди изборите, Масларката наду и пенсията 2 месеца предизборно ?!?!
176
4
 
7
 
! Отговори
micki преди 11 години
Ako BG se raspadne, ne vinoven Borisov, asi vinoven ti i zqlata mafia okolo tebe.
175
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жорка, смяташ ли, че Станишев или Първанов ще върнат това ???Нещата се промениха коренно. Всички имаме тези спомени, но са само спомени ....Така че да видим какво може да направим занапред. А това зависи от всеки от нас. и то не като се чудим как да оплюем всичко около нас. Само защото нещо от него не на кефи ...
174
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mrusni 4erveni demagozi i prostaci,dolni kradci
173
8
 
14
 
! Отговори
жорката преди 11 години
Много елементарна мисъл. Не съм за комунистите , но 45 години българите са създавали блага, които за няколко години се приватизираха и отидоха в джобовете на мутрите. Аз съм от поколението, което помни, че до 89г нямаше проблеми да изучиш детето си в училище, университет, да си платиш парното и тока. Водата се плащаше веднъж в годината 2-3лв. Какво спечели обикновения човек - липса на възможности да учи, работи , живее що годе човешки. Да не говорим за медицинското обслужване.
172
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кажи ми как точно Боко се справи с Ахмед? Верно бутна му барбекюто за 10000 EUR, и остави парите на държавата в банката на доган и му осигури 10 милиона ЕУР лихви? Така ли се преборихте с доганя? А със тройната коалиция как точно се сборихте? Айде че не ми се приказва с *** като тебе.
171
2
 
5
 
! Отговори
:P преди 11 години
Ехооооооо да не ви свърши работното Време ??? Или си изпълнихте нормата за "Драскане" за деня. Или може би са ви отрязали надбавките за нощен труд ???
170
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаете ли, че голяма част от българските пенсионери живеят с малко над две евро на ден, че минималната заплата е малко над 6 евро на ден, като по-голямата част от работещите получават не повече от 10 евро на ден? Да и това е държава членка на Европейският съюз. Че една голяма част от населението, поради етническият си произход и липсата на каквато и да е адекватна политика е оставено да затъне в мизерия, неграмотност и тотална безперспективност. Тази част от населението живее при условия които надали са били характерни и за живота през 18 век, но не само това, тази част от населението става все по-голяма като численост с което проблема относно бъдещото икономическо състояние на България се явява с все по-тъмни краски.
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И к'во от това ???
168
8
 
6
 
! Отговори
мишки преди 11 години
АТАКА е единствената политическа партия, което не търгува с гласове - ФАКТ! Яжте се ГЕРБ-ерасти, БСПедали, СДСсадисти Ку(р)невисти, да живее българската идентичност, смърт за ***!
167
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждали ли сте червен съсел на моторетка?!
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата и гоце ,утре сигурно ще са в Паламара под зоркият поглед на златев.Пред материало се правят на врагове.
165
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Присмяла се руската на мутрата Боко.
164
3
 
6
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Абе смотани драскачи, щом и на СТРАНДЖАТА посегнахте :))))) Все едно не му знаем позицията от другите коментари ....Прости момчета :))... Лошо обучение са ви спретнали дугари, лошо .... :))
163
0
 
6
 
! Отговори
Велосипедите са в преди 11 години
паника . Опитват се да им присвоят електората .
162
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагли и безсрамни, както винаги до сега. Дошли на власт на 9.Х.44 г. с помощта на щиковете на една чужда армия, най-некадърната и лумпенизирана част на българското общество, избили цвета на нацията в лагерите Белене, Скравена, Ловеч, както и хиляди без съд и присъда. Такива като Първанов агент Гоце, Станишев, БКП/БСП и мутантите им, ДС, след 45 год. комунизъм + 20 год посткомунизъм, с вродения си инстинкт на крадци и пладнешки разбойници ограбили държавата след т.нар. Промяна, днешните милионери и милиардери, довели народа до просешка тояга. Днес представящи се за защитници на бедните и онеправданите, за спасители на нацията, насочили цялата си дейност към саботиране демократичното развитие на България. Жалки ***, нещастието на България. Кой би гласувал за рушителите на България!
161
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За последните 20 години има двама злодеи, които са направили най-страшните злини в България. Това са Андрей Луканов, който окраде сума пари, пишеше отвратителните си сценарии, заобиколен от агенти, и Георги Първанов, който е зловещ комунист Той непрекъснато създава около себе си общности, които пречат на демокрацията. A СЪСЕЛА СИ Е *** НА КОНЦИ! Не си заслужава ВЪОБЩЕ внимание)))))))