Проверката е висша форма на доверие, обясни Павлова

Лот 2 и Лот 3 на "Тракия" ще бъдат пуснати до 1 юли
Обновена: 17 апр 2012 10:58 | 17 апр 2012 10:55,
83
Проверката е висша форма на доверие, обясни Павлова
Павлова инспектира магистрала Тракия. Снимка: БТА

Лот 2 и Лот 3 на магистрала "Тракия" най-вероятно ще бъдат пуснати до 1 юли, заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Павлова обясни, че и тя, а и изпълнителите са оптимисти за пускането на отсечките.

Тя обаче беше категорична, че няма да се правят никакви компромиси с качеството за сметка на срока.

По думите й контролът върху строителството ще бъде още по-затегнат. "Проверката е висша форма на доверие", обясни Павлова.

За проблемите, които бяха открити при внезапната проверка на 11 април на магистрала "Тракия", министърът коментира, че важното било, че се откриват сега и има време те да бъдат отстранени.

Още по темата

Тя обясни, че всички ремонти ще бъдат извършени за сметка на строителите.

Лиляна Павлова обяви, че най-много забележки има по Лот 3, но не за самата магистрала, а за пътния възел на Нова Загора.

Тя обясни, че това се е случило, защото съоръжението било пуснато предсрочно, за да могат хората да се придвижват по-лесно.

Лот 4 на магистралата пък бил най-голямото предизвикателство, защото там имало влажни почви.

Павлова уточни, че там се правят 200 проби на ден, за да е сигурно качеството на строителството.

Строителният министър заяви още, че в големите български градове ще започне и разяснителна кампания за санирането.

По думите й е важно да се каже, че програмата за обновяване на сградите включва пълен ремонт – саниране, ремонт на покривите, подмяна на щранговете, реновиране на общите части и подмяна на електрическата система, както и други ремонти.

Изискванията са сградите да са проектирани преди 1999 година. По думите на Павлова по програмата ще бъдат поети 50% от средствата за ремонт на сграда, независимо каква е общата сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
1
 
! Отговори
Око да види преди 11 години
Е как може да проверява госпожата нещо, което не е правила? И каква ще да е тази проверка? Ааа каквото й кажат - това ще да е и за това сме на това дередже. Миленчо Велчев сделки прави? А Павлова строи?
45
7
 
6
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
оптимист,мн си кух.Никаква магистрала не са направили Гроб,излез от София и тръгни по морето-минаваш по повърхността на Луната,нашите магистрали са с по едно платно за отиване и връщане,това даже го няма и по селата в Западна Европа.Пак популистки глупости
44
7
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Неграмотността на комуняра не знае граници и се предава явно гентично... все пак Червенат армия издигна на власт социалните *** и *** на България... сега се радваме на поколението им... отделно 200 порби значи на всеки 7.2 минути... или ако смятаме 8 часов работен ден - на всеки 2.4 минути.... отделно вече сме 2012... бях до морето и нямаше магистрала... подчертвам за тези дето не са ходили НЯМА МАГИСТРАЛА КАКТО НИ СЕ ОБЕЩАВАШЕ...
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доверяй но проверяй - Сталин, иначе качеството е ясно и с проверки и без ремонтите ще почнат до 1 година както става на Люлин, на първия мост откъм Перник вече се сваля асфалта в крайното платно и почват да преасфалтират , като са се маскирали все едно монтират осветление, умрях да се смея. Това обаче се плаща допълнително, ремонта ще мине покрай допълнителното осветление , така ще е и на Тракия, Струма , и Марица, изобщо където пипне герберска ръчичка само кражби и скапано качество.
42
4
 
5
 
! Отговори
Калинка преди 11 години
На снимката: Калинка, обградена от Калинки!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
У БГ нищо не може да се направи като хората, защото като се върнат парите на тези който са ти ги дали и едва ти стигат за заплати, камо ли за качествени матеряли!!!!
40
3
 
2
 
! Отговори
sandman преди 11 години
Изказване на изуст. Не коментирам Инжстрой, но на Хидрострой цените са повече от ниски, а вътрешният контрол за качество е много по-строг от външния!
39
3
 
4
 
! Отговори
pege преди 11 години
явно не всичко е наред за да търсим оправдание за непрекъснатите проверки. Може би след това глобалното затопляне юе е виновно за дефектите по пътя. Другарко трябва партиен секретар да сложите там и всичко ще е наред
38
2
 
7
 
! Отговори
кара колю преди 11 години
Това е децата на другарите,правят демокрация! Как мило звучи-проверката е ...Какъвто индивида ,такава и мисълта му.Да живеят всички ,бкп-та по земните кълбета!
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2013 Pavlova moje i Pravitelstvoto da oglavi,ama vie si revete,de.
36
1
 
1
 
! Отговори
ало, ало преди 11 години
Падам да се хиля. Нали имаше за щастливите народи хахах "Правда", 22 ноября 1935 г. "Животът е станал по-добър, другари. Животът е станал по-весел. А когато се живее весело, работата спори. Оттук и високите норми на изработеното. Оттук, героите и героините на труда. В това, преди всичко, се корени стахановското движение. Ако у нас беше криза, ако у нас имаше безработица - бичът на работническата класа, ако у нас се живееше лошо, грозно, тъжно, то нямаше да има никакво стахановско движение."
35
5
 
7
 
! Отговори
няма свестни пътища преди 11 години
В България няма свестни пътища. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
34
2
 
8
 
! Отговори
Ленин преди 11 години
...."ПРОВЕРКАТА Е ВИСША ФОРМА НА ДОВЕРИЕ"... Другарят Ленин може да спи спокойно- никой не е забравен, нищо не е забравено. С комунистическите л;озунги ще построим демокрацията и ще цъфне пазарната ни икономика.
33
4
 
4
 
! Отговори
versau преди 11 години
Тая *** да си взема багажеца и.... от където е дошла..... Б@ ти физиономията и простотията....
32
3
 
17
 
! Отговори
men преди 11 години
достойна внучка на дяда си. потомствена комунистка цитираща сталин. слава слава. бий комунистите бойко. мъка мъка мъка. добре че сме такива страхливи *** иначе прасето да беше направено на шунка до сега.
31
5
 
12
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Аз винаги имам един важен въпрос:- Кой ще проверява ПРОВЕРЯВАЩИТЕ?????
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Chok güzel moma,achkolsun brei,vui vui...Iskam te Lile mome .
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жо Павлова, кога ще проверите качеството на работа и цените на варненските "Хидрострой" и "Инжстрой" , или Варна и *** са тема табу ???
28
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка Павлова!!!!Бойко каза,че през 2012 ще ходим на море по магистрала.Ето юни дойде и излизам отпуска и искам да ходя на море по магистрала.Какъв юли ми разправя тая?И какви лотове?Има ли магистрала или не?А за санирането ок,ама 100 % да го плати държавата,щом иска саниране.Иначе ОСТАВКА на цялото правителство!!!!Гърците,че уж са на заем и им дадоха по 200 евро на всеки пенсионер и по една заплата на безработен,а тези нашите нито магистрала направиха нито ни санираха безплатно.ОСТАВКА!!!!
27
2
 
13
 
! Отговори
До софиянци преди 11 години
Брейиии много софиянци се показаха след велик ден.Господа софиянци,не е важно какъв си от къде си и каква вяра изповядваш,важен е манталитета и възпитанието които си усвоил във времето.Като гледам вашето,вие сте си *** отстояващи принципа "нашето си е наше,чуждото е общо".Интересно ми е като ходите на море и то ли е ваше или е пък на хората които живеят там?Пази боже сляпо да прогледа-предполагам,че като интелигентни софиянци,знаете кой го е казал.