Проверката е висша форма на доверие, обясни Павлова

Лот 2 и Лот 3 на "Тракия" ще бъдат пуснати до 1 юли
Обновена: 17 апр 2012 10:58 | 17 апр 2012 10:55,
83
Проверката е висша форма на доверие, обясни Павлова
Павлова инспектира магистрала Тракия. Снимка: БТА

Лот 2 и Лот 3 на магистрала "Тракия" най-вероятно ще бъдат пуснати до 1 юли, заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Павлова обясни, че и тя, а и изпълнителите са оптимисти за пускането на отсечките.

Тя обаче беше категорична, че няма да се правят никакви компромиси с качеството за сметка на срока.

По думите й контролът върху строителството ще бъде още по-затегнат. "Проверката е висша форма на доверие", обясни Павлова.

За проблемите, които бяха открити при внезапната проверка на 11 април на магистрала "Тракия", министърът коментира, че важното било, че се откриват сега и има време те да бъдат отстранени.

Още по темата

Тя обясни, че всички ремонти ще бъдат извършени за сметка на строителите.

Лиляна Павлова обяви, че най-много забележки има по Лот 3, но не за самата магистрала, а за пътния възел на Нова Загора.

Тя обясни, че това се е случило, защото съоръжението било пуснато предсрочно, за да могат хората да се придвижват по-лесно.

Лот 4 на магистралата пък бил най-голямото предизвикателство, защото там имало влажни почви.

Павлова уточни, че там се правят 200 проби на ден, за да е сигурно качеството на строителството.

Строителният министър заяви още, че в големите български градове ще започне и разяснителна кампания за санирането.

По думите й е важно да се каже, че програмата за обновяване на сградите включва пълен ремонт – саниране, ремонт на покривите, подмяна на щранговете, реновиране на общите части и подмяна на електрическата система, както и други ремонти.

Изискванията са сградите да са проектирани преди 1999 година. По думите на Павлова по програмата ще бъдат поети 50% от средствата за ремонт на сграда, независимо каква е общата сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е и че се проверява някой, на когото нямаш доверие или те е подвел.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е. Затова и хората ще я проверят тази магистрала и тогава евентуално ще ти повярват Лилянке
24
2
 
9
 
! Отговори
ало, ало преди 12 години
Знае ли кого цитира госпожата :). Айде да добавим: "Говорят, что невозможно коммунистам, особенно же рабочим коммунистам-хозяйственникам, овладеть химическими формулами и вообще техническими знаниями. Это неверно, товарищи. Нет в мире таких крепостей, которых не могли бы взять трудящиеся, большевики."
23
5
 
24
 
! Отговори
pool преди 12 години
Всичко им е такова на герберите!! Бързаха с метрото..вече в Младост и Мусагеница,таваните текат! "новия" участък от магистралата пропадна още преди да е отворен... магистрала Люлин вече е с дупки,просто нямам думи!!! Нямало да има компромис с качеството!!! Лъжат като дърти ***
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
doverieto 4iato vissha forma e proverkata si e 4ist stalinizammas-nistr Pavlova sho ne si proveris kakvo ti e syptnoshenietyo mas / mozak
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Тя обаче беше категорична, че няма да се правят никакви компромиси с качеството за сметка на срока."Тази лъже.Знам със сигурност,че зимата са ги карали да полагат настилката при температури,които са около нулата.Няма как да няма компромис с качеството.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда, "доверяй, но проверяй" , чий цитат беше ?
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не е проверявал Павлова от ГЕРБ за нейните бонуси, а по кила и кантар Лила бие по затлъстяване вече и Фидосова и Борисов от ГЕРБ.
18
3
 
23
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 12 години
До потомствения Софффиянец:Работя в Лозенец, където живеете много такива поТомстфени Соффиянци.Моля научете се да си чистите след като разхождате кучетата си, че е нещо страшно по третоарите и пътя. Толкова много кучешки л**** няма и на село ;)
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
11Пропускаш нещо.Селяци имаше и по празниците.Дошли "на гости" при селяците роднини.Имаше и трафик макар и не като през работните дни но беше значителен за толкова почивни дни.Така че няма спасение от селяците.
16
3
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
До софиянец: Наистина,най...мръсният въздух е в столицата.Съжалявам за децата,които се раждат и растат там,обречени от безмислената и луда българска икономическа действителност.София е на път да стане град-държава,неспособна да се грижи за България.Изходът е-да бъде свален статутът й на...столица и тя,вгледана в...пъпа си,да върви напред.
15
13
 
7
 
! Отговори
ДО СОФИЯНКАТА - 7 преди 12 години
....Скъпа Софиянке..... Щом имаш желание ходи си на село и живей на тишина и спокойствие :) Никой НЕ те спира :) Обаче аз съм роден в този град.... в квартал Лозенец.... потомствен софиянец съм.... и НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ да се изнасям защото нагли,нахални и най често и простовати "***" завзеха София в последните години !!!!! Защото същите тези подбиха и заплати и работни места.... Вече го гледам навсякъде "новоизпечените софиянци".... Парвенюта разни личащи си отдалеч що за стока са.... :) :)
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Проверката е висша форма на доверие"!За целта Лилито и Фидоската ще ги изтъркалят по лотаве 2 и 3 и ако трасето издържи и не се огъне обекта ще бъде приет!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нема улици дупки и кал кат на село, там се забодоха *** земаха кредити и напълниха джебовете на строителните птредприемачи, себестойност акт 16 ЕУР 300, продажна цена ЕУР 1000 била добра инвестиция, баси ***
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са комунистите виновни, а демократите са вече ВИНОВНИ. От 23 години комунистите нямат власт по конституция и закон. За магистралите е същото - основна вина за безогледното застрояване, съсипването на природата и разрушаването на историческите паметници имат ДЕМОКРАТИТЕ след 1989 г.
11
16
 
9
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 12 години
Червените г*вна пак започнаха да плюят...Ако на 1 Юли наистина открият тези лот-ове, ще се пътува доста по-спокойно до морето.
10
13
 
6
 
! Отговори
Софиянецът 2 преди 12 години
Като гледам колко "минусчета" събрах за отрицателно време май доста "селяндурчета" доприпкали в София за да си "оправят живота" и да не "копат" на село съм засегнал а?!?..... :) :) :) Извинете ме скъпи селски пръчлета че някой ви казва ИСТИНАТА каквато е а НЕ ви лицемерничи и лъже в очите както вероятно правят шефовете ви ( Вероятно и те са от вашето село де.... :)... ) и както правят родните ни политици.... :) :) :) :) :)
9
5
 
23
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Егати държавата, щом това недоразумение й е строителен министър! Падение във всички посоки...
8
5
 
4
 
! Отговори
онзи преди 12 години
е..ти комунистическото изчадие. посредственост...посредственост и простотия.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
верно у софето беше супер, *** дет си накупиха апартаментчета у манастирките ливади, малинова долина, витоша се "ПРЕСТИЖНИ КВАРТАЛИ" се изнесоха на село да ядат домашно и да напълнят багажниците. баси спокойствието. таа е баси готиното гадже, мноо е яка.пишем на селски за да ви лесно да ме четете