Думите на Борисов се превърнаха в дела!

Премиерът на Молдова хвали нашия министър-председател
19 апр 2012 13:20,
83
Думите на Борисов се превърнаха в дела!
Владимир Филат с Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът на Молдова Владимир Филат, който е на официално посещение у нас,  благодари на
правителството на България и на българския народ за безусловната подкрепа, която винаги са оказвали на Молдова.

„България разполага с богат опит в годините по отношение на европейската интеграция и този опит е много важен за нас“, отбеляза гостът.

Той припомни, че още в началото на мандата му като премиер е имал възможността да се среща с министър-председателя Борисов на различни международни форуми.

„Много добре помня посланията, които той пращаше към европейските партньори - неща, които се отнасят до реформите, до бюджетния дефицит и до ангажиментите, които той е поемал. От дистанцията на две и половина години всички негови заявления се превърнаха в действия и заради това смятам, че България представлява добър пример за всички“, заяви Филат.

Той благодари лично и на премиера Бойко Борисов за подкрепата както на Молдова, така и на страните от региона.

„Горд съм, че в лицето на Бойко Борисов имам един много добър приятел“, каза в заключение Владимир Филат.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза от своя страна, че България подкрепя Молдова и в ЕНП, и в Европейския съвет, но те сами са постигнали намаляване на бюджетния дефицит на 2,4 на сто, а от 25 глави, 23 вече са затворени.

„Те много уверено вървят по пътя на европейската интеграция и се надявам, че обществото на Молдова ще подкрепя усилията на премиера в стремежа му да отведе страната в голямото европейско семейство“, каза Борисов.

Той благодари на госта си за това, което се прави в Тараклийския район, и за поетия ангажимент Тараклийският
университет да стане регионален.

Министър-председателят се спря и на темата за интерконекторните връзки и за възможностите за енергийна диверсификация, която е била обсъдена на двустранната среща. По думите му българският министър на икономиката, енергетиката и туризма е в Дания, като основна тема на разговорите там е Южният газов коридор.

Бойко Борисов отбеляза също възможността българският бизнес да бъде по активен в отношенията си с молдовския, тъй като Молдова не плаща мита през свободните си зони и ако от България се изнасят полуфабрикати, те влизат в бившите съветски републики без мита.

Споразумение за сътрудничество при бедствия между България и Молдова бе подписано днес в присъствието на премиерите на двете страни Бойко Борисов и Владимир Филат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
28
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
ББ-пенсионеро убиец,гонител на млади хора .Опразни държавата останаха само крдците гербави.Евтаназия на пенсионерите и реши финансовата и икономическа криза ,тогава и ЕС ще го пховли а той ще се дуе дуе докато го издухат.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TAP4O TOVA VAV VARVARA SEDI OT 6 GODINI TAKA SEGA SHTE GO SABORQT I SHTE NAPRAVQT NESHTO DRUGO NA NQKOI PODSTAVEN NA BORISOV 4OVEK I BEZ TOVA VSI4KO OT VARVARA NADOLO E NA SOFIQNCI AMA STE MI TAPI4KI I PROSTI TUK NQMA GERB VSI4KI SA OT BKP OT VREME UNO
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
целта беше като Жан Виденов да скапат всичко и да развихрят хиперинфлация, за да ограбят спестяванията на хората. Ама и за това не стават. Липсва втория етаж. Там е празна тишина итук - там някой бръмбар.
22
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подсъдимият по делото Килърите" Васил Костов - Кеца разказва за среща в София между Бойко Борисов, Бай Миле и Сретан Йосич, предава БНР.Кеца разказа за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Бай Миле. Лично присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те говорили как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин
21
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ СЕ ГОРДЕЯ С НАШИЯ пРЕМИЕР!
20
17
 
2
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Е да аз също си го хваля нашият министар човек на долото е това си е факт браво!!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
moje li da si tolkova prost ami neznam koi e nai 4ervenata MISHKA OT VSI4KI MAI TOZI NA SNIMKATA .AMA TQ PROSTOTIQTA NE HODI PO GORATA .KOI E BIVSHIQ OHRANITEL NA JIVKOV MOJE BI TI N???? AMA SI TOLKOVA TAP I BEZ DA TE POZNAVAM NALI SE SESHTATE NA VSI4KITE KOITO SEGA SA NA VLAST TQHNITE SA BILI V BKP NA MNOGO SERIZONI POSTOVE E KAJHETE MI KOI KAKAV E ??/KOMUNIZMA PRODALJAVA QKO S PARTIQTA GERB INTERESUVAITE SE BE HORA RODITELITE IM KAKVI SA BILI .V JIVOTA NQMA SLU4AINI NESHTA
18
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ СЕ ГОРДЕЯ С НАШИЯ ПРЕМИЕР!
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И премиерът на Молдова се оказа ГЕРБаджия!!!1
16
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Думите на Борисов се превърнаха в дела!"ТАКА Е! КАЗА, ЧЕ ЩЕ СЪБАРЯ ХОТЕЛИТЕ ПО МОРЕТО И ЕТО ДНЕС ВЕЧЕ ГИ ПОЧНАХА ВЪВ ВАРВАРА, А КОМУНИСТИТЕ ВЗЕЛИ ПАРИТЕ НА ХОРАТА И СЕГА ТРЯБВА ДА ГИ ВРЪЩАТ, ЩОТО СО СТРОИЛИ В ПАРК НА НЕЗАКОННО МЯСТО.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питам: Защо МВР скри, че на 14 април бе застрелян наркодилър с 6 куршума?
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха така. И от Тринидад и Тобаго могат да го похвалят (само ако са много по-зле от нас) Иначе големите май не го хвалят вече. Може и шамарчетата да започнат скоро
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само дето Молдова скоро ще е в историята като самостоятелна държава.Външната ни политика както винаги е "изключително перспективна"
12
30
 
11
 
! Отговори
vini преди 12 години
Браво Борисов на прав път сте.Успех.
11
7
 
21
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Да силовите и лихварските групировки вече наистина управляват България
10
7
 
24
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
Премиерът на Молдова хвали нашия министър-председател...КОЛКУ ША *** ФАЛИ ТОЯ:ПОВЕЧИ *** БАРЕКОФ ЛИ???ПОВЕЧИ *** МЕДИИТЕ НА ДИЛЯН ПЕЕФСКИ ЛИ???НЕМИСЛЯ...ЗА ТОВА ДЕТУ НЕ *** ФАЛИ ПОВЕЧЕ *** ГОРЕНАПИСАНИТЕ, Е ВИНОВЕН СТАНИШЕФКОНГРАЧУЛЕЙШЪН
9
14
 
0
 
! Отговори
krimena st zag преди 12 години
BOIKO BO. e KOLOSen TITAN i idin unikalen ATLAS faf osloviata na BG-politi4eskiad nibosklon ......Toi fsia4eski saomia da rigolira Bg-politikata i da ga usavremeni puhodiashto i sas ,,jiliazna desnitza,,..Boiko e idin Bg-variant na OTTO von BISMARCK ili giniral DE GOAL...pritijava i sexapeal,no e majestven i virilen mashkar.....
8
9
 
26
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
Думите на Борисов се превърнаха в дела!КАЗАХ ВЧЕРА:УТРЕ СА АКАМ......ЕТУ ДНЕС СА ИС.р.АХ ОЩЕ СУТРИНТАКАЗАХ ПРЕДИ ОБЕД:ДНЕС ША ПИКАМ......ЕТУ *** ПАК У КУЛЗЕТАКОНГРАЧУЛЕЙШЪН
7
5
 
29
 
! Отговори
Time преди 12 години
Не случайно е най-влиятелната личност в ....."Млечният път"
6
35
 
9
 
! Отговори
N преди 12 години
Ей мишки червени прости малко остава,щото и вие сте на изчезване.То на хората ако не им беше дошло до гуша от комунистите нямаше да ги махнат от властта.Жалко обаче че има такива *** като вас,дето им плащат да пишат такива коментари.*** смотани.