Думите на Борисов се превърнаха в дела!

Премиерът на Молдова хвали нашия министър-председател
19 апр 2012 13:20,
83
Думите на Борисов се превърнаха в дела!
Владимир Филат с Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът на Молдова Владимир Филат, който е на официално посещение у нас,  благодари на
правителството на България и на българския народ за безусловната подкрепа, която винаги са оказвали на Молдова.

„България разполага с богат опит в годините по отношение на европейската интеграция и този опит е много важен за нас“, отбеляза гостът.

Той припомни, че още в началото на мандата му като премиер е имал възможността да се среща с министър-председателя Борисов на различни международни форуми.

„Много добре помня посланията, които той пращаше към европейските партньори - неща, които се отнасят до реформите, до бюджетния дефицит и до ангажиментите, които той е поемал. От дистанцията на две и половина години всички негови заявления се превърнаха в действия и заради това смятам, че България представлява добър пример за всички“, заяви Филат.

Той благодари лично и на премиера Бойко Борисов за подкрепата както на Молдова, така и на страните от региона.

„Горд съм, че в лицето на Бойко Борисов имам един много добър приятел“, каза в заключение Владимир Филат.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза от своя страна, че България подкрепя Молдова и в ЕНП, и в Европейския съвет, но те сами са постигнали намаляване на бюджетния дефицит на 2,4 на сто, а от 25 глави, 23 вече са затворени.

„Те много уверено вървят по пътя на европейската интеграция и се надявам, че обществото на Молдова ще подкрепя усилията на премиера в стремежа му да отведе страната в голямото европейско семейство“, каза Борисов.

Той благодари на госта си за това, което се прави в Тараклийския район, и за поетия ангажимент Тараклийският
университет да стане регионален.

Министър-председателят се спря и на темата за интерконекторните връзки и за възможностите за енергийна диверсификация, която е била обсъдена на двустранната среща. По думите му българският министър на икономиката, енергетиката и туризма е в Дания, като основна тема на разговорите там е Южният газов коридор.

Бойко Борисов отбеляза също възможността българският бизнес да бъде по активен в отношенията си с молдовския, тъй като Молдова не плаща мита през свободните си зони и ако от България се изнасят полуфабрикати, те влизат в бившите съветски републики без мита.

Споразумение за сътрудничество при бедствия между България и Молдова бе подписано днес в присъствието на премиерите на двете страни Бойко Борисов и Владимир Филат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...С МОЛДОВА БАЦЕ БАРИСОФ ПРАИ ИНАТ НА ПУТИН...ХИХИ ЗАРАДИ ПРИДНЕСТРОВИЕТО...!
64
0
 
3
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Що не ни похвали Европейския съюз, а ни хвалят само другите индианци на нашия хал!!!
63
1
 
6
 
! Отговори
Мамалигар преди 12 години
Горд съм, че в лицето на Бойко Борисов имам един много добър приятел, каза в заключение Владимир Филат. !!! Този мамалигар Филат да попита българският народ колко са горди ,че имат такава Тиква за примиер ,ама кво да се прави материала ,материала го избра.
62
0
 
8
 
! Отговори
Станчо преди 12 години
Те Молдова цъфнали,че вързали ами взели и хвалят. То където е била наша делегация на посещение все ни хвалят,все ни величаят,все мечтаят за такива министри и накрая едно голямо нищо? Италия инвестира в Сърбия 1 милиард евра, а къде сме ние като държава- пример за бизнес и инвестиции?
61
2
 
18
 
! Отговори
Странджата-гей преди 12 години
Мачкай Бойко - мачкай бизнеса, пенсионерите, майките, образованието, науката, здравеопазването. Тая държава докато не се затрие, няма да имаме оправия.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KAKTO E IZVESTNO MOZUKA OT BANKQ ISKA DA SI KUPI VTORI MANDAT. DOSTA PARI4KI OKRADE I MOJE DA ZADELI NEKOLKOSTOTIN MILIONA ZA DA KUPUVA. *** VE4E SA QSNI, 6TE GI KUPI.NO KAKUV 6TE E REZULTATA. EDNA MURTVA BULGARIQ S EDIN IZMISLEN PREMIER NA KOGOTO LIZA4I OT DOLNA KLASA CELUVAT ZADNIKA ZA DA IM PODHVURLI PAR4E OT TORTATA. A BEDNOSTTA, OT4AQNIETO I RAZRUHATA 6TE SA PULNI. KAKVO NAPRAVI SRE6TU MONOPPLITE NA GORIVATA, HHRANITE, LEKARSTVATA,TOKA I PARNOTO? EDNO GOLQMO NI6TO. ISKATE LI GO PAK?
59
6
 
14
 
! Отговори
българин преди 12 години
Леле, колко се самодоволни, че ни хвалят... и то кой?... едно по изостанала и забравена държава от нашана. То си по скоро за срам от колкото за хвалба бе Боко! Ей знаех си че си ***, ама пък чак толкова ....!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Филат е едно румънско ***, бленуващо за Велика Румъния. След прилапването на Молдова Румъния ще се върне към отколешната си мечта - Южна Добружа.
57
0
 
14
 
! Отговори
Joe преди 12 години
в момента съм в Кишинев, за пръв път посещавам Молдова, доста по зле от нас са си тук.. дано президента им да не се вслушва много в Бойко, че ще им се разкаже играта на молдовците
56
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов може да е ценен източник на опит за всеки решил да затрие собствената си страна.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"България разполага с богат опит в годините по отношение на европейската интеграция "Дипломатическо лицемерие. Наверно си мисли - Добре, че не сме като вас. Да пита хората какво им струва тоя опит.
54
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 49Наистина е прав Д. Камеран за мизерията в която живее по-голяма част от населението ни, но за сегашното мизерно положение не е виновен Борисов, както се мъчат някои червените писачи да манипулират хората, а виновна е комунистическата власт от 45 г. през която тотално се отделихме от цивилизования демократичен свят, а когато на 10.11. 1989г. празнувахме падането на комунизма и си мислихме, че демокрацията ще дойде най-после и в нашата страна се оказа че всичко е един блъф на комунистите от БКП и Държавна сигурност, който за последните 20 години успяха да приватизират т.е. да прилапат всичко държавно, което носеше пари и сега същите комунисти вече като новоизлюпени червени капиталисти станаха милионери, а някои и милиардери и всичко това за сметка на бедния ни народ, който продължава да се бори за оцеляването си! Така, че господа комунисти престанета да четете Евангелието като Дявола! Засрамете се и си посипете *** кратуни с пепел и спрете да лъжете и заблуждавате хората!
53
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
59 да не се радваш когато Уорлик го хвали.Похвала от бившите съветски републики е далеч по добре от САЩ - лицемерно.
52
6
 
2
 
! Отговори
do 49 преди 12 години
Дейвид Камерън, никога не го е казвал това. Тази и доста други измислени статии обикаляха из интернет пространството, но не смятах, че има толкова глупави хора да и повярват... Евала!
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напоследък бай Бойко е заприличал на селски чичка !И го хвалят само от бившите Съветски републики, а в Европа не искат и да чуят за него и Плевенлиев.Защо ли е така ?Дали ще видим Шенген когато селски *** са начело на държавата?
50
8
 
2
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
#59, То пък англичаните са цъфнали - мързеливи и ***, глупави и надменни. Като са все за пример, ние българите ли им опожарихме столицата? Да погледне собствената сидържава, и тогава да говори!
49
1
 
14
 
! Отговори
ii преди 12 години
След 3 години рязане на лентички ... имаме нещо реално построено??
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Основния износ на Молдова са -проститутките Това не е държава ,там и да те хвалят и да те плюят е все тази .
47
2
 
20
 
! Отговори
Bace do 41-вия преди 12 години
Колега явно много бързо забравяте че наш Боко вися пред вратата с наща делегация на новоизлюпеният премиер на Тунис . С него който не е пожелал той не се е подиграл . Само в Бг още си го търпим път да му правим че пусто намерили се на *** бронирана кола да му купят като щур да кара . След последната измама с селището ПЕРЛА едвали нормален човек и колиба ще иска да си купи у нас ! Камоли нормална инвестиция да направи завод да одкрие е освен ако не е кюрдин или талибан .
46
8
 
23
 
! Отговори
... преди 12 години
Егати дребнавите игри...Герб вече са наистина отчаяни щом се опитват чрез такива номера да замажат очите на хората.Започвам да си мисля, че при бсп беше по-добре...