Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие
Обновена: 19 апр 2012 14:37 | 19 апр 2012 14:31,
207
Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота
Сидеров обърна гръб на Станишев. Снимка: Impact Press Group

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие, иницииран заради спирането на АЕЦ "Белене". Това обяви лидерът на националистите Волен Сидеров на специална пресконференция.

„Аз лично бях против играта на БСП, но се съгласих на подписката за вота с идеята, че ще направим и подписка за референдум за АЕЦ "Белене", но БСП бяха некоректни. Те развиват PR акция, с която представят идеята за референдум като своя“, мотивира промяната в позицията си Волен Сидеров.

Оттеглянето на подписите от вота на недоверие става със заявление на всеки един от подписалите се депутати. Заявленията ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Според "Атака" при това положение процедура по вот на недоверие не може да се проведе.

На 6 април Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Още по темата
Социалистите тогава успяха да съберат нужните подписи, за да бъде внесен вотът с подкрепата на националистите.

Под искането за недоверие се подписаха 39 депутати от БСП, независимият Георги Терзийски и 8 от 10-те депутати от групата на "Атака". Огнян Стоичков и Николай Пехливанов тогава отказаха да го подкрепят.

„Така се анулира и самата подписка за вота, тъй като с оттеглянето на депутатите от "Атака" няма необходимият брой подписи - 48“, коментира днес зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов. Той уточни, че това тълкуване е на "Атака" и не е консултирано с правната дирекция на Народното събрание.

Волен Сидеров е категоричен, че не е имало натиск от ГЕРБ "Атака" да оттегли подкрепата си за вота на недоверие.

Той посочи, че "Атака" ще продължи да действа, за да се направи допитване за "Белене", и че според него трябва да има по-широка инициатива.

„Така или иначе, вотът няма да мине, а е просто PR акция на БСП“, коментира лидерът на "Атака".  Според него не ставало въпрос за ревност и засегнато честолюбие, но все пак трябвало да има някаква коректност.

Депутатът от "Атака" Огнян Стоичков, който също присъства на пресконференцията, потвърди пак, че въпросът за напускането му на групата никога не е стоял.

Той се мотивира, че не е сложил подписа си, тъй като е юридически нонсенс да се иска вот на недоверие за решение на парламента, каквото всъщност е спирането на проекта "АЕЦ "Белене". Освен това според него от БСП нямат право да бъдат съдници специално за енергийната политика.

Дебатите по вота на недоверие трябва да се състоят на 23 април, а на следващия ден да бъде гласуването в пленарната зала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
3
 
! Отговори
KIKO преди 11 години
CIDEROV NAIBA CTANISEV !!!
166
2
 
4
 
! Отговори
az преди 11 години
Сидеров се извъртя ? Нечувано !!! Това и да го видя няма да го повярвам! Все едно ББ да се отменте от думите си ?!?
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов яхна Сидеров. Да се готви Доган.
164
1
 
6
 
! Отговори
ТТТ преди 11 години
Явно Б.Б. е гепил много яко за топките *** мъжка *** от Атака! С тези отработени орални упражнения Воленчо се е заддръстил страшно! - но в края на краищата всеки каприз игяволък се заплаща!!!
163
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
шъ съ извърти, я ! Зад него е СерГЕЯ !
162
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво само така Волене!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
161
4
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
до 181О-о, Воленчо хич не е луд (за разлика от поддръжниците си)!Разправят, че даже си живеел много добре... Което не му пречи, да е смешен.Бойчето пък не е толкова ***, колкото тези, които гласуват за него без 50, 100 лв. или връзкарска службичка. Но и той е смешен. Както и тези, които го взимат на сериозно...
160
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров вече е готов пише мемуари. Започвайки така: Едно време като бях в парламента..., тъй като е ясно, че вече няма да влезе
159
5
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Воленчо толкова пъти се извъртя напоследък, че чак превъртя!Първо плю Бойчето, после го крепи 2 години и повече. След като мутрата си напазарува депутати, се сети пак да го плюе...Воленчо не би заслужавал въобще да се коментира, но напоследък замести успешно "Пълна лудница".
158
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...ей тоя Волен ,не бил съвсем болен!
157
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров винаги се е извъртал, Бойко Борисов и той винаги се извърта, все някой им е виновен, все някой друг похарчил парите...
156
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди седем години на този ден, България роди своята партия Партия АТАКА. Седем години, ние, истинските националисти, съхраняваме и се опитваме да браним националния интерес. Седем години бяхме удряни, предавани, продавани, но водени от думите на Дядо Вазов: Не се гаси туй, що не гасне , ние след всяка битка излизахме по-силни, по-обединени, по-истински. И сега ударите са силни, но точно като Жар-птица, АТАКА отново разперва крила и се понася в защита на каузата: Да си върнем България . Атаката продължава !
155
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров е последователен и принципен политик. За него на първо място стоят интересите на Народна Република България. Волен е голям Българин и Патриот!
154
2
 
6
 
! Отговори
народа преди 11 години
Понятието оттегляне на подпис в правото не съществува - искането на вот на недоверие не е проекторешение, което да се оттегля. Това коментира за Дарик проф. Огнян Герджиков, който беше председател на 39-то Народно събрание.По думите му в случая с решението на Атака да се откаже от вече внесения вот срещу кабинета, не става въпрос за завещание, което човек да променя или от което да оттегля подписа си. Според проф. Герджиков няма как и да бъде обявено, че вотът не е внасян изобщо, след като това фактически се е случило.Такова понятие като оттегляне на подпис в правото не съществува, така че това е една парламентарна измишльотина, която в интерес на истината беше проведена на един два пъти, но не във връзка с вот на недоверие, а по повод дадени законопроекти, коментира бившият парламентарен председател. Но за първи път се прави подобна игра, допълни той.По думите му, освен политически акт искането на вот на недоверие е и юридически акт и като такъв той трябва да е в съответствие с правото. Оттегляне на подпис в такъв случай, когато има волеизявление с адресат и това волеизявление е стигнало до адресата, оттук нататък не би могло да се оттегля, коментира проф. Герджиков. Все едно да ви подпиша чек за 10 000 лева и след това да оттегля подписа си, образно обясни той.Втори въпрос е, че вероятно ръководството на Народното събрание ще се скрие зад правилото, че може да се оттегля проекторешение, което е внесено - това е вярно, но този вот на недоверие не е само проекторешение. Това, което те са направили - Атака, не могат да го оттеглят, посочи още бившият парламентарен председател. Той обаче допълни, че в парламента всичко е възможно.Не съм в деловодството на Народното събрание, за да зная внесен ли е, но ако вотът е внесен веднъж, няма как, образно казано, да бъде изнесен, каза още проф. Огнян Герджиков.По-рано настоящият парламентарен председател Цецка Цачева коментира, че в тази ситуация ще се смята, че изобщо не е искан вот на недоверие по надлежния ред.
153
5
 
17
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
Един файтон шизофреници /диагноза- раздвоение на душата/ барабар с кочияша!
152
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да ти говорят знай,че става дума за пари.Боко пак е хванал Болен за топките с някой готов за откъсване атакист и разпад на групат и Болен клекна.Инак ша загуби бая пари.
151
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя пак ще цунка *** на тиквата
150
4
 
10
 
! Отговори
Атакаааа.... преди 11 години
Ех, атакисти,че сте продажни е ясно,но къде сте да реагирате поне на това?Анти български сайт разбуни социалната мрежа Facebook.В страницата са сложени снимки, които изобразяват османското завладяване. На една от фотографиите Васил Левски е изобразен заедно с Азис. На стената са публикувани много изказвания на възмутени българи. В един от постингите, пуснат от представящ се за член на българското подразделение на хакерската група Аnonymous, пише, че авторите на страницата са от Македония, а не от Турция.
149
5
 
16
 
! Отговори
болен пендел преди 11 години
волен-жив болен ***,слънчоглед партия,***
148
6
 
11
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 11 години
Срам и позор за всички политици и всички БЪЛГАРИ. Да се обединим и да направим нещо добро за България и за всички граждани. Няма ли най-после дапопитат народа чрез референдум.