Станишев да намери друго, за да си лъска имиджа!

Радвам се, че „Атака“ взеха това решение, заяви Борисов
19 апр 2012 19:11,
330
Станишев да намери друго, за да си лъска имиджа!
На Борисов му се размина вота. Снимка: архив, Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от решението на „Атака“ да оттегли подписите си от внесения на 6 април вот на недоверие заради решението да се откажем от АЕЦ „Белене“.

„Радвам се, че „Атака” са взели това решение, защото колкото и яростен противник да са ни напоследък, очевидно никой не иска да стои на една страна с БСП и особено със Станишев“, коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според премиера лидерът на „Атака” вероятно се е запознал с цялата документация по проекта АЕЦ „Белене” и му е станало ясно, че БСП никога не са искали да строят „Белене”, защото няма подписан договор.

„Всъщност става дума за стотици милиони безсмислено похарчени пари“, добави Борисов.

Още по темата
„Евтиният предизборен популизъм на Станишев да гради образ на чужд гръб не успя. Трябва да намери друго нещо, за да си „лъска имиджа”, коментира Бойко Борисов.

По-рано днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че националистите са подали заявления, с които оттеглят подписите си от вота на недоверие.

По-късно шефката на парламента Цецка Цачева обясни, че след оттеглянето на осем от подписите под вота на недоверие към кабинета, не са налице конституционните основания за провеждане на дебати по него и при това положение такива няма да има.

По Конституция са необходими 48 подписа, за да бъде предложен вот на недоверие. Искането беше подписано от 39 депутати от левицата, 8 от "Атака" и един независим народен представител. 

Председателят на НС разясни, че след отказа на националистите да подкрепят вота в тази ситуация ще се смята, че изобщо не е искан вот на недоверие по надлежния ред. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
ДОЛУ ГЕРБ ВСЕ СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ АМА КАТО ТЕЗИ ПРОСТИ И НЕКЪДЪРНИ НЕ ПОМНЯ, ВРЕМЕ Е ДА СИ ОТИВАТ И КОЛКОТО ПО БЪРЗО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
179
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ключови думи - Станишев ,***,гнусен,мазен,лъска
178
3
 
6
 
! Отговори
Разбойко рррррррр преди 11 години
На Разбойко не му трябват високотехнологични отрасли. Айдееееееее рррррррр народе заминавайте да пасете овцете, заповед на мутрите
177
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нарастваща сива икономика и увеличаваща се контрабанда
176
4
 
5
 
! Отговори
и още, защото преди 11 години
това няма как да бъде излъскано - забавеното темпо по усвояването на европейските фондове;в държавната администрация - страх от грешки, мнителност, некомпетентност и политическа корист, което води до пълен хаос и престъпно забавяне на усвояването на средства от европейските фондове;недопустимото използване на политически критерии при избор на бенефициенти и изпълнители по проектите на различните оперативни програми;неспособността на правителството да обезпечи приходите от данъци;
175
4
 
5
 
! Отговори
Бойко е тъжен,защото преди 11 години
това няма как да бъде излъскано - абсолютно необосновано спиране на големите инфраструктурни и енергийни проекти. Отнемане на независимостта на всички регулатори и подмяна или подчиняване на ръководствата им в разрез с европейските директиви и правила.Рязко свиване на вътрешното потребление и инвестициите. Замразяване на доходите повече от две години, с тенденция това да продължи до 2013 г. -
174
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драстичен срив на чуждестранните инвестиции. Противоречивите сигнали, непоследователната икономическа политика, демонстративната полицейщина, тенденциозно отношение към бизнес субектите, безцеремонното нарушаване на правилата и на конституцията, показното налагане на определени близки до управляващите фирми и масова корупция. Абсолютно необосновано спиране на големите инфраструктурни и енергийни проекти.
173
3
 
10
 
! Отговори
Бойко преди 11 години
България не е имала по-непредвидимо, по-некомпетентно, в определени случаи и неграмотно, по-безотговорно, по-податливо на външнополити-чески натиск и по-услужливо към частни корпоративни интереси правителство като сегашното.
172
5
 
8
 
! Отговори
Чорбаджия преди 11 години
Очевидно герберастите все още не са наясно с факта, че следващото правителство ще е на БСП.
171
4
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ, - Проблема енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... - ОСНОВАТА НА Българската енергетика през следващите 50-100 години е АЕЦ Белене! - Лигнитните ваглища в Мариците свършват след 35 години, а фото и вятърните централи са само дребно допълнение, безумно скъпо хоби!!! - Затова АЕЦ-Белене е ВЪПИЮЩА НЕОБХОДИМОСТ В нея задължително трябва да се инвестират ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ!!!1. АЕЦ Козлодуй ТРЯБВА да работи само за вътрешния пазар, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки СЕГА КУПУВАМЕ ЗЕЛЕН ТОК ПО 99 СТОТИНКИ, че плащаме на тарикатите дори и зелените жици за свързване , А БОКО ЩЕ НИ ПРОДАВА ГАЗОВ ТОК ПО 125 СТОТИНКИ!!! 2. ШИСТОВ ГАЗ СЕ ДОБИВА САМО В ПОЛУ-ПУСТИННИ И ПУСТИННИ МЕСТНОСТИ - АКО СОФИЯНЦИТЕ ГО ИСКАТ ДА СИ КОПАЯТ ПО СОФИЙСКОТО ПОЛЕ но да не забравят, че след десетина години добив ВСЯКА МЕСТНОСТ СТАВА ПУСТИННА!!!- Земеделската земя е вечна!!! Затова шистов газ от Добруджа СРЕЩУ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В ПУСТИНЯ - изобщо не ни трябва (Софийското поле може)3. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше 0.2, а от Белене ще е 4,5 стотинки !!! ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ!!!5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а ЕНЕРГИЙНИТЕ ГОСПОДАРИ на Европа!ЗА СЕГА ОБАЧЕ ЧАКАМЕ ШЕВРОН ДА НАПРАВИ ТЪРГОВСКО ОТКРИТИЕ, НА АНТРАЦИТНИТЕ ВЪГЛИЩА В ДОБРУДЖА, ЗА ДА ГИ ОБЯВИ ЗА СВОИ- За да се стабилизира енергийния пазар и икономиката ни обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не селско чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!
170
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Stanishev da zapoviada za luskaneto.Chakam s neturpenie:)))))
169
5
 
11
 
! Отговори
ТТТ преди 11 години
А на тоя измисления кой му го лъска - надупени медий и гнусни мъжки ***?!!......да му завидиш чак за гъзолизците и оралните работници!!! ПЪЛНА ОТВРАТ!!!!!
168
6
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Три години не се води никаква политика от ГЕРБ. Три години само харчене на спестените пари, рязане на лентички, обиди всякакви, рекет на обикновените хора, насаждане на омраза и интриги между всички, настройване цели съсловия едни срещу други, абе с една дума разделяй и владей. В момента сме свидетели на създаване на интриги и вътре в другите партии, мръсни подмолни игри в подготовка за изборите догодина. Долу ГЕРБ и всички мижитурки, скачащи от партия в партия. Само БСП.
167
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пъзльото от ГЕРБ разпореди да няма вот!СТРАХЛИВЦИ, КРАЯТ НА УПРАВЛЕНИЕТО ВИ Е МНОГО БЛИЗКО!
166
9
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
защо се потите като реално няма никаква разлика между Герб и Бсп(((от едно котилоса!гарван гарвану око не вади!Просто мафията си имаше две крила(((едното е на червените велможи от ЦК но Бкп/Бсп другото е на сивите кардинали от ДС/МВР! знае ли някой колко задгранични дружества има МВР създадени още по времето на соца?знае ли се колко лъже десиденти имаме на които са раздадени пари за да откриват собствен бизнес?Офшорките...там службите ни са ненадминати за пране и износ на капитали! Сигнализира
165
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как едно управление да е добро, ако хората живеят зле. И доходите им са мизерни. Няма как народът ни да е европейски без европейски доходи. Сигнализирахте за неуместен коментар
164
3
 
11
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Така е, когато си сам като куче....Да няма кой да ти каже, че дори и червено въже да си вържеш на ЛЯВАТА ръка ( ! ), няма да те спаси от клетвите на обруления Български Народ......
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров проваля вота за "Белене", сърдит на БСП
162
7
 
9
 
! Отговори
въпросче преди 11 години
Позитанци, спите ли вече?
161
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството на ГЕРБ подцени и пренебрегва дясната политика и дясната солидарност. Отблъсна интелектуалния антикомунистически елит на нацията. От тук нататък всяка промяна в кабинета само ще усилва усещането за слабост и несигурност. След членството на България в ЕС, единственият критерий за добро и лошо управление са реалните доходи и стандарт на живот на хората, на народа. Няма как едно управление да е добро, ако хората живеят зле. И доходите им са мизерни. Няма как народът ни да е европейски без европейски доходи.