Борисов дава на прокурор доскорошния разузнавач №1

Освободеният съветник на премиера Кирчо Киров проверяван за пропуски и злоупотреби
20 апр 2012 07:00, Красимир Ангелов
79
Борисов дава на прокурор доскорошния разузнавач №1
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов ще даде на прокурор  доскорошния си съветник генерал Кирчо Киров,  който бе уволнен от този пост само преди ден, съобщава "Труд".

Преди това Киров ръководеше Националната разузнавателна служба (НРС).

От правителството съобщиха само за освобождаването, но без да споменават мотивите за него.

По всяка вероятност в доклада до прокуратурата става въпрос за нарушения на Киров, извършени в качеството му на шеф на НРС.

Генералът бил проверяван за раздаване на ведомствени жилища, а службата му имала и пропуски в информацията, която трябва да осигурява от чужбина.

Кирчо Киров бе назначен за съветник на премиера преди два месеца и половина и се очакваше да помага в писането на законите за разузнаването и за националната сигурност.

Още по темата

През януари Бойко Борисов заяви, че Киров, чийто мандат изтичаше по това време, вероятно ще бъде изпратен посланик.

Това обаче предизвика остра реакция от страна на министърът на външните работи Николай Младенов и Киров не стана дипломат.

Генералът беше назначен за премиерски съветник на 1 февруари след като 9 г. ръководеше НРС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: НРСКирчо Киров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Социалист преди 12 години
61 , много си прав ! Лошото е ,че вБългария много се лъже и ни правят на баламурници ! Например ,сега ни убеждават / лъжат / ,че БСП и Първанов ни е вкарал в НАТО и е пратил нашите бойци в Афганистан ? Това направи СДС ! Един "баш разузнавач" /Красимир Райдовски /в предаването на един предател на България заяви ,че БСП създала комисията за досиетата? Гнусна лъжа ,на която нито Станишев , нито Първанов теглиха една майна -както трябва да се отговори !
58
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Много си наивен бе ,мой човек ! Кой казва ,ела кумчо вълчо и ме изяж? ДС са си такива ,каквито трябва да бъдат! Някои си мислят ,че Бойко като е пожарникар е друго тесто ! Няма такъв филм-там му е заповядано да действа и толкоз! Пожарникар или министър председател все тая !
57
0
 
0
 
! Отговори
До 64 преди 12 години
Баламурници , честотите на военните отдавна са продадени на еди кои си ! Още при майкопродавските правителства на СДС всички такива финни работи като радиочестоти, режимни поделения и тем подобни работи ,наричани от целия свят национална сигурност , бяха хвърлени на "кучетата "!
56
0
 
1
 
! Отговори
гласоподавател преди 12 години
Само където Прокуратурата на Р. България не знае нищо по въпроса. Явно бойко отново си говори с огледалото и обяснява колко е велик...
55
2
 
0
 
! Отговори
краси преди 12 години
Комуниста Велчев,той и главен прокурор никога няма да допусне комуниста Кирчо Киров да бъде обвинен в каквото и да е!
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продължава да се разбива Българското разузнаване и контраразузнаване в интерес на нашата съседка Турция, съгласно някаква договорка с Ердоган. Българите гласуваха за ГЕРБ заради ДПС, ГЕРБ направи България Турски васал. Доказателства: отказ от изграждане на защитна мрежа на Българотурската граница, уж че парите не достигали. Тюрк телеком желае да купи ВИВАКОМ, тоест БТА и Турската страна спокойно ще узнава всякаква информация. Честито баламурници, гласували за ГЕРБ. Будалите с будали.
53
4
 
3
 
! Отговори
Звездичка преди 12 години
Какво ви пречи ЕС? Аз се чувствам бял човек откакто влязохме в ЕС! Защо ли? Защото няма хъката мъката, когато трябва да се вкара някой закон, няма подкупи и лобита - има изпълнявай! На простия българин му трябва тояга, ама външна, че на нашата й знаем чеповете и можем да я почесаме, така че да не тупа! Така че аз съм за ЕС! И за законодателството му с пълна сила!
52
0
 
0
 
! Отговори
do 61 преди 12 години
Ti sigurno si i protiv maika si gol oxliov,Naroden sad za takiva kato teb izzemane na imu6testvoto i klecane do otkat za tova zasluzavate vie iz4adija bozii.
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ СЪМ ПРОТИВ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ПРОТИВ НАТО !!!НЕЗАБАВНО НАПУСКАНЕ НА ЕС И НАТОСКЪСВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С УПАДЪЧНИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ - САЩ !!!УОРЛИК ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ , А ЗА ХИЛАРИ ЗАБРАНА ЗА ВЛИЗАНЕ В БЪЛГАРИЯДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНЕНИ ОРГАНИЗАЦИИТЕ "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО" И "ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ"ДА БЪДАТ РАЗРУШЕНИ АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ В БЪЛГАРИЯДА ПРЕМАХНАТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО И ДА ИЗГОНЯТ ТЕХНИТЕ МРЪСНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ПОСЛАНИЦИ !!!
50
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко що е висш комунистически ешалон (стари лица и децата им), както и всички ДС управленски и агентски лица трябва да бъдат събрани на едно място и изпозастреляни от наказателен взвод, за доброто на България. Те са раково образувание, което живее свой собствен живот на гърба на цяла България. ДС създаде и контролира нарко трафика в Бълфария още по Татово време. Днешните лица там са поставени пак от службите. *Както убиха Карамански пак те; не беше от техните).
49
6
 
14
 
! Отговори
топала преди 12 години
до тук добре но кога ще дадат и боко тиквата на прокурор и съд с тая гола тиква страшно ще му отива раеирания тоалет
48
4
 
15
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
ББ пак хвърля димки за да сплаши външното разузнаване което има достатъчно информация за неговите гафове.Не мислете че тук няма пръст и г-нУорлик и американските таини служби!Всичко е режисирано от тях .Да пречат им на герберите честните българи трябват ми послушни "комсомолци" като Николайчо Младенов и Росенчо .Това е истината.
47
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБерски нпмера.Управляват ви с манипулирани новини!
46
11
 
3
 
! Отговори
До ТТТ преди 12 години
Според теб е идиотско, ако има данни за извършено престъпление от общ характер, Киров да бъде даден на прокурора ли? То в нормалните, демократичните, а не комунистически държави/или диктатури, е задължително. Защото Кировци, ***, са над закона, не ги лови, сме на това дередже!
45
4
 
8
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
оЧАКВАН РЕЗУЛТАТ------НЕВИНЕН ,......САМО В Бг!
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пък и другото е логично: може човекът да си върши работата и Бойко назначава негов човек на мястото му, за да следи всичко. После Киров се дава на прокурор, защото знае много работи и за да бъде сплашен евентуално, ако проговори за нещо. Знае ли човек, какво може да очакаш от мутряги. Че военните не са за циилния свят не са- психологическа деформация. Но имутрите не си поплюват.
43
7
 
5
 
! Отговори
ха така преди 12 години
дойдохте си на думат в този форум- алексей петров бил ангелче...ясни сте като бял ден,комунистчета нищожни! ако имаше десет истински комунисти или поне само един,а не ДЕФЕКТНИ КОМУНИСТИ под път и над път, тези десет или един трябваше да покажат ,че ги има като почнат да унищожават дефектните комунисти заради ПРЕДАТЕЛСТВОТО ИМ,ЗАРАДИ БЕТОННАТА ИМ НЕКАДЪРНОСТ/особено като са с цялата власт в ръцете си/,ЗАРАДИ ХАБЕНЕТО НА ВЪЗДУХА ОТ ТЯХ. ама няма. за цяр няма. само червени тикви празноглави...
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Военният не става за цивилния живот. 5 години му е промиван мозъкът как да воюва с враговете. Но в цивилния свят няма варгаове, а той си ги измисля, за да си упражнява професията и поразиите са големи. Навсякъде в цивилните огранизации, където дойдат военни става съсипия. Вижте само космическите изследвания в БАН до какво дередже ги докараха военните, когато решиха да стават учени. А бяхме 6-ти в света.....
41
3
 
28
 
! Отговори
ПИЧ преди 12 години
утре ще го върне,в негов стил е.Като не става эа нищо поне сеир да прави.
40
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес е обявен новият прием на студенти в т.нар. академия в Симеоново. Родители, не пускайте децата си там, че от там само тикви излизат или еничари!Евтиното им уж образование, еничерско, утре ще ви кара да се срамувате от синовете си-безмозъчни изпълнители на поръчки на безмозъчни шефове, които са забравили забравили България и са "репресивен апарат"(вж.Цв.Цв. пред студентите от НСА)