Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство

Имоти оскъпили спирането на турските вълци
20 апр 2012 21:55,
332
Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Отчуждаването на частни имоти е оскъпило до 30 милиона лева изграждането на границата за спирането на вълците и други диви животни от Турция.

Това става ясно от публикуваната стенограма от последното заседание на кабинета. Тогава МС отмени решението си от 20 април миналата година за изграждането на защитна мрежа между България и Турция, за да се ограничи разпространението на шап от южната ни съседка към нашата страна.

Отказът от решението е  надвишаването на първоначално предвидените 15-20 милиона лева за проекта.

Втората причина, която била и по-важната, е екологична. Оказало се, че създаването на подобна граница ще противоречи на редица екологични норми - на пътя на кафяви костенурки, четири вида зайци, птици. Затова и експертите мислили друг вариант, обяснява Симеон Дянков.

Екоминистърът Нона Караджова допълва, че съоръжението ще мине през територията на редица защитени местности и резервати.

“Похарчихме милиони, за да направим тунелчета за вълци, за мечки и сега е важно само какви пътни знаци трябва да се приемат за преминаването на вълци, мечки, костенурки, прилепи. Доказваме, че сме най-екологичното правителство“, не изневери на стила си премиерът Борисов.

През април 2011 г. правителството реши да се изгради 181 км защитна мрежа между България и Турция за превенцията на разпространение на шап и други заразни болести при преминаването на селскостопански и диви животни.

Тогава бяха регистрирани много случаи на заразени селскостопански животни в Странджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: Бойко БорисовТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
1
 
! Отговори
До 246 преди 11 години
Няма как да хване, този е импотентен.
195
1
 
8
 
! Отговори
Varna преди 11 години
Доказахте, че коефициентът ви на интелигентност отрицателен като издигнахте Киро П*тката за кмет на Варна.
194
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко, доказахте, че сте най-некадърното, най-продажното, най-лъжливото, най-некомпетентното, с една дума най-смотаното правителство.
193
0
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
ДОХОДИТЕ ПАДНАХА АМА ЩЕ ГИ ВДИГНЕМ ДРУГ ПЪТ СЕ ИЗЦЕПИ ЧЕНГЕТО ТОТЬО МЛАДЕНОВ БИВШ ПОДКРЕПАДЖИЯ/ ВНЕДРЕН ОТ СЛУЖБИТЕ В СИНДИКАТИТЕ.../
192
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛАВАТА МУ НАИСТИНА ИЗГЛЕЖДА КАТО ТИКВА,.......... А И СЪДЪРЖАНИЕТО И Е КАТО НА ТИКВА.
191
0
 
11
 
! Отговори
тутьо преди 11 години
към този *** дето се е кръстил странджата:Не зная кой си и какви политически симпатии имаш,твоя си работи изобщо това не ме бърка,но НЕДЕЙ ПЕТНИ ТОВА ИМЕ С ПРОСТОТИЯТА И ИДИОТИЗМА СИ!Намери си друго име и пиши колкото ти душа иска!
190
0
 
9
 
! Отговори
рататуи преди 11 години
Доказахте , че не ставате за нищо !
189
1
 
8
 
! Отговори
топала преди 11 години
както я е подкарал в най скоро време пенсионерите ще спрат да ползват тоалетна поради глад и тогава правителството ще станеоще по екоилогично защото пенсионерите няма да замърсяват
188
1
 
21
 
! Отговори
NRC преди 11 години
Чета коментари от 10 минути и се смея на глас.. Все още има хора, които си мислят,че Бащицата и това правителство не крадат... ахахахахах Какво още трябва да стане да прозрете истинската същност на царя-слънце ? то не бяха резерви, то не бяха СРСта, то не бяха назначавания по телефона, то не бяха Калинки.. ? Дори и с камера заснемат въпросните престъпления, пак ще се намерят коне с капаци, които да не повярват.. Дори и Хитлер не са го следвали толкова сляпо..? такъв народ как да се оправи..
187
0
 
2
 
! Отговори
92 преди 11 години
saglasen sam s NFB ot godini prodajni policai imat djobni tefter4eta za dosieta
186
1
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
странджа и по какво се различават дон боко и трипера гоце след като и на двамата им се доставят млади *** от службите за охрана!въпрос е на време кога и дон боко ще хване я трипер я нещо по сериозно...
185
1
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
странджа с това твое изказване за титаничната битка между Сър Гей и трипера доказваш че дон боко несамо купува депутати но и манипулира партии...И това ако не е тоталитаризъм...по тошово време уж имаше БЗНСтака ще бъде и по времето на дон боко уж ше има други партии!в досиетата на МВР контролирано от Ипон отново се събират сведения да инакомислещите за обичаи ..нрави ...с*кс ориентираност...и всичко това за да се притискат тези лица и да доносничат както по тошово време!МВР машата на Ипон!
184
1
 
11
 
! Отговори
Но първо ПУЖАРНИЧИТУ преди 11 години
Но първо ПУЖАРНИЧИТУ преди 1 секундаПОЖАРНИКАРЯ Бойко Борисов, ще отговаря пред съда за затриването на една държава с над 1330 годишна история. Византия не ни покори, турчулята не ни потурчиха, руснаците не ни прибраха под крилото си, НО ПОЖАРНИКАРЯ както върви ще ни заличи.Това е истината! Не е приятна но е вярна.ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНАТА!!!!
183
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-екологичното сте, защото ядете л****.
182
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КВИ ТУНЕЛЧЕТА И КЪШИЧКИ?НЕНОРМАЛНИЧЕСКА РАБОТА ГЕРБЕРСКА.
181
0
 
3
 
! Отговори
92 преди 11 години
OK Stranja zashto kato tvardi 4e sa krali ne vijdame 1 da ne govorim ministar primerno nyakoi oblasten da e osaden znaesh li zashto zashtoto vsi4ko e dolno tvorenie na BOIKO vsi4ko e laja kakto tova 4e dyado mu bil razstrelyan sled 9-ti,kak bedno sa ya karali dran -dran intriga
180
1
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
ДЪРЖАВАТА ТОВА СЪМ АЗ / ДОН боко КРАЛЯ СЛЪНЦЕ/средната класа на България бе унищожена с идването на дон боко и Сик на власт!държавата е пред фалит!ПАРИ НЕМА БАЧКАЙТЕ българске ОФСИ!фалирала Гърция пак раздаде Великденски помощи!
179
0
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Абе дали сте доказали, че сте най-екологичното правителство не знам. То верно, че както върви до края на мандата ви верно ще станем екологични - демек ще ходим натюрлих и ще живеем в пещери. Но виж, че сте *** това отдавна и безспорно сте го доказали.
178
10
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Ревете гладни ***, не спирайте - аз ви слушам... - но в момента имам друг проблем... - чакам с нетърпение титаничната, гладиаторска битка между трипера Гоцю и гея Сергей... - няма да ви кажа кого подържам, но вече приемам залагания...
177
3
 
7
 
! Отговори
234 преди 11 години
Веднага ти отговарям кой пищи срещу тоя закон - тия дет са крали и продължават да крадат. А ако искаш да ги знаеш поименно бегай на сайта на парламента и ги виж по списък на гласуването им като се мъчеха да го приемат първия път. Всички герберасти са у кюпа :))). А ако фърлиш едно очо и на Биволът ще разбереш за кво иде реч :))). Тиквата в ЕС обещава закон, а кат дойде време да се приема разпорежда на Цуцу да го бламират :)))