Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство

Имоти оскъпили спирането на турските вълци
20 апр 2012 21:55,
332
Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Отчуждаването на частни имоти е оскъпило до 30 милиона лева изграждането на границата за спирането на вълците и други диви животни от Турция.

Това става ясно от публикуваната стенограма от последното заседание на кабинета. Тогава МС отмени решението си от 20 април миналата година за изграждането на защитна мрежа между България и Турция, за да се ограничи разпространението на шап от южната ни съседка към нашата страна.

Отказът от решението е  надвишаването на първоначално предвидените 15-20 милиона лева за проекта.

Втората причина, която била и по-важната, е екологична. Оказало се, че създаването на подобна граница ще противоречи на редица екологични норми - на пътя на кафяви костенурки, четири вида зайци, птици. Затова и експертите мислили друг вариант, обяснява Симеон Дянков.

Екоминистърът Нона Караджова допълва, че съоръжението ще мине през територията на редица защитени местности и резервати.

“Похарчихме милиони, за да направим тунелчета за вълци, за мечки и сега е важно само какви пътни знаци трябва да се приемат за преминаването на вълци, мечки, костенурки, прилепи. Доказваме, че сме най-екологичното правителство“, не изневери на стила си премиерът Борисов.

През април 2011 г. правителството реши да се изгради 181 км защитна мрежа между България и Турция за превенцията на разпространение на шап и други заразни болести при преминаването на селскостопански и диви животни.

Тогава бяха регистрирани много случаи на заразени селскостопански животни в Странджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: Бойко БорисовТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
13
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 11 години
Ами с 10 млрд. резерв тунелчета. Ако оня крадливия Станишев беше оставил 20 млрд. можеше и хранилки и къщички на вълците и мечките да направим, ама сега толкова. Виновен е Станишев. Също така е виновен Иван Костов, Жан Виденов и т.н. да не ги изброявам та чак до пра-дядото на хан Кубрат.
175
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Борисов крадял... - а защо толкова настоява за закона за незаконнопридобитото... - и кой пищи срещу тоя закон???...
174
1
 
3
 
! Отговори
92 преди 11 години
imashe problem s razni srs-ta i problema se reshi v PRAVEC zabravihte li
173
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИКВАТА гледа напред към ШЕНГЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО!ОНЯ *** ПЛЕВЕЛА ПЪК СЕ ИЗКАЗА "ШЕНГЕН" С УДАРЕНИЕ НА ПЪРВОТО "Е".
172
2
 
10
 
! Отговори
228 преди 11 години
Не си прав - гербавите не крадат. Те се бонифицират :)))
171
2
 
9
 
! Отговори
223 преди 11 години
А ако можеш да кажеш и в конкретика що е сътворила Тиквата за тия не две, а три години (май гербавите са забравили да сменят софта на бота си, та ползват миналогодишния) цена няма да имаш :))). Щот на думи трябваше вече всички престъпници да са в затвора и имуществото им конфискувано, трябваше магистрали да има, трябваше да сме европейския икономически тигър, трябваше данъците и осигуровките да са станали символични, пенсиите и социалните увеличени, даже данък лукс трябваше да има. А то кво - тежкото наследство похарчено, бандитите богатеят все повече и повече - премир Цуци, данъци и осигуровки яко нагоре, монополистите се вихрях, магистралите си стоят на ниво насип, ама вече биели повече на дюни, вместо данък лукс - данък колиба, здравеопазване вече няма, пенсии йок, резерви на НЗОК и проф. фондове не ни трябват, а скоро няма да ни трябва и Сребърен фонд, щото .... няма да имаме пенсионери :)))
170
2
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
Странджа 20-30% комисионни не е ли кражба или затова да не говорим?Сик /Ипон пере ли пари чрез цветтелинка бориславова...има ли имоти дон боко в Саш...бензина гони 3лв! тока поскъпва храната.... парното... данъци на жилища... вода...а ЗАПЛАТИТЕ ПАДАТ!БАЧКАЙ ПАРИ НЕМА!ОБЕЩАНО ОТ ГЕРБ!
169
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя не мога да го гледам.тиква.
168
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-доброто правителство!!!!
167
3
 
6
 
! Отговори
lyka преди 11 години
balgaro ybiec gad dolna
166
3
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Вече разбрах къде Рапона е инвестирал тежкото наследство от Станишевия резерв - в тунелчета за вълци и кокошки :)))
165
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, ха, ха, кухоглавите недоклецани *** педерунгелчета няма какво да извадят срещу Бойко, освен едното голо дупе и то педалско при това, толкова сте жалки к-росмукачи, че на хората вече им се гади от вас! За разлика от некадърното и крадливо управление на ТройнО крадливата коалиция, Бойко Борисов за 2 години направи толкова много за просперитета на България и утвърждаването й на уважавана европейска страна, че хората със сигурност ще го изберат и за втори мандат, а защо не и трети. А пък крадливите комуноидите ще видят отново власт само през кривото жълто макаронче на жалкото си вождче Станишко или през триперясалия увиснал макарон на агента от ДС - Гоцко Койота! Ха, ха, ха, дрисливи червени *** зад**ци, жадни само за *** на интимните си партньори - *** от ДПС, да не знаете много, щото ще ви забучим по един кол в незадоволените *** ***, за да мирясате най-после и България си отдъхне от вашата *** наглост и безочие
164
1
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
мистър 10% ряпа да яде...при дон боко комисионната е 20-30% и директно в американски банки!дон боко новият собственик на България!доскорошен милионер днешен милиардер!Обещано от Герб!
163
1
 
4
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 11 години
Съгласен съм с 215 - Кражбата не е единствената цел на Тиквуна :))). Той има и други - да рита топка и да вземе златния скункс, да строи тунелчета за вълци и мечки, а после да ги регулира и да развие таланта си на художник, че да бъде новия Пикасо :))). Като го гледам вече почвам да вярвам в прераждането и с трепет да очаквам кога ще драсне клечката на София :)))
162
1
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
.. - и страшен беше хайдутин за българския народ - затуй му пее песента на Ирин Пирин тревата и на Странджа баир гората... - затуй ще води Маджова и Маргина/ СИК-ИПОН/ дружина ... -пейте тез тъжни песни - но млъкни сърце... мутрата козина си мени но нрава НЕ!тоталинарно общество тип Гербер/ИпонСик сложи крак на Вис1-Вис2,,***,,,аполо и болкан--окупирайки властта и силовите ведомства!обещано от дон боко от горна баня!
161
1
 
8
 
! Отговори
215 преди 11 години
Кат токът до няколко години ти стане като бензина - демек най-скъпия в Европата и кат почнеш да го караш, абе то и аз не знам, щото вече и на свещи и газеник не става, тогава ще те питам колко си доволен от умната Тиква :))). А за кражби моля те не говори. Ония предишните може и да са покрадвали ама оставиха там некакъв гьол. А твоя Любим опука 10 млрд. и гьол не остави.
160
1
 
1
 
! Отговори
92 преди 11 години
STRASHNO I OPASNO tova e polojenieto obeshtavashe mnogo naprimer da pribere mladite hora ot gurbetite zatova imashe podkrepa na vota sega ve4e ne mu tryabvat 4e vij se nadignali hubavo si upravlyava s kumeca mu ba4e RUMEN i bivshite komsomolski lideri CEKO,BANEV da ne zabravyame i syankata naKRASI PREMYANKATA
159
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕРОДЕН ТОШО !
158
9
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
КОМУНОИДНАТА *** вие, че Борисов е корумпиран. А в мен се пробужда следния въпрос - може ли да подозираме някой че е КРАДЕЦ, след като се ОТКАЗВА да участва в НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАЖБА(АЕЦ-БелеНЕ) в новата българска история(може би в ЦЯЛАТА ни история...)? И на всичкото отгоре 70% от народонаселението ПОДКРЕПЯ тази КРАЖБА? И едва ли не НАСИЛА го карат да КРАДЕ, а той се ОТКАЗВА! А същевременно доказаните КРАДЦИ вият на умряло, че се спира строежа! Щом КРАДЦИТЕ вият, този вой е музика за ушите ми!Вийте, КРАДЦИ! Вашият вой е доказателство, че най-накрая май се намери един управник, за когото КРАЖБАТА не е единствена цел!!!
157
1
 
14
 
! Отговори
тъп преди 11 години
Аз нещо пак не схванах???? Къде ги е правил тоя тия тунелчета за вълци и мечки кат заграждения не са правени? Това да не са некви виртуални тунелчета, кат виртуалните му магистрали и виртуалните му успехи? Иначе за похарчените стотина милиона става ясно, не че се разбира къде са отишли :)))