Бивш офицер на НСО: Първанов злоупотребяваше с власт

Експрезидентът събирал информация за личния живот на политици и магистрати
21 апр 2012 19:00,
123
Бивш офицер на НСО: Първанов злоупотребяваше с власт
Бивш офицер на НСО остро нападна Първанов. Снимка: Impact Press Group

Полк. Николай Марков, бивш офицер от НСО и уволнен от президента Георги Първанов, изнесе информация за злоупотреба с власт от страна на бившия държавен глава.

По време на своя президентски мандат Георги Първанов възлагаше да се събира и да му бъде предоставяна цялата информация за охраняваните прокурори, съдии и други лица, заемащи висши длъжности, разказа Марков пред TV 7.

Информацията включвала детайлни сведения както за личния живот на охраняваните, така и за техните действия, свързани с изпълнение на служебните им задължения.

„Това е злоупотреба с власт, която остава ненаказуема”, категорично заяви и ген. Атанас  Атанасов, който също потвърди информацията.

Марков каза още, че има служители в НСО, които работят за хора от престъпния свят. Когато наближи скандал, те напускат, но продължават да работят за тези хора,  допълни той.

Относно бюджетите на двете служби, които възлизат на съответно 30 млн. лв. за НСО и 19 млн. лв. за НРС, полк. Николай Марков добави, че тези бюджети са фиктивни и че и при двете служби има други начини на финансиране.

Той заяви, че има фирми-прикрития, които осъществяват търговска дейност и така финансират специализирани операции.

Това финансиране не може да се контролира, добави полк. Марков.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
цезар преди 11 години
ще им пръднете на д.....а 20 календара си точат мънгизи под носа ви БКП ДС КИНТЕКС ОБО 6ТО ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ И ВСИЧКИ ЧИЧАМИ МИНИСЪ ВУЙЧА МИ ГЕНЕРАЛ е как на българина няма да му е най нисък стандарта та то изкха милиарде Скоро и на тях ще пляскате както на Владко Живков като дойдат на гости от Швейцарските си палати или часни острови !! Върви народе глупави върви!!
111
0
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
Дали Гоце не върви по пътя на Луканов.. или поне към същото място...
110
0
 
2
 
! Отговори
Чулев преди 11 години
Браво на човека изглежда има още хора със съвест в тази държава за да казват за какво става на въпрос! Този човек сега трябва да го наградят а за Първаноглу NOMENT!!!
109
3
 
0
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Аман от *** гербаджийски изпълнения. Твърде прозрачно и тъпо. Но като се има в предвид интелекта на Боко Кратуня, то хич не е за чудене. Аз пък питам друго, дали не е време да се понатиснат съдиите и прокурорите най-после, за да вземат да осъдят накрая поне няколко истински разбойници.
108
1
 
6
 
! Отговори
arhar преди 11 години
След тиквата ще се налага да идва Хан Аспарух да основава наново държавата.....
107
2
 
5
 
! Отговори
питащ преди 11 години
А този Марков защо е бил уволнен?!!!. Сигорно ще е интересно на хората да научат.
106
2
 
3
 
! Отговори
iva преди 11 години
gotze samo e vredil na bg sas deysviata si#
105
4
 
3
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Ние комунистите се делим на Живковисти, боковисти и несретници като мен. И нека, когато някой каже комунист да бъде така добър да казва какъв комунист е. Да и във момента комунистите крадът, ,,,Боковистите '' Цвъцко и Андрюшата са комунисти - ,,Боковисти'', ама Боко пък е Живковист, а крадят и Живковистите. А комунистите несретници, като мен и некои други, си чешат езиците из форумите. Аз поне псувам всички наред, а те само *** ли ***.
104
5
 
3
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Най големият политик на прехода е Гоце.........Гоце е бил от Сирищник, за радост на чалгата и е факт, но това не е срамно!!! Гоце е бил комунист, за радост на чалгата и е факт, но това не е срамно!Гоце е ПИЧ /щот бил фащал трипер, според чалгата.... и не е усерко като некои драскачи/.... ПИЧ е, за жалост на чалгата и е факт и гордост!!!Гоце е най големият политик на този изстрадан преход и за това трябва - в най скоро време да оглави правителство на спасението и да стане Премер, факт!!
103
1
 
3
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Колко ли "безотчетки" са му връчени на тоя кошаревец пишман агент маркофф..... тоя си има спално помещение в кабеларката тв7 и всеки ден го вадат да си пее песничката съчинена от многодомеца .......Какво не правят парите и ДС 7 отдел под ръководството на агент Буда....
102
0
 
2
 
! Отговори
arhar преди 11 години
"Логичният въпрос е : Защо Цветанов не арестува Филчев, след като на 10.02.2010 г. беше арестуван Трактора ?"Логичния отговор е: Тия двамата да не са виновни, до доказване на противното....... А Цеко нема доказателства....ФАКТ
101
1
 
0
 
! Отговори
ДА БЕ...110 преди 11 години
...верно бе,умник,ИМАШЕ ПОДПОЛКОВНИК МАРКОВ...В СЛУЖБАТА,но ти не можеш да го свържеш в главата си с човека,за който пише горе? съвсем сте мухлясали в главите от нищонеправене,да!
100
0
 
2
 
! Отговори
това могат това прав преди 11 години
ОМАСКАРЯВАНЕ А ЛА ДС, БиБи .. <vsekiden/?p=60468> .....Набелязва се целта и как да бъде унищожен. Изписват се няколко рапорта, изготвя се засекретена справка, изпраща се в прокуратурата. Те са съвестни и си правят проверката. Междувременно се намира начин това да излезе в МЕДИИТЕ и човекът да бъде ОМАСКАРЕН. Прокуратурата /Съда/ казва: НЯМА ТАКОВА НЕЩО, но човекът е ОМАСКАРЕН. Масово и на челни страници се оповестява, че сестра ти е ***, а после с малки букви се опровергава, че даже нямаш и сестра /указа за Марин/..... Информацията се подава и на европейските ни партньори и този човек е ликвидиран и там. Това са прийомите на ДС и те продължават и това правиха от кръга Драшков, категоричен бе Хаджолов.Става дума за политици и други известни хора. И НАЙ-ЛОШОТО Е, ЧЕ ЧОВЕКЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ......
99
1
 
9
 
! Отговори
партенка преди 11 години
В НСО никога не е работело лицето "полк. Николай Марков"! Явно е някаква партенка!
98
1
 
1
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Преди време специално за Гоце и неговата ДъСъ обясних подробно Законите на ентропията и Принципа на Льо Шателие - Браун , т.е. как влияят различните фактори върху една равновесна система . Не разбрах какво точно той и кукловодите му от ДъСъ не разбраха ? А може би толкова си разбират от науки ?
97
2
 
4
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Ще припомня още един факт, за да не вземе някой да каже защо ' чак сега ' Костов и ген . Атанасов ги говорят тези неща !?На 19.11.2010 г. ген . Атанасов каза, че Филчев също трябвало да бъде арестуван във връзка с убийствата на ямболската адвокатка и прокурор Колев.Логичният въпрос е : Защо Цветанов не арестува Филчев, след като на 10.02.2010 г. беше арестуван Трактора ?
96
2
 
6
 
! Отговори
манталитет преди 11 години
И Боце и Цоце не остават назад в подслушването.Даже имаме увеличение на средствата,отпуснати за тая *** работа.*** да е,ама наше да е !
95
4
 
4
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Тези неща Н. Марков ги е казвал вече няколко пъти, а сега ги казва за пореден път .През октомври 2010 г. в ефир по БНТ1 Костов каза, че Гоце е бил някъде около главата на октопода ... Последното го казвам , за да не вземе утре някой да попита защо Костов и ген. Атанасов ' чак сега ' казвали някои истини . През 2007/2008 г. Костов и ген . Атанасов задаваха неудбни въпроси и за амфетамините около случая ' Куйович ', но очевидно някои и тогава са пропуснали да чуят тези неща ?
94
2
 
13
 
! Отговори
Гоце от Сирищник преди 11 години
Ех, ти Гоце издокаран,от Москва агент докаран.Виж се колко жалък стана,цял народ ти гледа срама.
93
8
 
14
 
! Отговори
Първо ПУЖАРНИКАРЧИТУ преди 11 години
ПОЖАРНИКАРЯ Бойко Борисов, ще отговаря пред съда за затриването на една държава с над 1330 годишна история. Византия не ни покори, турчулята не ни потурчиха, руснаците не ни прибраха под крилото си, НО ПОЖАРНИКАРЯ както върви ще ни заличи.Това е истината! Не е приятна но е вярна.ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНАТА!!!!