Борисов режисира фарс в НС, убеден е Станишев

"ГЕРБ да обяснят на хората как ще плащат ток, който е по-скъп от пенсиите"
23 апр 2012 16:52,
151
Борисов режисира фарс в НС, убеден е Станишев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Станахме свидетели на един безпрецедентен фарс в българското Народно събрание, който очевидно е режисиран и изигран от премиера Бойко Борисов. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента, след като управляващите отказаха да има дебат по вота на недоверие към кабинета.

„Станахме свидетели на безобразно циркаджийско поведение на министър-председателя. Той каза, че иска дебати и уж неговата група го бламирала. Пълна подигравка! Нали всички сме наясно, че това е режисирано?”, добави Станишев.

По думите му е очевидно, че мнозинството и Бойко Борисов не желаят и се страхуват от смислени дебати за бъдещето на Белене, на българската ядрена енергетика и на България като цяло. „Стана ясно, че мнозинството и Министерски съвет не желаят дебати по решението за спиране на изграждането на втора българска атомна централа”, заяви лидерът на БСП.

Още по темата

Сергей Станишев определи като ялови мотивите, с които управляващите отказаха да има дебати. Той напомни, че има решение на Народното събрание, което насрочва дебати и гласуване. „Това решение беше игнорирано от мнозинството”, изтъкна соцлидерът.

„На мислещите хора става пределно ясно, че цената на тока, който българите ще плащат без ядрена енергетика ще бъде много пъти по- висока отколкото с ядрена енергетика. Сметките за ток ще бъдат по-високи от пенсиите и от заплатите. Отговорността за това е на Бойко Борисов, на неговото правителство и на неговото мнозинство”, категоричен беше Станишев.

Той отбеляза, че с отказа от "Белене" се обслужват конкретни икономически интереси като се гарантира пазар на производители на електроенергия от частните ТЕЦ-ове, слънчева и вятърна енергия.

В края на брифинга на левицата в кулоарите на парламента Бойко Борисов се намеси, за да направи опит да опонира на Сергей Станишев.

„Защо стоите самотен в пленарна зала, господин Борисов. Направихте голям цирк. Предложихте дебат, вашето мнозинство не ви ли слуша?”, контрира го Станишев.

„Министър-председателят страхливо напусна двубоя”, обобщи ситуацията Любен Корнезов, докато Борисов се отправяше към изхода на парламента.

Пред журналисти Борисов заяви, че според икономическия анализ на НSBC при най-оптимистичния сценарий за АЕЦ "Белене" цената ще е 10 350 000 000 евро или над 22 млрд. лева. Той посочи, че при най-добрите условия електроенергията ще е около 75 евро на мегаватчас.

"Исках дебат за АЕЦ "Белене", но в залата останаха само един депутат от ДПС и народните представители от ГЕРБ", коментира той.

Бойко Борисов отбеляза, че е предложил много коректно, след като парламентът вземе своето решение дали да има разисквания по вота на недоверие, или не, всички парламентарни групи да останат и да се състои дебат.

"Стоях близо 15 минути. Видяхте празния парламент, в залата остана само един депутат от ДПС и депутатите от ГЕРБ", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
4
 
! Отговори
До 85 преди 11 години
На всяка партия и на всеки политик това е целта по правило- ВЛАСТТА. Друг е въпросът, че според някои, на едни това не им е позволено, защото не ги харесваме, а за други - да, защото са ни симпатични.Тези , които ни управляват, наприказваха толкова елементарни лъжи, може да се върнете назад и да се уверите, че нищо от това не се е случило и няма да се случи, защото целта са ПАРИТЕ! Нищо друго.
46
0
 
0
 
! Отговори
На 77 преди 11 години
Грешиш! Наакал си се да се напъваш да измислиш нещо с празната си кратуна!
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя може ли нещо друго да прави ??????...и правил ли е нещо различно от това, само да плямпа !
44
3
 
2
 
! Отговори
сдг преди 11 години
'ГЕРБ да обяснят на хората как ще плащат ток, който е по-скъп от пенсиите"=============================================================Значи не само ние си мислим че Борисов ще управлява още 40 години.Ами и Станишев е на това мнение,защото засега хората успяват да си плащат тока,но след 40-50 г.може и да не могат.Тогава има вероятност държавата да им поема сметките:)
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев говорил истината - той изобщо знае ли какво е истина?!Всичко каквото казва е изопачено и деформирано с една единствена цел да се докопа до властта!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Серго да каже как се връщат 22 000 000 000 лева. Кой ще ги връща.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo sapa za tia 23 god kradaxa kraino vreme e da si platiat do edin paplach
40
12
 
15
 
! Отговори
Крис преди 11 години
Как не ви е срам да защитавате борисов, при всичко , което се случва... Вие слепи ли сте ? Може би *** овце? Станишев говори истината , а вие само заради това , че е БСП го плюете. Ако ролите бяха сменени (въпреки, че борисов е проажник) вие щяхте а защитавате идеите на вешия гуру-борисов. Истината е, че вие гербери , сте безмозъчни същества, които нямат собствено мнение, пишат глупости по цял ден , без да имат никакви факти под ръка.. А , една електроцентрала, няма държава, която да откаже!
39
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАМ КЪДЕТО ИМА *** МИРИШЕ НА РАЗЛОЖЕНО.
38
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕРГЕЙЧО СТИГА БЕ МАМА СЕ ИЗЛАГАШ.ПРИБЕРИ СЕ У ДОМА БЕ МАМА?ОТ МАЛКО СИ БЕШЕ МАМА ТАКОВА,ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ.СТОЙ СИ У ДОМА.МИРНИ БЕ МАМА Моля ти СЕ.
37
9
 
8
 
! Отговори
Доган преди 11 години
Хей сладур на снимката. Хайде идвай в нас да ми врътнеш една
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изчезват, без дори да пише че са изтрити за нарушение правилата на сайта, както обикновено, а това означава какво? Че това което пиша е истина. И също означава че те днес.бг не желаят да прочетете това. Няма бан за расисти и хейтъри, но когато някой пише истината в днес.бг, той бива забелязан за секунди. Но днес.бг забравят че в днешно време човек си сменя IP-то също за секунди :) А ето я и истината която днес.бг се опитаха да цензурират:Драги приятели, не се връзвайте на акъла на лешоядите от днес.бг. Тяхната цел е да изкарат най-низките черти на човека, защото така печелят. Ще попитате как? Всякакви провокативни, двусмислени заглавия и елементарно манипулативни статии, които карат хората да се заяждат под тях, увеличавайки по този начин трафика от и към сайта и съответно вдигащи цената им на рекламния пазар. Приятели, не се връзвайте на игричките на днес.бг, не се превръщайте в злобари, не се превръщайте в ***, ТЕ ТОВА ИСКАТ. Разберете приятели, че подобни полужълти сайтчета се хранят от човешкото нещастие и негативните коментари под статиите, не се превръщайте в това, което мразите, не падайте на нивото им, вие можете повече. Днес.бг е рай за злобари, хейтъри, ***, ***, *** и платени драскачи, влезете ли, започнете ли да пишете коментари или да отговаряте на някакъв ***, значи им играете по свирката и в касичката им започват да цъкат стотинки. ВСЯКА ВАША НЕГАТИВНА ЕМОЦИЯ НОСИ ПАРИ НА ДНЕС.БГ, това ли искате? Те да получават пари затова, че са скапали деня ви? Че са развалили настроението ви? А денят започваше толкова добре докато не влязохте в днес.бг, колко хора са се сблъсквали с това? Не допускайте да ви манипулират някави жалки подобия на журналисти. Не и днес, драги приятели, не и сега.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В гьола АЕЦ не ще да порасте!Докато преместиме ректора у Козлодуй,слънцето и вятъра ще свирят в жицитекозлодуй, озлодуй, злодуй, одуй, дуй, уййй...
34
3
 
7
 
! Отговори
ДО RUMEN 221 преди 11 години
Прав си, Румене . Въпросите ми са - защо чак сега, след 20 години АД в България- същите тези, които наложиха този АД, започнаха да се правят на държавници ? Защо не бяха държавници, когато бяха на власт и имаха златната възможност да построят не една, а три подобни АЕЦ- а ? Защо в речника на тези " държавници " думата- държавник е заменена с думата " играч " ?
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румене хванах те че си руски възпитани Гьобелс никога не е бил фашист , той си чист националсоциалист , самият факт че изпозваш този термин те издава чии интереси защитавашНе е нужно човек да е Шерло Холмс за да те разкрие.
32
5
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
ДОБРЕ БЕ БОКО..., ДОБРЕ БЕ ПИЧ...- ЩОМ НАЙ-НИСКАТА ЦЕНА ОТ ДОКЛАДА НА АНГЛИЧАНИТЕ Е 10 МИЛИАРДА ЕВРО... ПИТАМ...:- ЗАЩО 3 МЕСЕЦА СКРИЕТЕ ДОКЛАДА... И БЯГАТЕ ОТ ДЕБАТ..., А НЕ РАЗМАЗАХТЕ С НЕГО КОМУНИСТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА...БОКО,- СЕНТЕНЦИЯТА - " ЕДНА ЛЪЖА ПОВТОРЕНА 100 ПЪТИ СТАВА ИСТИНА..." Е КАЗАНА ОТ - ГЬОБЕЛС...ТОВА Е ВЕЧЕ ЧИСТ ФАШИЗЪМ...
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румене / ОВЧ /отговора е прозрачно ясен за да спре твоята комисионна .
30
4
 
9
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Прогнозата за времето, в следващите две седмици показва, че ще е благоприятно за зреенето на ТИКВИТЕ в Афганистан :) Така че платените драскачи на ГЕРБ хващайте лейките и марш в Афганистан да поливате шефа :)))
29
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ -ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи)- ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ГО ТВЪРДЯХА - ТРАЙКОВ КАЖИ СИ!!!- ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!! - ОЧЕВИДНО ЕНЕРГЕТИКАТА Е ПРЕД КАПИТУЛАЦИЯ!!!- Но ПИТАМ - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст И защо точно този ток се изнася, а ние купуваме скъпия!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА НИ СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки, което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Приятели, ако бяха верни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,0ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 8 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 60%... Което ще направим всякак..., но САМО, ако го има Белене защото, ако го няма, до 10 години оставаме без ток..., ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В КАМЕННАТА ЕРА, а по-точно ще го купуваме по 99 ст...., е, които можем да си го позволим де...
28
5
 
5
 
! Отговори
МАЙЧИНО МЛЯКО преди 11 години
До 46- 1- България се пише с главна " Б " буква. 2- Бойко се пише с главна " Б " буква. 3- Ако приемем, че Бойко е предал България, вие за 20 години предадохте и продадохте и майчиното си мляко !!!