Борисов режисира фарс в НС, убеден е Станишев

"ГЕРБ да обяснят на хората как ще плащат ток, който е по-скъп от пенсиите"
23 апр 2012 16:52,
151
Борисов режисира фарс в НС, убеден е Станишев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Станахме свидетели на един безпрецедентен фарс в българското Народно събрание, който очевидно е режисиран и изигран от премиера Бойко Борисов. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента, след като управляващите отказаха да има дебат по вота на недоверие към кабинета.

„Станахме свидетели на безобразно циркаджийско поведение на министър-председателя. Той каза, че иска дебати и уж неговата група го бламирала. Пълна подигравка! Нали всички сме наясно, че това е режисирано?”, добави Станишев.

По думите му е очевидно, че мнозинството и Бойко Борисов не желаят и се страхуват от смислени дебати за бъдещето на Белене, на българската ядрена енергетика и на България като цяло. „Стана ясно, че мнозинството и Министерски съвет не желаят дебати по решението за спиране на изграждането на втора българска атомна централа”, заяви лидерът на БСП.

Още по темата

Сергей Станишев определи като ялови мотивите, с които управляващите отказаха да има дебати. Той напомни, че има решение на Народното събрание, което насрочва дебати и гласуване. „Това решение беше игнорирано от мнозинството”, изтъкна соцлидерът.

„На мислещите хора става пределно ясно, че цената на тока, който българите ще плащат без ядрена енергетика ще бъде много пъти по- висока отколкото с ядрена енергетика. Сметките за ток ще бъдат по-високи от пенсиите и от заплатите. Отговорността за това е на Бойко Борисов, на неговото правителство и на неговото мнозинство”, категоричен беше Станишев.

Той отбеляза, че с отказа от "Белене" се обслужват конкретни икономически интереси като се гарантира пазар на производители на електроенергия от частните ТЕЦ-ове, слънчева и вятърна енергия.

В края на брифинга на левицата в кулоарите на парламента Бойко Борисов се намеси, за да направи опит да опонира на Сергей Станишев.

„Защо стоите самотен в пленарна зала, господин Борисов. Направихте голям цирк. Предложихте дебат, вашето мнозинство не ви ли слуша?”, контрира го Станишев.

„Министър-председателят страхливо напусна двубоя”, обобщи ситуацията Любен Корнезов, докато Борисов се отправяше към изхода на парламента.

Пред журналисти Борисов заяви, че според икономическия анализ на НSBC при най-оптимистичния сценарий за АЕЦ "Белене" цената ще е 10 350 000 000 евро или над 22 млрд. лева. Той посочи, че при най-добрите условия електроенергията ще е около 75 евро на мегаватчас.

"Исках дебат за АЕЦ "Белене", но в залата останаха само един депутат от ДПС и народните представители от ГЕРБ", коментира той.

Бойко Борисов отбеляза, че е предложил много коректно, след като парламентът вземе своето решение дали да има разисквания по вота на недоверие, или не, всички парламентарни групи да останат и да се състои дебат.

"Стоях близо 15 минути. Видяхте празния парламент, в залата остана само един депутат от ДПС и депутатите от ГЕРБ", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цената на тока без ядрена енергетика - ще останем без ядрена енергетика след двадесет години, ако междувременно не се постави седми реактор на козлодуй;цената на тока без белене - а защо не споменаваш колко пъти по-скъп щеше да е тока от белене в стравнение с този от козлодуй;тока щял да бъде по-видок от пенсиите - ти самия твърдеше, че бокйко предизборно щял да вдигне пенсиите;оставаме без ядрена енергетика - ами да се беше опънал на затварянето на блокове от козлодуй;
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да лапат комисионни другарите.За това ги боли най-много.Р.Овч. сега кара Ауди Q7 , но осъзнава ,че в Белене (но не в АЕЦ а Алкатрас Белене) няма да му трябва кола.За това сега газ пикаят.Свърши им голямото лапане.Затова е големият рев.Тях не ги интересува ,че няма да се строи АЕЦ , а ги боли че далаверата свърши.
25
6
 
4
 
! Отговори
krivia преди 11 години
Той не пенсионерите не знам да е обещавал нещо, за вие от червената върхушка градите богатствата си със лъжи и обещания към тези хора. Добре е наглеци като теб да млъкнат и се заврат в *** ***, вместо да се пъчат с *** приказки за пенсиорите, с надеждата глупаците да си пуснат гласа пак за теб. *** без един работен ден го сложиха да управлява държавата.
24
10
 
10
 
! Отговори
vini преди 11 години
Фарса в парламента го сътвориха БСП.За това им стигат възможностите.
23
1
 
7
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Децата и манипулаторите да не пишат, по времето на бай Тошо се изгради огромна част от проекта, Жан Виденов беше на власт от 95 до 97, а по време на последното правителство се започна реалното връщане на проекта. Една АЕЦ не се строи за 5 години, говоря от идеята до финала, същото се отнася и за магистралите и всеки един по-голям инфраструктурен проект. Погледни ТЕЦ-а на АЕС-а
22
10
 
12
 
! Отговори
бойко предава българ преди 11 години
БОЙКО ОПРЕДЕЛЕНО ГО Е СТРАХ ОТ ДЕБАТА.ТОВА Е ГОЛЕМИЯ МУ СТРАХ ЗАЩОТО ТАМ ЩЕ СЕ КАЖАТ МНОГО ИСТИНИ.ГОВОРИ ЗА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ А ЛИЧНО БОЙКО ПОСТАВЯ БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ В НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБНА СРЕДА ЗАЩОТО ТОКЪТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕДИНИЦА ПРОДУКЦИЯ ЩЕ Е ПОВИСОК ОТ ТОКА НА КОНКУРЕНТА В ЕС.ЗАЩО?ЗАЩОТО ТОКА НА ТЕЦ Е 3 ПЪТИ ПО-СКЪП ОТ АЕЦ.ТОКА ОТ ВЕИ 10 ПЪТИ ПО-СКЪП ОТ АЕЦ. ИЗВОД:БОЙКО ЗАЩИТАВА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ И УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ.ТЕЦ=ПАРНИКОВИ ГАЗОВЕ АМЕРИКАНСКИ В БЪЛГАРИЯ,ПЕЧАЛБАТА В САЩ?
21
11
 
4
 
! Отговори
bez ime преди 11 години
Това което знаем е че тоя нещасник беше на влас. И не искам пак да е тоя. Не съм рекламно лице на бативи борисов. мисля,че трябват ново хора
20
7
 
12
 
! Отговори
ГЕРБОушев преди 11 години
Познайте къде след една година ще изнася представления цирк Борисоф :))) Естествено в Централния като на първи ред ще бъде запазено място за Доганя Бей !
19
7
 
13
 
! Отговори
optimist преди 11 години
ДОЛУ БСП!
18
8
 
10
 
! Отговори
Ихаа преди 11 години
Първите 20 коментара възхваляват герб.... доста хищно защитаваме недъгавите.По-спокойно, по-леко, ще си нарани някой хейт пръстчетата:).То се вижда щом сте допрели до тоя форум да ми хвалите *** колко струвате всъщност... мекеренца пазвантски. Айде да ви върви лапането на милиционерския леко и полеко:).
17
6
 
8
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Пак се сещам за репликата / ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ /.... Колкото и да им се повтаря на цирк Борисоf, че със циркаджииски номера не се управлява държава, те нямат интелекта да го проумеят !
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БЕ СТИГА СТЕ ГО ПОКАЗВАЛИ ТОВА БЕЗПОЛОВО ВЛЕЧУГО
15
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тодор Живков (от БКП) беше на власт до 1989г. (АЕЦ Белене стартиран през 1981г. което прави 8 години.) След това от 1991г до 1996г. е Жан Виденов на власт (той е от БСП/БКП. това прави + още 5 години). От 2005г. до 2009 отново БСП е във властта с премиер Станишев. Това са + още 4 години. Нека сега да пресметнем колко години БСП е управлявала от 1981г. Аз пресметнах 18 години! И защо БСП за тези 18 години не завършиха този проект като казват, че ще е супер печеливш?
14
12
 
8
 
! Отговори
Член на ГЕРБ преди 11 години
Премиера Борисов и прецедателя Цветанов отново взеха страха на мазните ***. Всички се изпокриха като мишки и не смеят да гъкнат.
13
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе я навличай червените прашки със сърп и чук и бегаи в брюксел да ръфаш червено брюкселско зеле съсел нагъл....
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенсионерите да се пишат *** и да не плащат нищо, а само да искат.
11
12
 
11
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 11 години
Този е супер нагъл - "ГЕРБ да обяснят на хората как ще плащат ток, който е по-скъп от пенсиите" Ами отворкото да предложи нещо умно, което би сторил ако е на власт в момента. По негово време се дяволуваше и крадеше хем бяха пищни времена и нямаше криза. Само знае да мрънка но кой ли го слуша освен *** в Бг ....
10
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
червено гейско сайтче,защо мълчите за гоце шефа на мафията бе ***...
9
7
 
10
 
! Отговори
Манолова преди 11 години
и Корнезов с поредния гаф за БКП.Поне да не ги пускат на трибуната, че колкото пъти се появят, толкова псувни предизвикват с простотиите си.Манолова ще си остане махленска ***.
8
3
 
1
 
! Отговори
do 9 преди 11 години
s tova izkazvane...po dobre otidi i se grumni, edin kaluf po malko v taq durjava. vie jalki gerbercheta po4nahte ve4e i istoriqta da prenapisvate. jalki podlogi na malumni politici. aide sega mi sipi s 4erpaka za da dokaje6 kolko si malumen