Дянков твърд: Сребърният фонд ще се харчи!

"Всеки противник на идеята да обясни защо в другите държави е така"
23 апр 2012 18:13,
310
Дянков твърд: Сребърният фонд ще се харчи!
Дянков участва в обществена дискусия за опазване на културно-историческото наследство на Велико Търново. Снимка: БТА

Ще отстоявам мнението си за Сребърния фонд, каза във Велико Търново вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Идеята му парите от Сребърния фонд да бъдат инвестирани в ценни книжа вече бе посрещната с критики от страна на БНБ, Европейската централна банка и политическите сили у нас. Проектозаконът е приет от Министерски съвет и вече е в бюджетната комисия на парламента.

"Аз ще отстоявам началното си мнение, защото то е потвърдено с един прост факт - във всички останали европейски държави, които имат Сребърни фондове като нашия (общо 7 държави - Белгия, Франция, Холандия, Италия, Испания, Португалия), без изключение те инвестират в държавни ценни книжа"’, разясни вицепремиерът.

"Всеки противник на идеята първо трябва да обясни защо в другите държави това е прието, а в България не може да се направи", допълни той.

По думите на финансовия министър няма да има проблем със събирането на акцизи и ДДС при цигарите след въвеждането на забраната за тютюнопушене на закрито.

Още по темата

Неслучайно е избрано именно през лятото да бъде наложена забраната, като по този начин ще има няколко месеца, в които хората да пушат навън. Според Дянков проблем ще има в зимните месеци, но той изрази надежда, че дотогава пушачите ще са свикнали със забраната.

Все още не е ясно кой ще ръководи данъчната полиция, която трябва да стане факт от 1 януари 2013 г.

Миналата седмица Симеон Дянков се е срещнал с ръководството на НАП и им е възложил до края на тази седмица да изработят проект, в който да се опишат промените, които трябва да настъпят в НАП.

Дянков настоява законовите промени да влязат в Народното събрание през юни. По думите му България е единствената държава в Европа, която няма такава полиция.

Финансист №1 очаква създаването на данъчната полиция да има същия положителен ефект, какъвто вече постига въведеното дознание в митниците. Той съобщи, че от началото на годината досега в агенцията "Митници" има 230 производства, като повече от половината са завършени с издадени актове за нарушения и вече има платени глоби. Дянков посочи, че при старата процедура производствата са продължавали три-четири години, докато сега тя е в рамките на три месеца.

"Същият ефект очаквам и в Националната агенция за приходите, главно по темата за данъчните измами - така наречените ДДС-вериги, които вече 20 години са проблем в България", обясни  Дянков. Той допълни, че в тази посока вече има някои положителни резултати, но иска много по-сериозно да се работи, а това ще е трудно без данъчна полиция.

Във Велико Търново министър Дянков участва в обществена дискусия за опазване на културно-историческото наследство на старата българска столица. Той каза, че в бюджета за тази годинаса предвидени 12 милиона лева за археологически разкопки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
3
 
3
 
! Отговори
ДО ГЕРБЕРА преди 11 години
Е ТРЯБВА ДА ТИ ДРЕМЕ ЗА ИНТИМНАТА ТИ РАБОТА, НАЛИ ЩЕ ОПРАШВАШ ГЕРБЕРКИ И ЧАКАМЕ НОВИ НЕФЕЛНИ ЦВЕТЕНЦА.
237
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИ, СТЕГНЕТЕ ОЩЕ КОЛАНИТЕ, ЧЕ ГРОБОКОПАЧА ИДВА!
236
7
 
1
 
! Отговори
ГЕРБер преди 11 години
Дреме ми на оная работа за ***. Каквото са крали, дотука са, сега е наш ред. Ще харчим каквото и колкото си искаме а никой не може копче да ни каже!
235
3
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
Какво няма да е твърд, пари няма и ситуациятаа зА ГЕРБ е на живот и смърт.
234
6
 
3
 
! Отговори
възмутения преди 11 години
да ,краят на комунистите наистина наближава,след сагата в парламента по -припикани никога не съм виждал и Корнезов и Станишев.Тотална излагация и срамота. И бабите няма да гласуват вече за БКП.
233
3
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До 295 - Ти наистина си болен, бе, човек! Но единици сте вече и сте на изчезване! Краят наближава, лошото е, че и за нас и държавата ни също!
232
8
 
3
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Браво, Дянков, отново си 1... С теб България ИМА бъдеще и съм оптимист! Не беше така, когато КОМУНОИДИТЕ от тройната коалиция КРАДЯХА като подивяли излишъците, които трябваше да спестят за тези тежки времена! Но БЪДЕЩЕТО е на България, бъдещия икономически тигър на Балканите, прусаците на Балканите! Напред и НАГОРЕ!!!
231
2
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Крадливите гербави *** доограбиха България, довършвайки делото на Тройната крадлиция. А тука разни платени гербави *** се мъчат чрез словесните си пръдни да убеждават, че народът бил толкова обеднял, щото бил мързелив, а не защото управниците крадат на поразия. Жалки провокаторчета, това ли ви е 'работата', некадърни гербокомуненца?!
230
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Всеки противник на идеята да обясни защо в другите държави е така"А ТИ *ЛИГОФРЕН, ОБЯСНИ ЗАЩО ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ НЕ СА КАТО НА ХОРАТА В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ??????????????????????
229
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 11 години
честит ви ГЕРБ - ГРАНДИОЗНО ЕЛИМИНИРАНЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
228
2
 
6
 
! Отговори
Д-ра до schickeria преди 11 години
Остави го ти човека от парка, мен той ме развесели. Като говорим за скъпотия тия от ГЕРБ ни излезоха скъпо и прескъпо и сега лъжат и мажат да замажат, а ти ако искаш им вервай, както едно време сигурно си "вервал" на царя! Разликата е че Бойко се оправдава, че все друг му е виновен, царя поне имаше доблестта да си понесе последствията без да мрънка като тиквата Бойко и да лъже хората!
227
2
 
3
 
! Отговори
Д-ра преди 11 години
Ето за това Димана Ранкова подаде оставка, а беше единствената май от ГЕРБ с акъл е красота едновременно. А Дянков не може да харчи нищо, на обяд чух някаква репортерка което интервюираше хора в парка пред театъра Иван Вазов където се играе шах и един от хората каза-"тоя Дянков да си го сложите на оная работа...некъдерник" цитирам почти дословно това което чух. Не знам дали този репортаж ще го излъчат заради цензурата налагана от телевизиите, но си заслужава някой да го прочете- какво да добавя?
226
2
 
14
 
! Отговори
антибибитко преди 11 години
тук, да се лекуваш ей!!!Личи, че Боко и пет здравни министри да смени, собствените си гербери не може да излекува...
225
14
 
2
 
! Отговори
тук преди 11 години
се събрали все гладни, нещастни и озверели комунисти.С мързели и дращене по форумите няма да можете да се нахраните, а и роднините комунисти от политбюро вече не могат да помогнат за лека и добре платена службичка.И сега ,който може и иска има и работа и пари.На Дянков само праха може да му дишате, най-добрия финансист в Б.-я от целия преход и признат като такъв в ЕС.Всякаквите лаещи, многознаещи и нещастни песове по форумите ще трябва да се потрудят ,иначе,бичене по цял ден по клавиатурата.
224
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Луд маниак поръсил със силна отрова купчина пари и ги дарил на домовете за сираци в България. В резултат са загинали 20 депутати, 3 кмета и 12 общински съветници. Пострадали деца няма.
223
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 11 години
drememi na spagata
222
1
 
8
 
! Отговори
до 280 преди 11 години
***, ти си храна за бездомните кучета бе...акне.
221
1
 
15
 
! Отговори
до 278 преди 11 години
Седим и пишем, щото не може тук да дращят само неграмотници като теб, герберче.
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да 264-И аз тва казвам. Харчете и се махайте.
219
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 260.Братче ти си луд.