Елеонора Николова поема БОРКОР. Временно

Георги Кръстев пък става съветник на премиера
Обновена: 24 апр 2012 14:40 | 24 апр 2012 13:40,
38
Елеонора Николова поема БОРКОР. Временно
Николова поема в ръцете си БОРКОР. Снимка: архив Булфото

Елеонора Николова ще е временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, известен като БОРКОР.

Досега Николова беше заместник-директор в звеното. Тя поема поста на освободения от премиера Румен Миланов.

Още по темата

Елеонора Николова бе депутат от СДС в 40-ото Народно събрание, но през март 2007 г. напусна редиците на синята парламентарна група и заедно с Димитър Абаджиев и Мария Капон основа гражданското сдружение Европейски демократичен път.

През 2002 година тя спечели частичните местни избори в Русе, а година по-късно извоюва убедителна победа на редовния местен вот.

Вчера стана ясно, че Румен Миланов е отстранен като шеф на БОРКОР заради незадоволителната по думите на Борисов работа на звеното за борба с корупцията.

По-рано в понеделник Миланов беше освободен и като секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Мястото му там пък се поема от Георги Кръстев, който досега беше съветник на вицепремиера Цветан Цветанов и отговаряше главно за етническите въпроси.

Румен Миланов е вторият съветник на премиера, освободен от поста му за по-малко от седмица.

В четвъртък Борисов освободи като свой съветник бившия шеф на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров. Министър-председателят беше лаконичен в коментара си за рокадите.

"Те са мои съветници и съм преценил, че в момента не могат да ме съветват", каза той.

Киров бе предаден и на прокурор заради финансови несъответствия в документацията на разузнаването по времето, когато той е стоял начело на спецслужбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
cleverer преди 11 години
Няма нищо по- лошо от създаването ан български институции , за да се покажат пред ЕС.Трябваше да бъде закрита тази институция, но някой има интерес чрез нея да краде БЕЗОТЧЕТНИ ПАРИ.Уж "ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ" за НАМИРАНЕ НА "КАДРИ" и т.н.Сигурно и те действат чрез "обществени поръчки" и "Европейски проекти " да крадат пари.Много добре се живее така !Какъв отчет имат? НИКАКЪВ. Защото били от "службите за сигурност" или ЩО ли?Ние сме ВИНОВНИ, защото търпим всичко около нас.Деконцентрация на Министе
30
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Две години си асемблирали софтуера и базата данни, а стига де те двойкаджиите в училище си инсталират софтуера и базите данни по-бързо. Както са тръгнали ще намерят един престъпник и то след като умре. Няколко обиколки с хеликоптера за същите пари и щеше да има по-голям ефект. Те сигурно разбират от компютри народа не. Ша питаме Анонимос, ама да не си търсите данните на някое анонимно място :), както един от президентите на БГ си търси заглавната страница на сайта.
29
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Кражби и разсипия на поразия. С това започват и там ще свършат. Вече ще си приказвате с ББ в присъствието на Комисарите от ЕС а от там ще се отчитат пред данъкоплатците. Щом се пробвате нас на балами да правите. Занимавали се с бюра, а сига де ЗЛАТНИТЕ хамали на Тате. Лъскали си офиса бюрократчетата на мама, имеджа им като на БСП. Имеджа е от резултати не от лъскане ...-------------------------------------------И все пак тя се върти! Г. Галилей
28
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
ЕС иска създаване на РАБОТЕЩА система. До края на годината не почнете ли да се САМОИЗДЪРЖАТЕ и да носите допълнителни приходи в Бюджета лично еврокомисарите ще ви пуснат кепенците!
27
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Алооо БОРЧВОР-а. Вкиснахте се вече! ЕС иска създаване на РАБОТЕЩА система. До края на годината не почнете ли да се САМОИЗДЪРЖАТЕ и да носите допълнителни приходи в Бюджета лично еврокомисарите ще ви пуснат кепенците!
26
0
 
0
 
! Отговори
муньос преди 11 години
Цирка е страхотен. Елеонорчето обаче явно наистина се е взела на серизно. Ей сега трябвада и се отпуснат юздите на тая стара ............, да видим с какви славни чудеса ще ни развесели,пък после ще видим.
25
0
 
1
 
! Отговори
Русенчо Русчев преди 11 години
Партийният(БКП) секретар на Русенския съд ще бори корупцията!?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БорКор е съкращение от Борисовата Корупция.
23
0
 
12
 
! Отговори
gogo преди 11 години
Елеонора ще бори корупцията. Ха ха. Аз съм от Русе и ще кажа само, че крадеца ще вика "дръжте крадеца". Как ще борите корупцията с корумпирани хора , ей това не мога да разбера !!!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Избраха ноф шеф на нищоправенето.
21
0
 
6
 
! Отговори
баси и държавата преди 11 години
правим службичка за наши хора да лапат парици ама парици с безброй бонуси за нищо и никва работа и да слухтят...... ТВА ЕДЪРЖАВАТА КЕНЕФИНЛАНДИЯ
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хванете бързо Костов, докато не е избягал
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая е тъмносин ***. Ех Ваньо Костов как изпусна ценния кадър
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Елеонорчето ще го поеме временно. До изборите
17
0
 
5
 
! Отговори
памет преди 11 години
Българио,за теб те умраяха-да си спомним, че тази година се навършват 100 години от Победоностният марш на българският войник,натирил в Босфора мръсните османци-наши поробители....а тези тук са срам за държавата ни-сборище от катили и ***!!!!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде отиваш Българийо ! А къде бяхте онези българи, които гласувахте за БОЙКОВИТЕ ДАЛАВЕРИ и неспособните му *** и сол ташака ЦЕЦО.
15
0
 
13
 
! Отговори
Няма временно преди 11 години
при Норчето .... Щом е захапала - ТЯ ще бъде ; като булдог е - с обратна захапка .... Избяга от кметица на Русе - тъкмо я бяха погнали за едни изчезнали милиони .... мале . малеее ......
14
0
 
2
 
! Отговори
хор бардакор преди 11 години
Кaaaalonka, kalinka, kalinka maia...lqlql lq lqlqlq lq lq.... da ti go natamtarq.
13
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Румен Миланов е бивш катаджия, а катаджия да ръководи борбата с корупцията в България........
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая организация я кръстете КОПКОР Комисия по корупцията ако искаш да дадеш рушвет да те опътят къде!