Пускат 3 мес. предсрочно Южната дъга на Околовръстното

Кърпенето на дупки на "Тракия" с рециклиран асфалт било евтино и еко
Обновена: 24 апр 2012 16:38 | 24 апр 2012 16:30,
67
Пускат 3 мес. предсрочно Южната дъга на Околовръстното
Министър Павлова посети обекта. Снимка: БТА

Почти 3 месеца по-рано ще бъде пуснато в експлоатация основното трасе на Южната дъга на Околовръстния път в София, похвали се регионалният министър Лиляна Павлова, която посети строителната площадка.

„На 10 юни предсрочно, въпреки че срокът е 29 август, ще бъде пуснато основното трасе и локалите, за да може да "отпушим тапите" предвид летния сезон и очаквания голям трафик през юли и август“, обясни пред журналисти Павлова, която провери изграждането на обекта в близост до ИКЕА.

Останалата част, включително връзката с бул. "Климент Охридски", ще остане, както е предвидено, за края на август и началото на септември, посочи министърът.

Тя отбеляза, че ускоряването в никакъв случай няма да е за сметка на качеството. Експертите ще правят допълнителни тестове и проби, за да е сигурно, че качеството ще бъде на необходимото ниво, увери Павлова.

Още по темата

По повод изкърпването на дупките по магистрала „Тракия“ с рециклиран асфалт Павлова посочи, че технологията е устойчива и качествена, както и два пъти по-евтина.

Лазаров допълни, че повечето от магистралите в Централна Европа се рехабилитират така и с използването на технологията "студено рециклиране" няма да се влага нов инертен материал, като така ефектът е и екологичен.

"След празниците през май ще започне "изкърпване" и на Северната дъга на Околовръстния път, но няма да има рехабилитация, тъй като там очакваме включването и изграждането на Северната тангента, която ще поеме транзитния трафик", посочи още той.

Лазаров потвърди, че АПИ извършва проверки за фалшиви винетки и добави, че масово са се увеличили случаите на имитации на винетни стикери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
8
 
! Отговори
lionly преди 11 години
Тъкмо за ЧРД на Бате Б.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво,хубава новина.........утре и метрото в Младост 3 и 1А
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за половин милиард ще правят жп линия до Видин.Хемус я строят в момента от Шумен до Търговище и се планира работа по нея в периода след 2014.Дунав мост 2 го завършват тази година Интермодален терминал ще се строи в Русе за прехвърляне на товари от речния на жп транспорта.Тунела под Шипка също се предвижда да се прави до 3-4г.Какъв ти е проблема - Има проекти за Северна България и още ще има ако има хора там и бизнес. Не може да противопоставяш двете части на все мизерна България абсурдно е
30
2
 
4
 
! Отговори
Пишман шф преди 11 години
В час пик се чака по 15 минути минимум без да се буташ. Това нормално ли е за кръгово? Или може би метър и 50 на лента са достатъчни за кръгово?
29
5
 
8
 
! Отговори
шфер преди 11 години
в момента при отбивката за бул. Климент Охридски почти няма задръстване, а преди година се чакаше по 30 мин. което е факт е факт
28
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
A remontite koga pocvat
27
5
 
4
 
! Отговори
do 36 преди 11 години
няма север. в тая смърдела *** севера е отписан.
26
0
 
5
 
! Отговори
а преди 11 години
евала-машалах!
25
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Подкрепям Стоян.
24
7
 
10
 
! Отговори
Стоянчо, Стоянчо? преди 11 години
Стоян, А ти от какво си доволен, бе мен? От това, че България държи всички първи места в кофти класациите на ЕС ли? Или, че те лъжат и крадат всеки Божи ден?
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бензинатрее стане 8 лева литъра, гражданската 10 лева на конска сила и прегледа 500 лева, че много задръствания има. Щът ми се празни улици. Аааа и хляба и той 10 лева, че е пълно с хора и то се чишити!
22
15
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
АМАН ОТ КРИТИКАРИ И НЕДОВОЛНИ ЧОВЕЧЕТА! ОТИВАЙТЕ В МИНИТЕ!
21
4
 
10
 
! Отговори
Razbira4 преди 11 години
До момента на южната дъга рязаха три пъти ленти за откриване , специално този участък в който работят в момента рязаха лентичка миналата година заради ИКЕА за да могат хората да се бутат по локалните и да псуват кметицата и Бойко за хубавата лентичка която отрязаха.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимчо преди 11 години
Сега тапата при празници (и съответно изнасяне към провинцията) ще е на новото кръгово в Младост 4, както и на светофарите на Горубляне и Герман. Ще се реши единствено задръстването сутрин и вечер...
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по - евтино, но за строителя! иначе, парите, които ще платят са си същите!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ох, тия дано не пуснат и рециклирана храна кат по - евтинко, че не знам как ще я караме!
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуска ме я три месеца по рано и после три години я ремонтираме.До болка ми е познато.Така беше и с пътните възли на Черни връх и Симеоновско шосе.Това е като да си купиш нова кола и да започваш да я ремонтираш.Що поразии направихте,време вие да си ходите.
16
1
 
7
 
! Отговори
Панталей Пътник преди 11 години
ГБС Инфраструктурно строителство участва и в изграждането на отсечката от Околовръстното от бул. България до Симеоновско шосе. За строителството на 4.5 км участък бяха платени 97 млн. лева с ДДС при положение, че обединението на ГБС спечели търга за основното трасе с цена 32.74 млн. лева.
15
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 11 години
В Катар трябваше да пратят тази лелка и Фидосова. Щеше да се напълни със харабели - "инвеститори". Те си падат по манекенки с живо тегло над 100-150 кила.
14
0
 
10
 
! Отговори
Въпросче преди 11 години
А като завали дъжд ще можем ли да ползваме и Южната дъга за плаване с канута :)