Пускат 3 мес. предсрочно Южната дъга на Околовръстното

Кърпенето на дупки на "Тракия" с рециклиран асфалт било евтино и еко
Обновена: 24 апр 2012 16:38 | 24 апр 2012 16:30,
67
Пускат 3 мес. предсрочно Южната дъга на Околовръстното
Министър Павлова посети обекта. Снимка: БТА

Почти 3 месеца по-рано ще бъде пуснато в експлоатация основното трасе на Южната дъга на Околовръстния път в София, похвали се регионалният министър Лиляна Павлова, която посети строителната площадка.

„На 10 юни предсрочно, въпреки че срокът е 29 август, ще бъде пуснато основното трасе и локалите, за да може да "отпушим тапите" предвид летния сезон и очаквания голям трафик през юли и август“, обясни пред журналисти Павлова, която провери изграждането на обекта в близост до ИКЕА.

Останалата част, включително връзката с бул. "Климент Охридски", ще остане, както е предвидено, за края на август и началото на септември, посочи министърът.

Тя отбеляза, че ускоряването в никакъв случай няма да е за сметка на качеството. Експертите ще правят допълнителни тестове и проби, за да е сигурно, че качеството ще бъде на необходимото ниво, увери Павлова.

Още по темата

По повод изкърпването на дупките по магистрала „Тракия“ с рециклиран асфалт Павлова посочи, че технологията е устойчива и качествена, както и два пъти по-евтина.

Лазаров допълни, че повечето от магистралите в Централна Европа се рехабилитират така и с използването на технологията "студено рециклиране" няма да се влага нов инертен материал, като така ефектът е и екологичен.

"След празниците през май ще започне "изкърпване" и на Северната дъга на Околовръстния път, но няма да има рехабилитация, тъй като там очакваме включването и изграждането на Северната тангента, която ще поеме транзитния трафик", посочи още той.

Лазаров потвърди, че АПИ извършва проверки за фалшиви винетки и добави, че масово са се увеличили случаите на имитации на винетни стикери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво, страхотна работа!
12
2
 
2
 
! Отговори
Панталей Пътник преди 11 години
Айде хаирлия да е...да не трЯбат лодки...Е само три месеца по-рано, ама за сметка на това и с три милиона по-скъпо.Има-нЕма три километра за не'кви 95-100 млн, при спечелена поръчка за 32 млн.Е нали па наш човек ги 'зима-Симо Пешов.
11
4
 
7
 
! Отговори
алеь преди 11 години
Ползвай градския транспорт. Никой не е казал, че всеки "жител" на столицата трябва да се вози в собствен автомобил. Забравяте, че този вид транспорт е създаден като социална функция. Нали не всеки строител дошъл от дълбоката провинция (без да омаловажавам труда на никой и това кой откъде е) трябва задължително да използва автомобил. Това е вече скъпо удоволствие
10
3
 
2
 
! Отговори
до Сахаров преди 11 години
Има, има ... ама за целта трябва да излезеш и да видиш
9
8
 
11
 
! Отговори
Отново Южна преди 11 години
Отново Южна дъга , магистрели в ЮЖНА българия и т.н.Може да си *** *** майчина!!! п.с гражданин на СЕВЕРНА ***
8
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодаря ви мило правителство,благодаря ви - НО НЯМАШЕ НУЖДА ТЪЙ КАТО НЯМА КАК ДА Я ПОЛЗВАМ - НЕ МОГА ДА СИ ПЛАТЯ - ЗАСТРАХОВКА ГО , ПРЕГЛЕД , ДАНЪК И РАЗБИРА СЕ ГОРИВО .....НО ИНАЧЕ МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ... И САМО ОЩЕ НЕЩО - ТОЗИ РЕЦИКЛИРАНИЯТ АСФАЛТ СТАВА ЛИ ЗА ЯДЕНЕ ????
7
10
 
16
 
! Отговори
123 преди 11 години
За рециклиран асфалт ли плащам винетки?? Аман!!!
6
3
 
21
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
Иии бре... много сте се разплювали бре ашлаци!!! Все недоволни... на тея от ГЕРБ, да направат още 2-3 прохода на Стара Планина и да живнат икономиката и на другата част от България, не всичко да е съсредоточено в София, и им парва евалата на тоя етап...
5
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лиле ами тя тапата се измества бе мойто момиче! Айде не ни обеснявай за тапи, че всеки ден се затапваме! За качеството не се изхвърляй, че като се сетим след ония дъждове как един кара каяк :))))
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала. Сега остава и западната дъга да направят
3
9
 
17
 
! Отговори
аз преди 11 години
Министърката, финна, както винаги :D
2
13
 
19
 
! Отговори
Сахаров преди 11 години
Къде в Европа има кърпени магистрали, Лиляноо?! САМО В БЪЛГАРИЯ!
1
10
 
7
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
Дано новата отсечка на пътя не е леглнал полицай до легнал полицай....