БОРКОР не били мързеланковци

Просто хората били свити, оправда ги новата им шефка
Обновена: 25 апр 2012 09:40 | 25 апр 2012 09:40,
61
БОРКОР не били мързеланковци
Не сме мързеливи, кълне се Елеонора Николова. Снимка: архив Булфото

"Не сме мързелували", така отговори новият шеф на БОРКОР Елеонора Николова на обвиненията за почти цяла година бездействие на правителственото звено за борба с корупцията.

Ден преди правителственото заседание, на което беше гласувана смяната на досегашния председател Румен Миланов, премиерът Бойко Борисов заяви, че не е доволен от работата на структурата почти две години след създаването й.

Още по темата
"Търсим по-бързо и по-оперативно ниво", лаконично обясни Борисов и допълни, че на сегашния етап работата на БОРКОР не го задоволява, а иска да има резултати.

Николова посочи днес пред bTV, че през този период антикорупционният орган се е занимавал с подготовка за стартиране на работа, избор на консултант за архитектурата на центъра, закупуване на софтуер за обработка на данни и обучение на служителите.

Новият ръководител на БОРКОР обясни създалото се в обществото мнение за мързелуване с това, че мнозинството от колегите й идвали от служби, в които са свикнали да работят зад кулисите, а не в контакт с медиите.

Елеонора Николова каза, че решението за отпускане на средствата за финансиране на БОРКОР е взето през лятото на миналата година.

След това стартирала обществена поръчката за избор на фирма, която да извърши проектния офис мениджмънт. Избрана е водеща немска фирма, по чието задание е направена втора обществена поръчка, с която е купена цялата хардуерна техника.

"Когато човек е в публична институция и разходва обществени пари, той трябва във всеки момент да може да обясни какво се случва", заяви тя.

По думите й нейният предшественик Румен Миланов не е виновен, но е отговорен за създалата се обществена нагласа.

"От една страна, така е минал животът му - в служби, които не са публични. От друга страна той разсъждаваше, че тези подготвителни работи нито са тържествени, нито толкова занимателни за обществото и не е нужно да ги споделяме. Сега виждаме, че това е огромен проблем", обясни тя.

"Наслои се становището, че едни хора получават едни пари, а нищо не правят", завърши с обясненията си Елеонора Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
на час плащат преди 11 години
Най-ниските почасови разходи за труд в рамките на ЕС са отчетени в България - 3,5 евро, и Румъния - 4,2 евро, сочи последно проучване на Евростат.Данни на националната статистика за 2010 г. потвърждават тази класация.Според публикуваните в НСИ разчети за 2010 г. усреднените разходи на работодателя за труд за един отработен час са 7 лв. за наетите лица в обществения сектор и 5,13 лв. - в частния сектор.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kato vsi4ko izmisleno ot GERB porosto nqmam dumi ....... 5 000 000 za kakvo ?????? zaplati i premiii e mersi ina4e pluqt vsi4ki predi tqh no gerb sa po kradlivi ot koito i da bilo
21
0
 
20
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
На 7-м милионна България,са й виснали на врата сандукус платени...борци,за...прочистване търтеите в държавата.Ако вземем да ги изреждаме всички служби в МВР и извън нея,свят ще ни се...завие.И навсякъде в тях...работят едни кротки...задкулисни хора,получаващи си...кротко хилядарките,правещи и на...мухата път,безконфликтни,беззъби,усмихнати,пухкавички,толерантни,усмихнати,скромни и пр. качества.Само дето и текато...търтеите лапат медеца,без да правят нищо;с каквито се...събереш,такъв ставаш.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само подслушват хората и ползват информацията за да взимат на хората бизнесите. Има нов закон по който всеки счетоводител трябва да прави досие на фирма с оборот над 30 000 лв на месец и да докладва в данс.Ченгесарска държава мутри и рекетьори! Оставка и съд!
19
0
 
25
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
Свити, но работливи, бойци на тихия фронт, без съмнение- баш батакчии...Не виждам смисъл на тази организация, няма да свърши работа и за лула тютюн!
18
0
 
2
 
! Отговори
Пак Един преди 11 години
Това се отнасяше за коментар 21 на Стършела.
17
6
 
3
 
! Отговори
Държавен служител преди 11 години
до 25: Васе, Васенце, точно ти не "хрантутиш" никого, нито ми плащаш сметките за ток, вода и т.н., нито ми плащаш данъците, нито ми плащаш храната и т.н. плащам си ги аз лично, от моя джоб. На такива заучени реплики вече съм се наслушал отдавна. Слагаш всички държавни служители под един знаменател и точно тук ти е грешката. Не знам кой е този, който се опитва да насажда вражда между дърважните служители и останалите хора, но за момента успява.
16
1
 
2
 
! Отговори
Един преди 11 години
Да са отнели, колко да са отнели - тази сума 10 - 15 млн. е много завишена, според мен. Фактически в хазната са влези мизерни суми.
15
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България за действията на Столичната община по изселването на ромите от квартал "Баталова воденица".Съдът реши, че държавата няма право да изважда хората от незаконно построените бараки в "Баталова воденица", тъй като ще наруши правото им на дом и на личен и семеен живот, но не присъжда обезщетения.Процесът от страна на жалбоподателите беше воден от Българския хелзински комитет, които даряват присъдените 4000 евро за разноски на пострадалите, съобщиха от неправителствената организация.Делото е било заведено от роми заради два опита на общинската власт в София да премахне ромската махала "Баталова воденица" - през 2005-2006 г. и 2008 г. Аргументите на общината са, че ромите незаконно живеят на общински терен, но в същото време не им предлага алтернативен подслон.Последната офанзива срещу гетото, в което ромите отглеждат коне, кози, овце и кокошки бе предприета, докато кмет на София беше Бойко Борисов. Тогава той реши да спре разрушаването на част от незаконните постройки, след като получи протестно писмо от евродепутати. По-късно някои от ромите бяха изселени в други гета в София.Сега Европейският съд по правата на човека призна, че изваждането на ромските семейства от "Баталова воденица" не е необходимо в едно демократично общество и е нарушение Европейската конвенция за правата на човека. Съдът заявява, че заповедта за отстраняване на хората е основана на Закона за общинска собственост, а той самият е порочен, защото не изисква преценка за съразмерност на действията на властите.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая *** по-голяма идиотщина не можа ли да изръси...ми за какво взимате заплати *** *** заспала
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Наслои се становището, че едни хора получават едни пари, а нищо не правят", завърши с обясненията си Елеонора Николова."Е само аз ли не прочетох нищо едно нещо, което да опровергава това настроение? Две години си строят офис сграда и избират софтуер, а всъщото време работата им е да разследват корупцията. Сега ако звеното е от 1 човек разбирам, ама айде сега мнението на обществото не било вярно, затворени били хорат.
12
0
 
5
 
! Отговори
az преди 11 години
ot parlamenta se zapo4va s korupciata , prokuratura , sad , policia u4ili6ta , bolnici detski gradini , vsi4ko kadeto pipne6 e korupcia , a kakto znaem svoi na svoi ni6to ne pravi , a te sa navarzani kato svinski 4erva vsi4ki
11
0
 
19
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Факт 60 мил. лв. до сага за едно голямо нищо. Същата работа като тъй наечената комисия "Кушлев" - отнемат 15-20 мил. годишно и от тях долу горе половината за нейната издръжка.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРКОР е нещо като "Крадеца вика Дръжте крадеца".... а дори и това не вика! :) Никой никъде не е видял да са свършили за 1 стотинка работа по борба с корупцията, нищо не правят а вземат заплати с хиляди, на всичкото отгоре не само НЕСЕ БОРЯТ С КОРУПЦИЯТА, а дори ЗАКРИЛЯТ КОРУПЦИЯТА! Който не е съгласен с мене да каже някой случай, който да ме опровергае! Айде, чакам...
9
1
 
16
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Това е напълно безполезна и измислена агенция,която първите 6 месеца изобщо не съществуваше,но им плащаха.Досега няма нищо свършено.Видя се колко е смешна тази агенция,щом Тиквата уволни всичките и ръководители без никаква ясна причина
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от БОРКУР въобще си нямат и на идея още какво точно ще работят, но важното е , че заплати и бонуси получават редовно.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи не може да са свити и работливи? Двете понятия нямат нищо, ама нищо общо...
6
0
 
8
 
! Отговори
azz преди 11 години
Мушморочета,свити били,а не са свити да лапкат като за големи дърти мушмороци
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направо закривайте цялата комисия.... Ние си знаем че е едно пилеене на средства както и много други комисии и проекти в тази "държава" . Корупцията е приоритет номер 1 за всички които са на власт. Някаква измислена комисия едва ли ще заслепи народа.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой да има информация за нещо свършено от БОЛКУР, за вкаран в затвора министър, депутат, висш чиновник, било то и бивш?