БОРКОР не били мързеланковци

Просто хората били свити, оправда ги новата им шефка
Обновена: 25 апр 2012 09:40 | 25 апр 2012 09:40,
61
БОРКОР не били мързеланковци
Не сме мързеливи, кълне се Елеонора Николова. Снимка: архив Булфото

"Не сме мързелували", така отговори новият шеф на БОРКОР Елеонора Николова на обвиненията за почти цяла година бездействие на правителственото звено за борба с корупцията.

Ден преди правителственото заседание, на което беше гласувана смяната на досегашния председател Румен Миланов, премиерът Бойко Борисов заяви, че не е доволен от работата на структурата почти две години след създаването й.

Още по темата
"Търсим по-бързо и по-оперативно ниво", лаконично обясни Борисов и допълни, че на сегашния етап работата на БОРКОР не го задоволява, а иска да има резултати.

Николова посочи днес пред bTV, че през този период антикорупционният орган се е занимавал с подготовка за стартиране на работа, избор на консултант за архитектурата на центъра, закупуване на софтуер за обработка на данни и обучение на служителите.

Новият ръководител на БОРКОР обясни създалото се в обществото мнение за мързелуване с това, че мнозинството от колегите й идвали от служби, в които са свикнали да работят зад кулисите, а не в контакт с медиите.

Елеонора Николова каза, че решението за отпускане на средствата за финансиране на БОРКОР е взето през лятото на миналата година.

След това стартирала обществена поръчката за избор на фирма, която да извърши проектния офис мениджмънт. Избрана е водеща немска фирма, по чието задание е направена втора обществена поръчка, с която е купена цялата хардуерна техника.

"Когато човек е в публична институция и разходва обществени пари, той трябва във всеки момент да може да обясни какво се случва", заяви тя.

По думите й нейният предшественик Румен Миланов не е виновен, но е отговорен за създалата се обществена нагласа.

"От една страна, така е минал животът му - в служби, които не са публични. От друга страна той разсъждаваше, че тези подготвителни работи нито са тържествени, нито толкова занимателни за обществото и не е нужно да ги споделяме. Сега виждаме, че това е огромен проблем", обясни тя.

"Наслои се становището, че едни хора получават едни пари, а нищо не правят", завърши с обясненията си Елеонора Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боркор поредната тъпотия за която се хвърлят пари на вятъра
42
0
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 11 години
Познавам я от ученичка.Много я мързи! В БОРКОР си падна на оная работа! Голяма заплата, никаква работа и никаква отговорност...Не че там няма работа-напротив там има работа за 100 години напред поне!Но не е за тази мързелана и повлекана-разгледайте я хубавичко и я преценете сами...
41
0
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
Къде ги намират бе, санким нямаше кой да турят на поредната службичка хранена от нас, НАРОДА.
40
0
 
1
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
ЕС иска създаване на РАБОТЕЩА система. До края на годината не почнете ли да се САМОИЗДЪРЖАТЕ и да носите допълнителни приходи в Бюджета лиюно ешрокомисарите ще ви пуснат кепенците!
39
0
 
1
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Две години си асемблирали софтуера и базата данни, а стига де те двойкаджиите в училище си инсталират софтуера и базите данни по-бързо. Както са тръгнали ще намерят един престъпник и то след като умре. Няколко обиколки с хеликоптера за същите пари и щеше да има по-голям ефект. Те сигурно разбират от компютри народа не. Ша питаме Анонимос, ама да не си търсите данните на някое анонимно място :), както един от президентите на БГ си търси заглавната страница на сайта.
38
0
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 11 години
Кражби и разсипия на поразия. С това започват и там ще свършат. Вече ще си приказвате с ББ в присъствието на Комисарите от ЕС а от там ще се отчитат пред данъкоплатците. Щом се пробвате нас на балами да правите. Занимавали се с бюра, а сига де ЗЛАТНИТЕ хамали на Тате. Лъскали си офиса бюрократчетата на мама, имеджа им като на БСП. Имеджа е от резултати не от лъскане ...
37
0
 
16
 
! Отговори
лъжци преди 11 години
Постоянно се създават комисии агенции които се дублират и нищо не работят а получават огромни заплати.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, питам се, как свити хорица ще се борят с нагли корумпирани професионалисти? Ако "архитектурата" на сградата им не е в ред, не може да работят ли? какви са пък тези срокове за провеждане на обществени поръчки? две години купували компютри? то компютрите и сградата са им проблема....
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
таа пък склерозирала разгонена леля ,кво праи там????тва не е кварталното кафене!е то затва сме на тва дередже!
34
0
 
12
 
! Отговори
Малеиииий ... преди 11 години
Ако можете само да си представите , колко е крадлива тази Елеонора Николова !!!!... Защо и подменят трудовия път - тя никога не е била съдия !!! Беше Зам Окр Прокурор на Русе ... , докато замени Калчев - мафиота в Общината ... и и почнаха едни кражби .... на едни милиони ... и Норчето стана дупетатка в Сф ........))))))).. и всичко е забравено ... ( за момента ! ) ....
33
0
 
0
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
До 40. Незнам кой използва чужди псевдоними. Лично аз го използвам от години и сега за първи път някой изявява претенции. Плюс това не съм и срешал други коментари освен моите с тозе псевдоним.
32
0
 
3
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Госпожата от снимката има ли сестра ? Много ми прилича на една изключително възпитана *** която мете пред нас . Всяка сутрин ме поздравява и ми пожелава лек ден аз също я поздравявам . Ужасно си приличат с госпожата от снимката . Що се касае за хамелеонщината и то тя е пословична за политиците ни . Я да закрият тази агенция скоро осъден политик за геноцид у нас няма да има въпреки че Николай Василев плаче отдавна за съд има доказано участие в престъпление с 9 загинали
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да връщат парите ! Веднага ! Това са наште пари спечелени с труд и лишения. На мен никой не ми плаща ,ако не си върша работата.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая политическа хамелеонка щом говори нещо, трябва да си запушваме ушите. По-хигиенично е.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали има свободни места за работа ?
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези пък кои бяха ?
27
0
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
До 21"Стършел".....ти, до кога ще използваш чужди псевдоними. Вземи да вложиш малко въоражение.....например Търтей, Стоножка, Муха и т.н. има толкова много насекоми на тая земя или ти си от вестника Стършел, може би? Иначе това, което си написал съвпада с моето мнение по въпроса за голямото нищо БОРКОР....хвърлени пари на вятъра, за издръжка на бездействащи чиновници
26
0
 
5
 
! Отговори
BORKUR преди 11 години
boli gi teq ot borkur za korupciqta :D
25
0
 
16
 
! Отговори
КорБор преди 11 години
Корумпираните създадоха звено за борба с корупцията и резултата е очаквания.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot kade gi vzimat tea danni 3,5 evro na 4as , pove4e ot 15 lv. na den ne sam 4uval da se pla6ta v Balgaria