Енергийната ефективност – приоритет №1 за България

Само БСП против новите планове, държат си на "Белене"
Обновена: 25 апр 2012 17:54 | 25 апр 2012 17:54,
93
Енергийната ефективност – приоритет №1 за България
КСНС се събра днес. Снимка: БТА

Енергийната ефективност е най-важният приоритет за страната ни, заяви президентът Росен Плевнелиев след първото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност под негово ръководство.

Премиерът Бойко Борисов също подкрепи тази теза и обясни, че ”спестената енергия е най-евтината енергия”.

Президентът Плевнелиев допълни, че държавата трябва да стимулира инвестициите в енергоспестяващи технологии и повишаването на енергийната ефективност.

България трябва да се съсредоточи и върху намаляване на зависимостта ни от внос на енергийни ресурси и енергийна диверсификация.

По думите на държавния глава трябва да се помисли и за даване на концесии на собствените ни находища. Плевнелиев допълни, че Министерският съвет от своя страна трябва да гарантира удължаването на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ ”Козлодуй”.

Около тези идеи са се обединил всички участници в КСНС, с изключение на лидера на БСП Сергей Станишев.

Социалистът обясни, че по тази тема консенсус категорично няма.

”Няма как да подкрепим текст, в който се заобикалят проблеми като гаранцията на енергийната сигурност на страната”, обясни Станишев.

Лидерът на БСП обясни още, че не вижда разчети за бъдещето на ядрената енергетика на страната и планове за това как ще се движи цената на тока за българските потребители.

”Няма какво повече да се говори за АЕЦ ”Белене””, категоричен бе Борисов. По думите му за проекта за втората атомна централа няма нито цени, нито проекти, нито срокове. Борисов допълни, че в момента се водят хипотетични разговори за нещо, което е трябвало да бъде подписано през 2007 година.

Премиерът допълни, че на площадката на АЕЦ ”Козлодуй” има място и за 8-ми реактор, ако това е необходимо.

Той обаче обясни, че България и в момента изнася голямо количество енергия и ако започнем да спестяваме ефективно, това ще реши енергийното бъдеще на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
6
 
! Отговори
А преди 11 години
ВИЖТЕ САМО МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ И ПОСЛЕ СПОРЕТЕ КОЙ КОМУНИСТ КОЙ НА БУЛКАТА СВАТ-.-ВСИЧКИТЕ *** 23 ГОДИНИ В ЕДНО ГЪРНЕ *** ПЪК ЗА НАС СЕ И КАРАТ!!!***
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г епят /сребърния фонд/Е бат /Калинки например/Р азвалят /АЕЦ-проекти/Б ягат /2013 е скоро/
47
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Б ързоС вихаП арите
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г осподи Е ла Р азрини Б оклука
45
0
 
17
 
! Отговори
народа преди 11 години
Какво свърши ГЕРБ/Групировка Единствено за Разграбване на България/ през този период .Погледнато реално минус нула това е по лошо от нула .Направиха хората от бедни по бедни ,от работни безработни .Накараха ни да живеем като *** ден за ден.Селата и градовете остават без хора .Излезнете от тази София и виште на какво положение сме .Почти всички в работоспособна възраст минават през Терминал 2 и не мислят изобщо за връщане .Народа мизерува а те господа управляващи си раздале за 2011 година 100 милиона лева бонуси .Това е гавра с народа .Народа ни живее в постоянен страх .Убийствата и грабежите вече се ежедневие.Стреляме се като в някакъв екшан филм.Незнам до сега да е правен обир на бронирана кола и то за 2 милиона лева .Вместо министара на МВР да се занимава с работата си той ходи по какви ли не телевизиони канали и по какви ли не форуми на ГЕРБ.Наистина се строят прословути магистрали но всичко тове е с една цел грабене .Не напразно вече народа говори за Борисов като Борисов30%.Има някакъв резон в това .Всичко което творят и правят е една голяма тъпотия .Взеха ни здравните осигуровки ,Взимат сребърният фонд преди това опоскаха 4,5милиарда от държавният резерв и ако това е икономическо развитие. навярно затова сме на последно място в Европа и 10 като най-нещастната нация в света .Опомнете се и слезнете на земята .Господ бави но незабравя
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г нусниЕ гоистиР азоряват Б ългарите
43
1
 
8
 
! Отговори
до teo * 57 преди 11 години
Бойко, как може безнаказано тези МАФИОТИ И ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО Иван Костов, Доган-сергей, сава, ангелов, Гоце,..............................ДА СЕ РАЗХОЖДАТ НА СВОБОДА**************************************************************************Гарван гарвано око не вади !
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тия не са вред в главата
41
2
 
2
 
! Отговори
teo преди 11 години
Бойко, как може безнаказано тези МАФИОТИ И ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО Иван Костов, Доган-сергей, сава, ангелов, Гоце, СерГЕЙ-ибрика, Р.Овч.,Симеон Сакс-КРАДЕЦА, КОИТО СА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА РАЗПИЛЯНИТЕ И ОТКРАДНАТИ ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА, ДА СЕ РАЗХОЖДАТ НА СВОБОДА И ДА КРИТИКУВАТ ЗА БЕЛЕНЕ, ВМЕСТО ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ НА БЕЛЕНСКИЯ ОСТРОВ, ИЛИ В ДРУГ ЗАТВОР И ДА ВЪРНАТ ОТКРАДНАТИТЕ НАШИ ПАРИ??!! Бойко, или ги вкарвай в затворА ИЛИ СЕ МАХАЙ И ЗАПОЧВАЙ ДА ГИ ОХРАНЯВАШ КАКТО Т.ЖИВКОВ ПРЕДИ!
40
0
 
4
 
! Отговори
до до 46 преди 11 години
Някой да те кара да слушаш г-жа Клинтън ? Когато една държава има своя стратегия и 5 като Клинтън са без значение.Щом си си избрал да лазеш като червей не се сърди когато те настъпват.На *** не им пука от Америка
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЕ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИШЕ ЗА НАЙ ГОЛЯМАТА ЦИОНИСТКА ДАЛАВЕРА С ТАКА НАРЕЧЕНАТА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ,С КОЯТО ЩЕ СЕ ОГРАБВАТ БЕЗЦЕРЕМОННО ТЪПИТЕ(ГОИ) КАТО СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ТАЗИ ЦЕЛ БЕЗПЛАТНИТЕ СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА И ВЯТЪР ,КОИТО ТВОРЕЦА СЪЗДАТЕЛ НЕ Е ДАЛ БЕЗПЛАТНО И ЩЕДРО ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА ЗНАМ КАКВО ГОВОРЯ НАЙ- ГОЛЯМАТА ИЗМАМА СЕ КАЗВА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ,ЧРЕЗ КОЯТО ШЕПА ИЗБРАНИ ЩЕ ВИ ОГРАБВАТ ПОГОЛОВНО ЗАПИТАЙТЕ СЕ ТЕ ЛИ ПРОИЗВЕЖДАТ СЛЪНЦЕТО И ВЯТЪРА
38
1
 
3
 
! Отговори
чудя ви се преди 11 години
И като има атомна енергия, някой на вас ще ви даде да печелите или ще ви олекне на сметката ? Това е за благото на тези които са покрай чинията а слънцето и вятара са дадени от Бог за всички но малоумието не ходело по гората а по градовете и селата.
37
1
 
2
 
! Отговори
чудя ви се преди 11 години
Не праскайте минуси ами разберете че светлото бъдеще на света е в светлината. Накрая това ще бъде ако някои остане и бъде.
36
0
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 11 години
За съжаление никой от управляващите не пояснява какво всъщност представлява санирането. От тук и дълбоката заблуда на българина, че това е само една изолация. Е да, ама не. За да се извърши санирането според определените стандарти, трябва да се подменят и всички тръби в блока и да се презаварят заварките(в панелните блокове). Това не може да стане с хора живеещи в блока. Някой да е споменавал къде ще се осигури място за живеене на хората, които евентуално решат да санират?
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички сте големи баровци и искате да топлите атмосферата през панлките, а защо не сте и такива баровци с колите, а всеки е наденал газова уредба?
34
1
 
9
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Кога при евреите дойде недоразумението в критическа Хилари Клинтън и им забрани да си развиват ядрената енергетика и те я послушат и си спрат ядрените проекти ,тогава ми давай за( пример) ***
33
2
 
9
 
! Отговори
цирк преди 11 години
Най -ефективна е атомната енергия,а боко и неговите гейберасчета се готвят да ни крадат,не само да ни крадат но и да векуват-наглеци....!!!
32
1
 
10
 
! Отговори
пак един от другите преди 11 години
В тия 5 глави на снимката, дали има 5 грама мозък ?
31
0
 
11
 
! Отговори
2020 г преди 11 години
Светлото настояще вече е факт. България е станала стиропорен център на Балканите. Фирмите на Роско, в които работи електората на герб са санирали жилищата, Цветелинка е отпуснала задължителния промоциален кредит "енергийна ефективност" с 45 % гпр и всичко това под охраната на Ипон, пардон на родната милиция.
30
3
 
2
 
! Отговори
един от другите преди 11 години
Лятото слънце зимата вятър. Всичко това става на ток. Ветрогенератори, соларно-светл. генератори и господата монополисти ще гледат парте ни през крив макарон. НО ! Има едно голямо НО! Трябва закон който да стимулира частна практика за ефективно използване на слънцето вятъра и светлината,Израелската държава стимулира своите граждани за производство и продажба на соларен ток и задължава енергото да купуват частен ток по скъпо отколкото продават.Бойко нали е приятел с евреите да пита за законите